Bourbon Street er den mest berømte gade i French Quarter. Navnet er identisk jazz’ens fødested i New Orleans, men når det kommer til stykket, er der ikke specielt meget jazz i Bourbon Street. Selvom du måske vil opleve en jazz-parade i gaden. Til gengæld er der barer, spillesteder, natklubber på stribe, og Bourbon Street er en “24 hour party zone”, som flere af de lokale udtrykker det. Bourbon Street er en turistmagnet – og lidt af en turistfælde. Men nogle fælder er mere behagelige at gå i end andre.

Hoteller og tips til overnatning i New Orleans

Sex, jazz, drugs og Rock’n’Roll
Det er ikke i Bourbon Street, du finder det lokale New Orleans. Det er til gengæld her, at især udenbys amerikanere kommer for at slå sig løs. Gashåndtaget bliver trykket helt i bund hver aften – ikke mindst i weekenderne, og du skal være noget stivstikker for ikke at hygge dig i Bourbon Street.

En stor del af oplevelsen ved Bourbon Street består i blot at gå ned gennem gaden fra Canal Street, og så iagttage den brogede skare af turister, der her vender vrangen ud på sig selv. Det er ikke altid noget kønt syn, men underholdende, det er det i den grad.

Den vågede del af Bourbon Street
Er du til den mere eksotiske side af New Orleans, er både Larry Flint’s letpåklædte Penthouse-piger, Playboy og endnu mere top- og bundløse klubber repræsenteret. Nede i bunden af Bourbon Street, der hvor der bliver lidt længere mellem neonlysene, dukker de homoseksuelles natklubber op. De kan kendes på regnbueflagene.

Der er stort set gang i Bourbon Street næsten hele døgnet rundt – og på alle hverdage. Men når natten går på held omkring kl. 04 – 05.00 om morgenen lukker de fleste steder, for at slå dørene op igen omkring middagstid.

Ingen Mardi Gras-parader i Bourbon Street
Under Mardi Gras skal man i øvrigt ikke sætte næsen op efter at se karnevalsoptog i Bourbon Street. Gaderne i The French Quarter er nemlig for smalle til de store paradevogne. Derfor har der ikke være Mardi Gras-optog i Bourbon Street siden 1972.

Til gengæld er Bourbon Street berygtet for at være det sted, hvor lettere overrislede turister gør “uartige ting” under Mardi Gras karnevallet – for nogen gange at blive anholdt for det. Typisk viser kvinderne attributterne frem, for så at blive belønnet med plastic perlekæder, de såkaldte beans.

Selve Mardi Gras-paraderne kan dog sagtens opleves af både børn og voksne, uden at man risikerer at få anstødelig optræden med i købet.

Hoteller og tips til overnatning i New Orleans

Af Henrik Lange, Highways-USA.com