French Quarter, New Orleans – amerikansk kolonihistorie

At gå rundt i The French Quarter er som at gå rundt i en bydel et sted i det sydlige Europa. The French Quarter er juvelen i New Orleans, og bydelen er med sine mange lave byhuse i middelhavsstil særdeles uamerikansk. Her slår Louisisanas kolonihistorie igennem for fuld styrke, og det er en fornøjelse at gå rundt i de lave gader og indsnuse atmosfæren.

Overnatning i New Orleans: Læs min nye guide

Kolonihistorie på amerikansk
The French Quarter afgrænses af Canal Street, North Rampart Street, Esplanade Avenue og Mississippi-floden. Bydelens kvadratiske gadenet gør det nemt at finde rundt i de seks gange fire gader, der udgør French Quarter.

Hovedparten af bygningerne daterer sig tilbage til slutningen af 1700- og 1800-tallet, og er således ikke specielt gamle i europæisk forstand. Men de besidder en helt særlig kolonialsk charme, som man sætter speciel pris på, fordi der er så langt mellem sådanne perler i USA. Faktisk skal man til St. Augustine i det nordlige Florida for at finde tilsvarende arkitektur i USA – og det i langt mindre omfang.

Bourbon Street og Royal Street
De to vigtigste hovedstrøg i French Quarter udgøres af Bourbon Street og Royal Street. Bourbon Street er den traditionelle forlystelsesgade med mange barer og spillesteder. Parallelgaden Royal Street er shoppinggaden i French Quarter, og her finder du de fleste af New Orleans’ mange gallerier og lokale kunstnere. Desuden byder Royal Street på masser af små lokale butikker med hver deres særpræg.

Er du til alternativ shopping langt væk fra det etablerede kædeforretninger, er Royal Street lige stedet at svinge kreditkortet.

Overalt i French Quarter finder du masser af restauranter, cafeer og spisesteder, der hver især byder ind med deres fortolkning af det lokale køkken med rødder i bl.a. cajon og kreol-kulturerne. New Orleans er et mekka for den kulinarisk interesserede, og flere af kvarterets berømte restauranter har været drevet af de samme familier i flere generationer.

French Quarter skal opleves til fods
French Quarter slap heldigvis for de store ødelæggelser under Katrina. Bydelen blev oprindelig anlagt på et højdedrag ved bredden af Mississippi, og blev således slet ikke oversvømmet, da digerne gav efter for vandmasserne under orkanen i august 2005. The French Quarter ligner således sig selv, som det har set ud i flere hundrede år.

Den spanske katedral på Jackson Square knejser således stadig i al sin pomp og pragt, som den har gjort det siden 1794. Oplever man den fra “bagsiden” om aftenen fra Royal Street, kaster lyset fra en projektør skyggen fra den foranstående Kristus-statue op på bagsiden af katedralen, hvilket giver en fantastisk effekt.

Du kan enten vælge at slentre rundt på egen hånd i French Quarter og gøre tingene i dit eget tempo, eller du kan tage en guidet tur rundt i kvarteret. New Orleans’ turistkontor har udgivet en guide til French Quarter, med forslag til gåture, der passerer forbi de mest spændende og historiske huse i kvarteret.

Overnatning i New Orleans: Læs min nye guide

Læs mere på:
www.neworleanscvb.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 svar til “French Quarter, New Orleans – amerikansk kolonihistorie”

  1. Hej Henrik. Jeg er blevet anbefalet at kontakte dig, da du forhåbentlig kan være behjælpelig med at gøre min tur til Florida mere spændende. Jeg og en veninde flyver til Miami den 15. juli, har to overnatninger, kører til Key West, vi har lejet bil, har en overnatning der og slutter i New Orleans, hvor vi har tre dage. Hvad vi skal se og opleve på vej derop? Jeg vil høre om du kan hjælpe med at anbefale en god rute og oplevelser der er værd at se. Venlig hilsen Kirsten Neumann

    • Jeg får desværre svært ved at hjælpe jer med så kort varsel, da jeg holder lidt ferie her i denne uge. I forhold til Florida Keys, så vil jeg anbefale, at I køber min guide til Florida Keys – Highways-USA.com/Florida-Keys Turen op til New Orleans kan jeg ikke give jer specielt mange tips til, da jeg ikke har kørt den for nylig, men Mobile i Alabama er en interessant by at kigge nærmere på. Det nordlige Florida nord for Orlando er i mine øjne ikke specielt interessant, så I skal fokusere på Alabama og Louisiana. Jeg håber, at det hjælpe jer lidt videre.