New Orleans er en fantastisk by med masser af historie og helt unikke oplevelser. Men New Orleans er også en storby, hvor man skal færdes med omtanke.

New Orleans har desværre en noget kedelig statistik, når det gælder kriminalitet, og derfor skal man færdes med ekstra omtanke i sydstatsbyen.

Storbyguide til New Orleans
Hoteller og overnatning i New Orleans

Dansk motorcykelturist udsat for rovmord i New Orleans
Her i maj 2019 blev en dansk turist på motorcykelferie fundet dræbt i New Orleans efter, hvad der tilsyneladende ligner et brutalt røveri, skriver flere medier. Hvad der præcis er sket i forbindelse med drabet, melder historien ikke noget om, men manden var ifølge flere medier på motorcykelferie i USA, og ville køre tværs over USA.

Forleden blev manden så efterlyst, da han ikke havde givet livstegn fra sig, for så efterfølgende at være blevet fundet skuddræbt i New Orleans uden sine værdigenstande og identitetspapirer.

Den afdøde mand var tidligere soldat, som har været udstationeret på flere missioner i udlandet, og han var sammen med en gruppe venner på motorcykelferie i USA.

Tænk jer om, når I besøger New Orleans
Nu er der umiddelbart ingen, som kender de konkrete detaljer omkring ofrets ulykkelige skæbne i New Orleans – fx om drabet fandt sted i den centrale del af New Orleans eller i en anden del af byen. For der er dele af New Orleans, man som turist bør holde sig fra – ikke mindst efter mørkets frembrud.

Der er heller ingen der ved, om ofret eventuelt har sat sig til modværge i forbindelse med et overfald, der så måske er kørt af sporet og endt med et drab. Det er ren spekulation.

Men anbefalingen er ihvertfald, at hvis man bliver truet, fx i forbindelse med et røveri, bør man undlade at sætte sig til modværge og i stedet udlevere sine værdigenstande, hvis man skulle være så uheldig at blive udsat for et overfald eller et røveri. Især i USA, hvor våben er nemt tilgængelige og hvor mange er bevæbnede – ikke mindst de kriminelle.

New Orleans er IKKE farlig for turister
New Orleans er fortsat en af de mest spændende amerikanske byer, og en af de storbyer i USA, som jeg sætter aller mest pris på, og som jeg har besøgt flere gange.

Og som helt almindelig turist er der ikke noget farligt ved at besøge New Orleans. Slet ikke, når man holder sig til de klassiske områder af byen som fx det historiske French Quarter og områderne langs Missisippi floden, hvor turisterne typisk færdes og hvor de store hoteller ligger.

Men New Orleans er også en storby med stor fattigdom, og meget stor forskel på rig og fattig, og bl.a. derfor skal man tænke sig lidt ekstra om i New Orleans som turist.

Så hav ovenstående detaljer i baghovedet, NÅR I – og ikke HVIS I – besøger The Big Easy i Louisiana, som New Orleans kærligt kaldes. Det er stadig en af USA’s mest spændende kulturhistoriske byer. Og som med alle andre storbyer i USA, skal man altså færdes med omtanke i de amerikanske storbyer – også i New Orleans.

Heldigvis hører det til undtagelserne, at tingene går så galt, som det ulykkeligvis gjorde for den danske motorcykelturist i New Orleans her i maj 2019.

Læs mere om New Orleans:
Storbyguide til New Orleans
Portræt af French Quarter
Guide til Bourbon Street
Hoteller og overnatning i New Orleans

Denne artikel er senest opdateret den 22. maj 2019

Af Henrik Lange, Highways-USA.com