New Orleans’ sporvognsnet med de charmerende gamle sporvogne udviklede sig efter orkanen Katrina nærmest til et slags barometer på, hvordan det stod til med genopbygningen af byen efter orkanen i august 2005. I november 2007 genåbnede den sidste sporvognslinje, og du kan nu atter køre rundt i det meste af byen med de gamle sporvogne, der har både 40, 50 og 60 år på bagperronen.

Hoteller og tips til overnatning i New Orleans

I Syden elsker man sin bil
Der er ikke den samme tradition for offentlig transport i byerne i sydstaterne, som i det nordlige USA. Borgerne i Syden elsker deres biler – det er jo trods alt hernede, hovedparten af olierafinaderierne og den amerikanske olieindustri ligger. Selv i de smalle gader i French Quarter, kanter bilerne sig stadig rundt om de snævre gadehjørner. I Europa ville sådanne gader for længst være lavet om til gågader.

Klassiske sporvogne til turisterne
Helt håbløst ser det dog ikke ud for fodgængere og folk med lyst til offentlig transport. For heldigvis har New Orleans stadig sine sporvogne. Og selvom sporvognene langtfra er af nyere dato, fungerer de faktisk upåklageligt. De fleste linjer kører med intervaller på cirka 12 minutter i dagtimerne, og sporvognene kører ikke kun til ære for turisterne. Sporvognsnettet er livsnerven for mange lokale i byen og benyttes flittigt.

En enkeltbillet koster kun 1,25 dollars (i 2013) – skal du have en omstigning, så bed om en transfer, der koster yderligere 25 cent. Billetten købes ved chaufføren ved ombordstigning – husk lige penge.

Flere sporvognelinjer at vælge mellem
De mest interessante sporvognslinjer for turister i New Orleans er linjen langs Mississippi floden fra French Market i øst til shoppingcentret River Square Market i vest ved krydstogtskibenes terminaler, og den nord-syd gående linje langs Canal Street, som fortsætter helt ud i byens nordøstlige forstæder. Det var det yderste af denne linje, der som den sidste blev genåbnet efter Katrinas hærger i august 2005.

Hoteller og tips til overnatning i New Orleans

Læs mere på:
www.norta.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com