Musicals, shows, teater: Broadway i New York

Når turen går til New York, er det oplagt at inkludere en musical på Broadway. Og der er masser af store shows og oplevelser at vælge mellem. Men husk at bestille billetter hjemmefra – ellers risikerer du, at din favorit forestilling er udsolgt. Forvent ikke at kunne få billetter, når du først er i New York. Nogle forestillinger er udsolgt flere dage i forvejen. Her er et overblik.

Billetter til shows på Broadway

Hoteller og overnatning på Manhattan
Rabatpakke til 6 seværdigheder i New York – CityPass
Rabatpakke på 100+ attraktioner i New York – New York Pass

Aktuelle musicals på Broadway
Broadway er om noget indbegrebet af New York City, og alt efter smag og behag kan du vælge og vrage mellem en hel parade af klassiske musicals og andre forestillinger i New Yorks berømte teatergade.

Mange af de store musicals er ægte klassikere, der har gået i flere år på Broadway, som fx Disney’s The Lion King, gangster musicalen Chicago, Jersey Boys om popgruppen The Four Seasons, ABBA musicalen Mamma Mia for ikke at tale om det længst kørende show på Broadway p.t., Phantom of the Opera, der har været på plakaten siden 1988.

Den store 2013-nyhed på Broadway var musicalen Kinky Boots, der har vundet årets Tony Award, Broadways svar på Hollywoods Oscar. 80’er pop-ikonet Cyndi Lauper har begået musikken, som hun også vandt en Tony Award for. Kinky Boots er en spøjs og kulørt dreng møder dreng historie, og støvlerne i titlen referer til rammefortællingen om et hovedpersonen, der arver en skofabrik, der skal reddes fra økonomisk kollaps, hvilket selvsagt lykkes.

Den store Broadway-nyhed i 2012 var musicalen Once, en musikalsk dreng møder pige historie, han er irsk musiker, hun er tjekkisk immigrant og sammen opstår der sød musik – i mere end en forstand. Once vandt i 2012 årets Tony Award for bedste musical.

Musicalen Wicked er en anden af de store shows på Broadway p.t. i “tøse-segmentet”, en askepot historie om den usikre pige, der får hjælp af en af de smarte piger til at vokse sig stor og stærk, fuld af selvtillid. Skal de lidt større drenge have en Broadway-oplevelse, er Spider-Man: Turn Off the Dark næppe noget dårligt bud, der med sin luftakrobatik også indeholder en god portion action. Musikken af bl.a. af Bono fra U2.

Er du mere til shows, er Blue Man Group altid leveringsdygtig i deres bizarre show, der byder på jungletrommer, blå mænd og litervis af vand og maling! Du kan også opleve Blue Man Group i Vegas.

Billetter til musicals og teater på Broadway
Mens musicals i New York typisk har en meget lang levetid – typisk flere år – går teaterforestillinger kun i nogle få måneder. Prisen for billetter til musicals ligger normalt på 500 – 700 kr. pr. person, mens teater forestillinger godt kan koste op mod 900 kr. pr. billet.

Her på Highways-USA kan du booke billetter til musicals, teater, shows, koncerter og anden underholdning i New York via billetformidleren TicketNetwork.com. Her kan du købe billetter online og få dem sendt direkte til Danmark, så du ikke selv skal afhente billetter i New York. Gebyret for denne service er p.t. 40 dollars (2013) uanset antallet af købte billetter.

Jeg anbefaler, at du får tilsendt billetterne direkte til din danske postadresse inden afrejse. Bestil senest en uge inden du rejser til USA, så du er sikker på, at du kan nå at modtage billetterne pr. post, inden afrejsen fra Danmark. Du kan også vælge selv at afhente billetterne i New York efter ankomst. Den løsning koster kun 15 dollars, men så skal du selv bruge tid på at finde udleverings kontoret i New York, når du skal afhente dine billetter. Husk billed ID.

Har du børn med til New York, så vær opmærksom på, at der er visse aldersgrænser i forhold til visse forestillinger – også de “børnevenlige”. Musical forestillinger varer typisk 2 timer og 30 minutter inklusiv en pause, mens fx Blue Man Group’s show varer 1 time 45 minutter – uden pause undervejs.

Billetter til shows på Broadway

Hoteller og overnatning på Manhattan
Rabatpakke til 6 seværdigheder i New York – CityPass
Rabatpakke på 100+ attraktioner i New York – New York Pass

Vigtig information om køb af billetter:
Det er billetformidleren TicketNetwork.com, som står for det praktisk salg af billetter via ovenstående links. Bemærk at alle billetkøb er endelige. Købte billetter refunderes IKKE – uanset årsag. Billetter refunderes dog, hvis en forestilling eller et show indstilles på ubestemt tid. Hvis en forestilling aflyses en enkelt aften, kan billetterne ombyttes til den efterfølgende aften. Det er dog yderst sjældent, at Broadway-forestillinger aflyses.

Når du køber billetter via TicketNetwork.com, kan du vælge mellem at få dine billetter tilsendt til din danske postadresse mod et gebyr på 40 dollars, uanset antallet af købte billetter. Vælger du den løsning, så sørg for at bestille billetter senest en uge inden din afrejse fra Danmark. Post fra USA til Danmark er typisk tre-fire hverdage undervejs.

Du kan også vælge selv at afhente billetter i New York. Så kan du nøjes med et gebyr på 15 dollars – uanset antallet af billetter.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 svar til “Musicals, shows, teater: Broadway i New York”

  1. Hej Henrik. fantastisk side, tak for den. Jeg planlægger min første tur til New York til oktober, og vil bl.a. gerne til koncert med Billy Joel onsdag den 21/10. På hans hjemmeside står der, at koncerten er udsolgt. Men på TicketNetwork.com, som du henviser til, kan man købe billetter. Jeg forstår det som en slags Blå Avis, hvor allerede købte billetter bliver solgt videre. Er det rigtigt forstået, og er det noget man kan stole på. Tak på forhånd. Henrik Bolding

    • Tak for din ros af Highways-USA 🙂 Jeg betragter TicketNetwork som en officiel billetformidler, der har billetter til alle de store teater forestillinger i New York og en lang række koncerter og sports arrangementer. Derfor kan jeg ikke helt genkende sammenligningen med Den Blå Avis – hvor det jo er private, der sælger nogle få billetter videre, fx ved fejlkøb. Det er der ikke tale om hos TicketNetwork, der har billetter til alle større arrangementer i store dele af USA. Men hvordan det mere præcis foregår, er jeg ikke inde i. Nu har jeg dog lige søgt lidt på brugeranmeldelser af TicketNetwork, og de er desværre ikke alt for overbevisende – for at sige det pænt. Og når jeg kigger på de billetter, som TicketNetwork har til salg til Billy Joel koncerten, ser de ud til at være placeret bag scenen, hvilket jeg ikke lige kan forklare. Jeg har ikke selv benyttet TicketNetwork på noget tidspunkt, men har heller ikke hørt noget dårligt om dem fra danske brugere. Men når jeg læser nyere amerikanske brugeranmeldelser, hvor hovedparten er negative, så bliver jeg noget i tvivl. Jeg vil derfor lade det være op til dig, om du vil “tage chancen” og købe billetter hos TicketNetwork. Efter din henvendelse, så har jeg dem selv på “observations listen” over billetformidlere, jeg skal holde ekstra øje med. Nærmere kan jeg nok ikke kommer det. Jeg håber, du kan bruge mit svar.