Er du vild med film og tv-serier fra fx New York, har On Location Tours et tilbud til dig, du ikke kan sige nej til. En guidet tur gennem Manhattan med fokus på nogle af filmhistoriens mest kendte locations – eller locations fra nogle af de utallige TV-serier, som er optaget på Manhattan. On Location Tours tilbyder hele syv forskellige guidede ture rundt i storbyen, og nedenfor kan du læse om fem af de meste interessante ture set fra en dansk synsvinkel.

Guidede filmture på Manhattan – On Location Tours

Hoteller og overnatning på Manhattan
Rabatpakke til 6 seværdigheder i New York – CityPass
Rabatpakke på 100+ attraktioner i New York – New York Pass

New York TV & Movie Sites
Denne t0 en halv times guidede bustur, New York TV & Movie Sites Tour er en klassisk tur gennem Manhattan, der giver dig en all round introduktion til New York som tv- og filmby. Du kommer bl.a. forbi adskillige af de locations, der har været brugt i tv-serier som Sex and the City, Sopranos og Seinfeld plus adskillige velkendte New Yorker film som Taxi Driver, Ghostbusters, Men in Black, Home Alone, Spiderman, King Kong og Sleepless in Seattle – plus flere locations fra Woody Allens film. Turen foregår i bus, og undervejs i bussen vises der klip fra nogle af de film, hvis locations I kører rundt til.

New York TV & Movie Sites Tour køres hver dag kl. 10.00, og den er perfekt til dig, der gerne vil opleve Manhattan i TV og filmhøjde, men som ikke nødvendigvis er den inkarnerede filmfan. For er du ægte filmentusiast eller helt vild med TV-serien Sex and The City, skal du vælge en af de andre guidede ture, som er beskrevet nedenfor. Læs mere om New York TV & Movie Sites Tour


TCM Classic Film Tour
Glem alt om underlødige TV-serier på denne tur, TCM Classic Film Tour, for her er det det store lærred, det handler om. Tag med på en bustur rundt til nogle af storbyens mest ikoniske locations, der har optrådt i nogle af filmhistoriens absolut største klassikere som Woody Allens Manhattan, Hitchcooks North by Northwest, Superman, King Kong, Breakfast at Tiffany’s, Taxi Driver og mange andre. Der vises naturligvis klip fra af filmene undervejs i bussen.

Woody Allens utallige film spiller naturligvis en hovedrolle på TCM Classic Film Tour, og du kommer bl.a. til at stå lige foran Queensboro Bridge, som både optrådte på filmplakaten og i en af filmens mest berømte scener. Ud over de mange filmlocations, får du en fantastisk tur rundt på Manhattan blandt nogle af New Yorks mest kendte lokaliteter og seværdigheder. Alt i alt bliver det til cirka 60 film locations på den tre timer lange tur, der er et must for enhver ægte filmelsker.

Central Park TV & Movie Sites
Central Park har været bagtæppe for utallige film og TV-serier gennem historien, og på denne guidede tur, Central Park Walking Tour, er bussen droppet. I stedet får du en fantastisk gåtur gennem Central Park med en engageret guide, der i øvrigt selv er skuespiller, som viser dig nogle af parkens mest velkendte locations.

Du kan bl.a. glæde dig til at se locations fra film som Taxi Driver, When Harry met Sally, Wall Street, Woody Allens Manhattan, Crocodile Dundee, Independence Day, King of New York, The Way We Were, Breakfast at Tiffanys, Kramer mod Kramer, Green Card, The Fisher King og adskillige andre store klassikere gennem filmhistorien – plus TV-serien Sex and the City.

Ud over de mange filmlocations kommer du også forbi mindestedet for John Lennon, Strawberry Fields – og du får en fantastisk introduktion til New Yorks ikoniske bypark på den to timer lange tur – mens du slentrer gennem Central Park og kan nyde folkelivet. Central Park Walking Tour gennemføres tirsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag kl. 12.00 fra maj til og med september – uanset vejret på dagen. Næst efter TCM Classic Film Tour bør denne tur stå øverst på dit program, hvis du holder af amerikanske filmkunst. Læs mere om Central Park Walking Tour

Sex and The City Hotspots
Man kan ikke sige New York og TV-serier uden også at sige Sex and the City. Hvis du er en inkarneret fan af serien og måske har taget din bedste veninde med til The Big Apple, er der ingen vej uden om den guidede bustur Sex and the City Hotspots Tour

Sex and the City Hotspots Tour varer i alt tre en halv time, hvor I cruiser rundt i Carrie & Co’s baghave, hvilket bl.a. inkluderer butikkerne i Meatpacking District, muligheden for at drikke en ”cosmo” i baren ”Scout”, stoppe i den forretning, hvor Charlotte købte hendes ”kanin”, plus muligheden for at lægge vejen forbi Buddakan, hvor generalprøven på Carrie og Big’s bryllupsmiddag blev afholdt – plus masser af andre ikoniske steder fra serien. Undervejs rundt i bussen på Manhattan vises der klip fra serien i bussen.

On Location Tours har yderligere et par ture på programmet, bl.a. en Sopranos Sites Tour, hvis du er helt vild med TV-serien Sopranos. I november og december har On Location Tours en særlig juletur, der hylder nogle af de mange film, som er optaget i New York ved juletid, Holiday Lights & Movie Sites.

Guidede film og TV-ture i Boston
Boston har også lagt gader og stræder til adskillige film gennem historien – også nogle af dem, som skal forestille at foregå i New York. Derfor har On Location Tours to guidede ture i Boston. Dels Boston TV & Movie Sites Tour, en guidet vandretur gennem Downtown Boston, der byder på overraskende mange locations fra nye film som The Departed, Good Will Hunting, Heat og Mystic River.

Og så kan man naturligvis ikke sige Boston uden også at sige Cheers – eller Sam’s bar på dansk – den legendariske TV-serie, der i 1980’erne var et af de største amerikanske TV hits. Indgangsscenen i filmen var optaget i Boston og udgjorde således for ”baren” i filmen, selvom interiøret er helt anderledes end i TV-serien. Man kommer naturligvis forbi – og ind på – The Bull & Finch Pub i Boston, identisk med Cheers på Boston TV & Movie Sites Tour

Et alternativ til den guidede bustur gennem Boston er Boston Movie Mile Walking Tour, som er en guidet tur til fods gennem Bostons bypark Boston Common og byens historiske bydel Beacon Hill, hvor der også er optaget adskillige film – ikke mindst af nyere dato – i Boston.

Både busturen Boston TV & Movie Sites Tour og vandreturen Boston Movie Mile Walking Tour ledes af lokale skuespillere, som kan masser af anekdoter om de mange film og TV-serier, som er optaget i Boston.

Guidede filmture på Manhattan – On Location Tours

Hoteller og overnatning på Manhattan
Rabatpakke til 6 seværdigheder i New York – CityPass
Rabatpakke på 100+ attraktioner i New York – New York Pass

Informationerne på denne side er senest opdateret den 7. juli 2017.

Bemærk: Jeg optjener provision fra On Location Tours, hvis I vælger at reservere jeres guidede ture via Highways-USA. Prisen for jer som kunder er dog den samme – uanset om I booker via Highways-USA eller andre kanaler. Pengene bliver brugt til nye reportagerejser til USA, men også til investeringer i at videreudvikle og gøre Highways-USA.com endnu mere relevant for jer som brugere. Mange tak for jeres opbakning.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com