Arte Udland formidler forskellige sightseeing ture med bus i New York. Du kan vælge se New York i dit eget tempo på en hop on/ hop off bustur på forskellige dele af Manhattan. Du kan også forlade storbyens ræs og tage på shoppingtur med bus – eller vælge en deluxe pakke og få hele New York serveret på et sølvfad på en dagstur, der inkluderer en guidet bustur, en sejltur ud forbi Frihedsgudinden og frokost.

Hoteller og overnatning på Manhattan
Rabatpakke til 6 seværdigheder i New York – CityPass
Rabatpakke på 100+ attraktioner i New York – New York Pass

Manhattan set fra en åben bus
Vil du opleve New York fra en åben dobbeltdækkerbus, kan du vælge en såkaldt ”hop on/ hop off” tur, hvor du køber billet til 24 eller 48 timer. I den periode kan hoppe på og af bussen lige så meget, du har lyst til. Busserne kører rundt på Manhattan på to forskellige ruter, og du kan vælge mellem enten ”Uptown Loop” eller ”Downtown Loop”. Begge ruter køres med hyppige intervaller i dagtimerne.

Der findes også en særlig aftentur, Night Loop Tour, der er en guidet bustur, som tager dig med rundt i New York efter mørkets frembrud – med mulighed for at opleve New Yorks skyline tilsat lys.

Vil du et smut til Brooklyn, kan du købe en særlig Brooklyn Loop Tour, der tager dig med på en guidet tur rundt i Brooklyn – stadig i en åben bus. Brooklyn Loop Tour afgår hver dag kl. 10.00.

Det er busoperatøren Gray Line, der kører disse sightseeing ture med åbne busser på Manhattan. Der er mulighed for tilkøb af forskellige andre oplevelser, fx en sejltur til Frihedsgudinden og Ellis Island samt entrebillet til Museum of Modern Art. Men hvis du allerede har købt fx et CityPass til New York eller et New York Pass, har du allerede disse seværdigheder med i disse pakker.

Power shopping med bus
Vil du power shoppe, mens du er i New York, og ikke synes, at kreditkortet rækker til 5th Avenue, så hop ombord på bussen til Woodbury Common, et shoppingcenter med lagersalg en times kørsel nord for New York. Her finder du over 220 butikker med utallige mærkvarer, der sælger til betydeligt lavere priser end i butikkerne inde i selve New York.

Der er fire afgange til Woodbury Common i løbet af formiddagen fra Port Authority Bus Terminal på 42nd Street på Manhattan. Der er også fire afgange retur fra Woodbury til Manhattan i løbet af eftermiddagen. Med i billetprisen er ud over transport også et kuponhæfte med diverse rabatter. Turen køres af Gray Line, og prisen pr. person ligger p.t. på 245 kr. tur/ retur – børn under 12 år 137 kr (2013).

Heldagturs med luksusbus
Manhattan Experience Tour er en 8 timers tur med luksusbus, hvor du får serveret New York på et sølvfad. Ud over den guidede tur i luksusbus forbi nogle af Manhattans berømte lokaliteter som bl.a. Central Park, Times Square, Greenwich Village og Wall Street, så byder turen også på en times sejltur ud forbi Frihedsgudinden og Ellis Island og med udsigt til Lower Manhattans skyline og Brooklyn Bridge.

Med i Manhattan Experience Tour er også frokost og en tur op og se udsigten fra udsigtsplatformen Top of the Rock i Rockefeller Center. Prisen for heldagsturen er p.t. 549 kr. for voksne og 448 kr. for børn under 12 år (2013).

Det praktiske om køb af billetter
Når du har købt og betalt dine busbilletter via Arte Udland, får tilsendt en elektronisk voucher pr. e-mail, som du printer ud og tager med til New York. Voucheren afleveres til Gray Line’s Visitor Center på Manhattan (se adressen på Arte Udland). Her få du så udleveret de ”rigtige” billetter, der vises ved om bord stigning på busserne.

Bemærk, at du ikke må medbringe store rygsække, kufferter eller større tasker med om bord på Grey Lines busser. Amerikanerne er meget opmærksomme på mistænkelige pakker og store tasker som en del af byens terrorberedskab, så lad al større bagage blive hjemme på hotellet.

Hoteller og overnatning på Manhattan
Rabatpakke til 6 seværdigheder i New York – CityPass
Rabatpakke på 100+ attraktioner i New York – New York Pass

Af Henrik Lange, Highways-USA.com