Danskfødte Maria-Leena Kerr bor og arbejder i New York som turguide, og hun tilbyder en stribe guidede ture rundt i New York – bl.a. på Manhattan og i Queens. Men hun tilbyder også at være ”livline” for bl.a. danske turister, som besøger New York for første gang, og som måske har spørgsmål og brug for lidt praktisk information om New York og Manhattan – på dansk. Her er et overblik over de forskellige produkter, Maria-Leena tilbyder danske turister i New York.

Hoteller og overnatning på Manhattan
Rabatpakke til 6 seværdigheder i New York – CityPass
Rabatpakke på 100+ attraktioner i New York – New York Pass

Introduktionspakke til New York
Maria-Leena’s introduktionspakke til New York er perfekt til førstegangs turisten i New York. Pakken består dels af hjælp til planlægningen af opholdet i New York (pr. e-mail) samt et personligt velkomstmøde med Maria-Leena, når I er ankommet til New York.

På jeres møde i New York med Maria-Leena kan I bl.a. få hjælp til at få styr på New York’s Subway, byens attraktioner og meget andet. Introduktionspakken til New York inkluderer også 1 stk. MetroCard til 7 dages ubegrænset kørsel med bl.a. New York’s Subway. I får også udleveret et lamineret bykort over byen, og så får I en hotline til Maria-Leena under jeres ophold, som kan hjælpe jer med fx at booke teaterbilletter, bordbestilling på restauranter eller hvad det nu måtte være.

Prisen for denne ”begynder pakke” til New York er 126 dollars (2015) inklusiv lokal skat for den første person – der inkluderer 1 stk. MetroCard og det laminerede bykort. Eventuelle medrejsende skal også tilmeldes Introduktionspakken for 35 dollars (2015) inklusiv lokal skat pr. person. De 35 dollars dækker udgiften til det 7 dages MetroCard til Subway’en pr. person. Når I køber en Introduktionspakke til New York, skal pakken bookes den dato i reservationssystemet, som I ankommer til New York.

Introduktionspakke til New York inklusiv 7 dages MetroCard og lamineret bykort

Bliv afhentet af Maria-Leena i lufthavnen
Måske virker New York som millionby så uoverskuelig, at I gerne vil afhentes i lufthavnen – og have hjælp til at komme fra New York’s JFK lufthavn og ind til jeres hotel. I så fald kan Maria-Leena bookes til at stå klar i lufthavnen og tage imod jer, når I er kommet gennem sikkerhedskontrollen og tolden.

Af praktiske årsager kan Maria-Leena kun tilbyde afhentning i lufthavnen, hvis I lander i JFK og ikke i fx Newark. Og kun i tidsrummet fra kl. 19.00 og frem til kl. 23.00. Men da de fleste fly fra Europa lander i New York i dette tidsrum, er det ikke noget problem. Men Maria-Leena tilbyder altså kun afhentning i JFK, IKKE i Newark lufthavnen i New Jersey.

Prisen for at blive afhentet af Maria-Leena i JFK lufthavnen er 79,50 dollars (2015) inklusiv lokal skat, men eksklusiv billetter til fx Airtrain fra JFK over til nærmeste Subway station og billet videre ind til jeres hotel/ overnatnings adresse på Manhattan.

Afhentning i John F. Kennedy Lufthavnen af Maria-Leena fra Turist i New York

Midtown’s vidundere – guidet vandretur på Manhattan
Får en introduktion på dansk til nogle af det centrale Manhattan’s mest klassiske lokaliteter som fx Times Square, Empire State Building, Rockefeller Center, Grand Central Station og mange andre steder. Maria-Leena tager dig med rundt på en to timers tur på Manhattan, og som en lille ekstra finte, så er der også inkluderet et par ægte New Yorker snacks undervejs, der er inkluderet i prisen. Samtidig får I lige styr på Manhattan’s geografi, hvis I først lige er kommet til byen.

Midtown’s vidundere med danske Maria-Leena som guide koster pr. person 42,40 dollars (2015) inklusiv lokal skat. Turen starter kl. 10 og afholdes hver tirsdag. Turen gennemføres uanset vejret på selve dagen.

Midtown’s vidundere med Maria-Leena fra Turist i New York

Taste of Queens – guidet vandretur i Queens
New York City er andet end Manhattan, og det kan du opleve på denne guidede tur gennem bydelen Queens – og så endda på dansk! Maria-Leena fra Turist i New York tager dig med på et fascinerende møde med en af de bydele i New York, som man normalt ikke lige selv besøger, når man er i New York. Turen varer cirka fire timer, og da Maria-Leena selv bor i Queens, er hun absolut på hjemmebane.

Jeg prøvede den guidede bytur gennem Queens med Maria-Leena i august 2014. Her fik jeg mulighed for at smage på nogle af de lokale specialiteter, Queens’ mange madsteder byder på, da bydelen er et af New York’s mest etnisk blandede områder.

Taste of Queens koster 53 dollars (2015) pr. person inklusiv lokal skat, og turen starter kl. 10 om formiddagen. Taste of Queens arrangeres normalt på mandage og torsdage, mens en anden guidet tur gennem Queens, Forest Hills & Corona, som giver en anden vinkel på Queens, arrangeres på tirsdage og lørdage om eftermiddagen kl. 13.30 eller 14.00. Forest Hills & Corona koster 42,40 dollar pr. person (2015) inklusiv lokal skat og varer godt to timer. Der skal dog minimum to tilmeldinger til, for at den guidede tur gennem Forest Hills & Corona gennemføres.

Guidet tur Taste of Queens på dansk i New York med Maria-Leena
Guidet vandretur gennem Forest Hills & Corona i Queens, New York

Hoteller og overnatning på Manhattan
Rabatpakke til 6 seværdigheder i New York – CityPass
Rabatpakke på 100+ attraktioner i New York – New York Pass

Af Henrik Lange, Highways-USA.com