Huse der vender på hovedet, et gigantisk pariserhjul, et akvarium, tematiserede minigolfbaner, et voksmuseum, gokart baner, verdens højeste ”sling shot”, rutsjebaner, badelande og masser af hoteller og restauranter. Det sceneri flankerer International Drive i Orlando, der er forlystelsesgaden i Orlando. Her kan man slå gækken løs om aftenen eller i dagtimerne, hvis man ikke har fået nok underholdning hos Disney, Universal eller i SeaWorld. Eller man kan tage en ”fridag” og gå på opdagelse blandt attraktionerne langs International Drive.

Hoteller langs International Drive, Orlando
Hoteller i Orlando og det centrale Florida

Få rabat på 28 attraktioner i Orlando – Go Orlando Card

I-Drive 360 Orlando Eye
Den store nyhed på International Drive er det 400 fod/ 122 meter høje pariserhjul, I-Drive 360, som åbnede i foråret 2015. Pariserhjulet er udstyret med 30 kabiner med plads til op til 15 personer i hver og fra toppen er der en imponerende udsigt ud over hele Orlando og det centrale Florida. En tur rundt i hjulet tager 30 minutter.

Det er Merlin Entertainment, som også driver Legoland parkerne, som står bag det nye pariserhjul. Men ud over Orlando Eye, har Merlin også to andre skud i bøssen i det nye store kompleks på International Drive.

Voksmuseum og akvarium
Madame Tussaud er også rykket ind på International Drive med et voksmuseum, hvor man kan hilse på diverse amerikanske ikoner – nulevende som afdøde – og få taget sit foto sammen med dem. Således stiller både præsident Obama og Abraham Lincoln op til foto på museet, hvor du naturligvis også kan møde masser af amerikanske Hollywoodstjerner, TV-stjerner og ikke mindst sportsstjerner samt berømte videnskabsfolk og opfindere. Alt i alt ret godt lavet og iscenesat.

Merlins tredje tilbud til de oplevelseshungrende i Orlando er deres akvarium SeaLife, som tager gæsterne med rundt i verdenshavene og viser forskellige diverse fisk og havdyr. Også ganske stort og velindrettet – og naturligvis med en akryltunnel – og med formidling fra forskellige guidepersoner, der står placeret rundt omkring i de forskellige sektioner og fortæller om dyrene i akvarierne. SeaLife akvarierne findes på i alt seks forskellige lokaliteter i USA.

Wonderworks – huset på hovedet
Et andet af de større og iøjnefaldende tilbud på International Drive er Wonderworks. Wonderworks’ signatur er et stort sydstatspalæ med søjler og dette hele – der er kastet om hovedet, så palæet ligger på taget, som var det blevet ramt af et gigantisk jordskælv og vendt 180 grader.

Indenfor skal man dog ikke gå rundt i skæve gange ”på hovedet”. Wonderworks er i stedet en kombination af et naturvidenskabeligt underholdningscenter og et regulært forlystelseshus i tre etager.

Mens stueetagen er billetsalg og souvenirshop, byder første etage byder på forskellige ”prøv på egen krop” oplevelser med afsæt i bl.a. naturkatastrofer. Således kan man mærke, hvordan et jordskælv føles, når man sætter sig ind i en boks med et bord og bliver rystet grundigt igennem – eller man kan gå ind i en vindtunnel og blive blæst igennem med noget der ligner orkanstyrke.

Man kan også prøve andre teknologiske aktiviteter som fx en flysimulator, og så kan man komme op i en 4D simulator, der simulerer et særdeles ekstrem rutsjebane – en af det aktiviteter, der plejer at være kø til. Men man kan også bare nøjes med at lave gigantiske sæbebobler eller prøve nogle af de sportssimulatorer, der også kan testes.

På anden etage i Wonderworks forlystelseshus findes man en 4D biograf, som viser en fem minutter lang film, Canyon Coaster, en tur ud med en vild rutsjebane, som skal ses med de udleverede 4D briller. Desuden har man oppe under loftet en ”klatrebane”, hvor man går rundt med en sele om livet og skal balancere uden at falde ned.

Som udgangspunkt er alle aktiviteter i Wonderworks gratis, når entreen er betalt. Dog skal man betale ekstra, hvis man vil ind at prøve stedets ”skydebane”, hvor man skal nedlægge en eller flere af sine venner i en labyrint. Wonderworks er altså et avanceret forlystelsescenter, der kombinerer viden med praktiske oplevelser – alle dog over i den meget populærvidenskabelige afdeling.

Minigolf, verdensrekorder og Titanic
Der findes et hav af forlystelsestilbud langs International Drive – herunder flere minigolfbaner, som set udefra er ret flot tematiseret som fx Pirate Golf med alt i sørøvere og pirater tilsat vandfald og hængebroer.

Ripleys Believe It or Not har også en afdeling på International Drive – iscenesat i endnu et hus, der godt nok ikke ligger på hovedet, men som er tiltet nogle grader, så det ligger skævt. Her har man indenfor iscenesat alverdens verdensrekorder.

Titanic: The Artifact Exhibition midt på I Drive er en udstilling og et formidlingscenter koncentreret om luksuslineren Titanic. Her kan du bl.a. se effekter hentet op fra vraget, inklusiv en tre tons stor sektion fra selve skibet. Desuden har man genopbygget den store imponerende trappehal fra skibet, bl.a. kendt fra Titanic filmen. Man har også genobygget flere andre lokaliteter fra skibet.

Man kan både vælge at gå rundt i udstillingen på egen eller få en guidet tur med en turguide, iklædt tøj fra 1912, årstallet hvor Titanic gik ned. Udstillingen er i kraft af emnet ikke specielt velegnet til mindre børn. Firmaet bag centret driver også udstillingen om Titanic på Luxor kasinoet i Las Vegas.

Magical Midway Thrill Park og Fun Spot America
Der findes også et par alternative forlystelsesparker langs International Drive. Omtrent midt på I Drive ligger Magical Midway Thrill Park, hvor du bl.a. kan teste verdens – ifølge stedet selv – højeste ”Sling Shot”. En slags omvendt bungy jump, hvor du skydes op i luften i stedet for at kaste dig ud fra fx en bro. Ifølge parken vil du opleve vægtløshed, når du skydes i alt 119 meter/ 390 fod op i himlen, og udsigten skulle være ret flot – hvis du ellers tør åbne øjnene. Om aftenen er de to master, som holder wirerne til forlystelsen, oplyst i regnbuens farver.

Det er gratis at besøge Magical Midway, men du skal betale for hver enkelt forlystelse, der også inkluderer et par andre højtflyvende forlystelser, foruden gokarts, en spillearkade og en stribe mindre forlystelser.

Oppe i den nordlige del af International Drive ligger endnu en forlystelsespark – Fun Spot America – der også har en hel stribe forlystelser, blandt dem Florida’s længste og største trærutsjebane. Parkens vartegn er dog forlystelsen Skycoaster, hvor du kan opleve noget der ligner et frit fald fra 76 meters højde/ 250 fod, hvor du hænges fast i nogle kabler, og så slippes løs for at gynge/ svæve frit frem og tilbage i luften mellem den store metalbue, som også oplyst i regnbuens farver, når mørket falder på.

I Fun Spot America betaler du entre ved indgangen, hvorefter alle forlystelser er gratis – dog med undtagelse af Skycoaster, der skal betales separat. Vandlandet Wet’n’Wild ligger også på International Drive i den nordlige del af den lange boulevard.

International Drives geografi
I Drive som International Drive bare kaldes af de lokale, snor sig temmelig meget, så der er altså ikke tale om en boulevard, som går stik nord-syd. Men man kan bruge to yderpunkter som geografiske fixpunkter for International Drive: I den sydlige del af I Drive ligger Orange County’s store konference center og i den nordlige del af I Drive finder man Universal Boulevard og ikke langt derfra Universal Studios’ store område med hoteller og deres to forlystelsesparker, Universal Studios og Islands of Adventure.

Det er i øvrigt en god ide at undgå at køre for meget i bil på International Drive – især i weekenden, hvor der kan være pakket med biler på den tosporede gade. Et alternativ til selv at køre kan være de to shuttelbus linjer – dels en grøn og dels en rød – som kører op og ned af I Drive med jævne mellemrum, og som bl.a. også lægger vejen ud for nogle af Orlando’s shoppingcentre, hvis man vil powershoppe i byen.

Rabatpakker til forlystelserne på International Drive
Forlystelser koster som bekendt penge, men med lidt planlægning kan man skære toppen af sine ferieudgifter ved på forhånd at købe rabatpakker til Orlando.

En stor del af attraktionerne langs International Drive i Orlando – men ikke alle – er alle inkluderet i rabatpakken Go Orlando Card, som inkluderer 28 forlystelser i det centrale Florida til en samlet pris i et bestemt antal dage. Go Orlando Card giver op til 55 % rabat i forhold til normalprisen på billetter købt ved indgangen.

Følgende af ovennævnte attraktioner langs International Drive er inkluderet i Go Orlando Card: Fun Spot America, Ripleys Believe It or Not, Titanic: The Artifact Exhibition og Wonderworks – foruden attraktioner som Kennedy Space Center, Legoland Florida og mange andre. Læs mere om Go Orlando Card

Få rabat på 28 attraktioner i Orlando – Go Orlando Card

Hoteller langs International Drive, Orlando
Hoteller i Orlando og det centrale Florida

Af Henrik Lange, Highways-USA.com