Nevada er andet end The Strip i Las Vegas. 45 minutters kørsel vest for Las Vegas Boulevard ligger Red Rock Canyon, en naturpark med knaldrøde og gule sandstensklipper. Et stykke lækker natur, uberørt af mennesker med undtagelse af det nye flotte besøgscenter og parkens 13 miles lange Scenic Drive, som fører forbi de mest spektakulære naturområder i parken.

Knaldrøde klipper i det sydvestlige Nevada
Red Rock Canyon er især kendt for sine knaldrøde sandstensformationer, der har givet parkens sit navn. De røde sandstensformationer minder en del om dem, man kan opleve i bl.a. Sedona området i det centrale Arizona. Men klipperne her i det sydvestlige Nevada ligger altså noget mere centralt, målt i forhold til, hvor hovedparten af turisterne i det sydvestlige USA befinder sig.

Parken byder dog flere andre oplevelser end lige de røde klipper: Således er der adskillige andre smukke klippeformationer i gule og brune nuancer langs parkens Scenic Drive. Undervejs er der mulighed for at gå kortere eller længere ture langs afmærkede stier – mens de meget aktive tilmelder sig en cykeltur gennem parken, der også arrangeres fra Las Vegas, hvor man bliver kørt ud i parken i en minibus, og så får stillet en cykel til rådighed, for selv at tilbagelægge de 13 miles på cykel ad parkens ensrettede Scenic Drive. Parken er også ekstremt populær blandt bjergklatrere, der prøver kræfter med de ofte lodrette klippesider i Red Rock Canyon.

Naturpark på højde med en nationalpark
Red Rock Canyon er ikke en nationalpark, men et såkaldt National Conservation Area, der bestyres af Bureau of Land Management, der ligesom National Park Services er et agentur under den amerikanske forbundsregering. Red Rock Canyon er altså ikke en statspark.

Det koster 7 dollars pr. køretøj at køre ind i Red Rock Canyon, men har I et nationalparkpas, gælder det også til Red Rock Canyon – ligesom til de velkendte nationalparker.

Red Rock Canyon har et meget veludstyret nyt besøgscenter, der er en nationalpark værdigt, inklusiv indendørs og udendørs udstillinger, souvenirbutik, biograf og flere andre faciliteter.

Guidede ture fra Las Vegas til Red Rock Canyon
Red Rock Canyons nærhed til Las Vegas gør parken til et oplagt udflugtsmål for nogle af de mange turoperatører, der arrangerer guidede ture ud fra Las Vegas. Bl.a. har Pink Jeep Tours flere guidede ture ud til Red Rock Canyon, hvis I ikke vil køre derud selv.

Tager I selv bilen, er der cirka 45 minutters kørsel ud til parken fra The Strip. Følg Nevadas Highway 160 syd for The Strip mod vest. Drej så fra ad Highway 159, der vil tage jer det sidste stykke ud til Red Rock Canyon.

Læs mere om parken på Bureau of Land Management:
www.blm.gov

Af Henrik Lange, Highways-USA.com