Road Trip USA er den ultimative guide for den virkelige road tripper, som ønsker at opleve USA i bil eller på motorcykel på de klassiske to-sporede landeveje. Bogen, der er skrevet af den amerikanske forfatter Jamie Jensen, indeholder 11 detaljerede beskrivelser af ruter, som enten går tværs over USA øst-vest eller nord-syd. Det sidste gælder bl.a. de to oplagte kystruter ned langs henholdsvis den amerikanske østkyst og vestkyst.

Road Trip USA, Moon Publications 2018, Paperback udgave, 952 sider

Adskillige forslag til ruter tværs over USA – og Canada
Når man sidder med Road Trip USA i hånden, begynder tænderne nærmest at løbe i vand, imens du drømmer dig væk til de store øde landskaber tilsat et stykke sort asfalt med gule midterstriber. Styrken ved Road Trip USA er også, at det ikke kun er USA, den fokuserer på, men den faktisk også tager Canada med i puljen, der hvor det er relevant.

Hvad med fx en ekspedition fra Jasper National Park i Canada ned langs Icefields Parkway til Banff National Park og så ind i USA, hvor du følge U.S. 93 hele vejen ned gennem Montana, Idaho, Nevada via Las Vegas til Arizona og grænsen til Mexico. Ikke lige en tur begynderen, men afgjort en rute med bid i.

Highways gennem det ukendte USA og Canada
Du kan også køre tværs over USA ad fx U.S. 20, der går hele vejen fra Boston i Massachusetts på østkysten til Portland i Oregon på vestkysten – en tur på 3.200 miles! Måske foretrækker du en endnu nordlige rute fra Maine i USA via Montreal i Canada og Ontario provinsen nord om Lake Ontario, Lake Huron og Lake Michigan, og så ind i USA igen i Michigan og så cruise tværs over det nordlige USA lige syd for den canadiske grænse, og slutte af i Seattle.

Man kan naturligvis ikke sige road trips i USA uden at sige Route 66 fra Chicago til Los Angeles eller Highway 1 i Californien plus resten af ruten langs Stillehavskysten. Det er også blevet plads til Blue Ridge Parkway, en af mine egne favoritter, og selvfølgelig også The Great River Road langs Mississippi. Jo, Road Trip USA har inspiration nok til adskillige road trips i Nordamerika – både USA og Canada.

Masser af skæve rejsetips undervejs
Undervejs får læseren besked om interessante byer, specielle moteller, særlige restauranter, bemærkelsesværdige tankstationer og andre væsentlige seværdigheder langs ruten – og hvilke radiostationer, der er værd at stille ind på.

Med andre ord: En helt uundværlig guide for dem, der vil ind på livet af “det rigtige” USA, som du finder langt ude på landet – derude hvor kragerne vender – langt væk fra de store metropoler. Road Trip USA er et must for den, der vil stille skarpt på den nyere amerikanske kulturhistorie, og som foretrækker landevejen frem for motorvejen.

Jamie Jensen:
Road Trip USA, Moon Publications 2018, Paperback udgave, 952 sider

Af Henrik Lange, Highways-USA.com