Road Trip USA – Adventures on America’s Two Lane Highways

Road Trip USA er den ultimative guide for den virkelige road tripper, som ønsker at opleve USA i bil eller på motorcykel på de klassiske to-sporede landeveje. Bogen, der er skrevet af den amerikanske forfatter Jamie Jensen, indeholder 11 detaljerede beskrivelser af ruter, som enten går tværs over USA øst-vest eller nord-syd. Det sidste gælder bl.a. de to oplagte kystruter ned langs henholdsvis den amerikanske østkyst og vestkyst.

Road Trip USA, Moon Publications 2018, Paperback udgave, 952 sider

Adskillige forslag til ruter tværs over USA – og Canada
Når man sidder med Road Trip USA i hånden, begynder tænderne nærmest at løbe i vand, imens du drømmer dig væk til de store øde landskaber tilsat et stykke sort asfalt med gule midterstriber. Styrken ved Road Trip USA er også, at det ikke kun er USA, den fokuserer på, men den faktisk også tager Canada med i puljen, der hvor det er relevant.

Hvad med fx en ekspedition fra Jasper National Park i Canada ned langs Icefields Parkway til Banff National Park og så ind i USA, hvor du følge U.S. 93 hele vejen ned gennem Montana, Idaho, Nevada via Las Vegas til Arizona og grænsen til Mexico. Ikke lige en tur begynderen, men afgjort en rute med bid i.

Highways gennem det ukendte USA og Canada
Du kan også køre tværs over USA ad fx U.S. 20, der går hele vejen fra Boston i Massachusetts på østkysten til Portland i Oregon på vestkysten – en tur på 3.200 miles! Måske foretrækker du en endnu nordlige rute fra Maine i USA via Montreal i Canada og Ontario provinsen nord om Lake Ontario, Lake Huron og Lake Michigan, og så ind i USA igen i Michigan og så cruise tværs over det nordlige USA lige syd for den canadiske grænse, og slutte af i Seattle.

Man kan naturligvis ikke sige road trips i USA uden at sige Route 66 fra Chicago til Los Angeles eller Highway 1 i Californien plus resten af ruten langs Stillehavskysten. Det er også blevet plads til Blue Ridge Parkway, en af mine egne favoritter, og selvfølgelig også The Great River Road langs Mississippi. Jo, Road Trip USA har inspiration nok til adskillige road trips i Nordamerika – både USA og Canada.

Masser af skæve rejsetips undervejs
Undervejs får læseren besked om interessante byer, specielle moteller, særlige restauranter, bemærkelsesværdige tankstationer og andre væsentlige seværdigheder langs ruten – og hvilke radiostationer, der er værd at stille ind på.

Med andre ord: En helt uundværlig guide for dem, der vil ind på livet af “det rigtige” USA, som du finder langt ude på landet – derude hvor kragerne vender – langt væk fra de store metropoler. Road Trip USA er et must for den, der vil stille skarpt på den nyere amerikanske kulturhistorie, og som foretrækker landevejen frem for motorvejen.

Jamie Jensen:
Road Trip USA, Moon Publications 2018, Paperback udgave, 952 sider

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 svar til “Road Trip USA – Adventures on America’s Two Lane Highways”

  1. Hej Henrik. Jeg har flittigt benyttet mig af din hjemmeside, når jeg skulle til USA. Og du skal have stor ros for den. På et tidspunkt lagde du videoer ud på youtube om dine ture. Gør du ikke det mere? Jeg savner i hvertfald dine videoer☺️ mvh Helene

  2. Tak for en dejlig hjemmeside som har været flittigt brugt under forberedelse til vores tur til USA i september. Denver er vores ankomst og afgangslufthavn. Vi kører mod Arches/Canyonlands, Grand Teton, Yellowstone og mod øst for at ende i Badlands. Derfra mod syd til Estes Park, dog med en overnatning undervejs i Scottsbluff. Har du et forslag til rute fra Badlands til Estes Park, der ser ud til at være flere muligheder, men ingen veje er markeret som en køn vej ifølge mit kort. På forhånd tak

  3. Hej, vil lige høre om du kan sige lidt om, hvad der er smarttest at gøre, hvordan man rent praktisk gør hvis man fx vil flyve til Seattle og flyve hjem fra San Francisco? Hvordan søger man, typisk skal man indtaste hvor man skal flyve til og så flyver man hjem samme sted fra, søgefeltterne er ikke så fleksible, også med hensyn til billeje. Ellers en fed hjemmeside, mange nyttige oplysninger 🙂 På forhånd tak, Maria.

  4. I ved så mange ting. Ved I tilfældigvis, hvor man kan købe flag til motorcyklen, der kan trækkes på antennen. Den store HD ultra Classic har 2 antenner bag på, så man er fri for at montere holdere andre steder på mc’ en. Vh Birgitte

    • Hej Birgitte, motorcykelrejser i USA har jeg ingen forstand på – ud over at jeg har skrevet en artikel om, hvilke rejsebureauer i Danmark, som laver motorcykelrejser til USA. Jeg aner ikke, hvor man køber de omtalte flag henne. Her må du hellere spørge nogle MC-kyndige folk, der har kørekort til motorcykel, hvilket jeg ikke har.