Politikens Forlag har givet sine klassiske guidebøger Turen går til… en stor ansigtsløftning. Turen går til Californien er således blevet udvidet med en stor mængde stof om det vestlige USA, så den nye udgave nu er en bibel på 240 sider. Turen går til Californien og det vestlige USA er et overflødighedshorn af inspiration, og det er både godt og skidt. For de fleste turister har ikke en jordisk chance for at se blot halvdelen af de mange seværdigheder og lokaliteter, som er nævnt i den nye bog. Så det handler i endnu højere grad end før om begrænsningens kunst, når du bladrer gennem bogen.

Køb Turen går til Californien og det vestlige USA på Saxo.com

Californien fylder stadig mest
Californien er stadig hovedomdrejningspunktet, og Turen går til Californien giver nogle fine introduktioner til klassiske lokaliteter som San Francisco, Los Angeles, San Diego og Las Vegas. Således fylder beskrivelserne af de fire byer næsten den første halvdel af bogen. Som en del af det nye Turen går til-koncept har man tilføjet forslag til steder at bo, spise, shoppe og gå ud for hver by. Det er rigtig fin og brugbar information – både for første gangs turisten og for dem, som har været i Californien før.

Det vestlige USA er et gigantisk område
I resten af Turen går til Californien og det vestlige USA bevæger altid veloplagte Preben Hansen sig ud i de utallige nationalparker og naturområder i det vestlige USA – lige fra Joshua Tree National Park i syd til Olympia National Park i nordvest og Badlands i nordøst. Et gigantisk område over enorme afstande, og med mindre du har flere måneder til din rådighed, når du ganske enkelt ikke ud i alle afkrogene. Det er afstandene simpelthen for store til.

Det gælder altså om at vælge mellem de mange godbidder, og det har den nye guidebog ikke gjort nemmere. Lidt af et luksusproblem vil nogen måske mene. Men det er virkelig vigtigt at begrænse sig, hvis du ikke vil overlæsse din ferie i USA med indtryk og stresse rundt fra sted til sted.

Nyt ekstramateriale om Rocky Mountains området
Det nye ekstramateriale om bl.a. Stillehavskysten i Oregon og Washington State og beskrivelsen af Rocky Mountains med Yellowstone National Park – der i parantes bemærket ligger mindst to-tre dages kørsel fra Californien – finder du også i den tidligere udgave af Turen går til USA. Så har du den ved hånden under planlægningen af din næste USA-rejse, er du også ganske godt hjulpet.

Som altid er Turen går til.. fyldt med masser af gode fotos og kort over over storbyerne, der hjælper med at få placeret nogle af seværdighederne. Og bagerst i Turen går til Californien og det vestlige USA finder du en stribe praktiske tips til turisten. Alt i alt en fin introduktion til det vestlige USA. Men husk begrænsningens kunst.

Preben Hansen:
Turen går til Californien og det vestlige USA, Politikens Forlag 2017, 240 sider

Køb Turen går til Californien og det vestlige USA online på Saxo.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com