Canada er med sine 9.985.000 kvadratkilometer verdens næststørste land, kun overgået af Rusland. Og med en beskeden befolkningstæthed på kun tre indbyggere pr. kvadratkilometer, er der ingen risiko for, du kommer til at lide af klaustrofobi. Canada har gennem mange år stået i skyggen af sin store nabo i syd – især turist mæssigt – men er du til naturoplevelser i særklasse, er Canada er oplagt bud. Og Turen går til Canada er en god introduktion.

Køb Turen går til Canada hos Nordisk Korthandel

Klassisk introduktion til verdens næststørste land
Turen går til Canada er den femte og nyeste af guidebogen fra Politikens Forlag, og Turen går til Canada er det oplagte valg for turisten, der skal besøge Canada for første gang.

Turen går til Canada spreder det enorme land ud i tolv forskellige kapitler: Ud over kendte destinationer som storbyerne Montréal, Toronto og det fransktalende Quebec, bliver der også plads til beskrivelser af mere ukendte områder, som fx de canadiske provinser i det midtvestlige og nordlige områder af landet.

Ny udgave med mere indhold til læseren
I forhold til den forrige udgave af Turen går til Canada, er bogen denne gang blevet udvidet med mere flere nye kapitler, og der er også blevet tilføjet flere faktabokse. Endelig har de grafiske landkort i bogen også fået en ansigtsløftning.

Det er dog de mange detaljer, som forfatteren Bettina Frank Simonsen deler ud af, der gør Turen går til Canada til en rigtig god guidebog. Hvem vidste f.eks. at hovedbyen Halifax i provinsen Nova Scotia i 1917 blev kendt verden over, da et ammunitionsskib og et andet fartøj kolliderede i byens havn, og udløste en af verdens største eksplosioner. 2.000 blev dræbt og 25.000 gjort hjemløse – og den efterfølgende trykbølge knuste vinduer helt op til 80 kilometer fra Halifax! Det var – undskyld udtrykket – et brag af en begivenhed.

En tur ud på The Trans Canadian Highway
Også når det gælder eventyr på nordamerikanske highways, er Canada leveringsdygtig. Canada har fx verdens længste nationale hovedvej – The Trans Canadian Highway – der måler 7.821 kilometer fra udgangspunktet i byen St. Johns på Newfoundland til Victora på Vancouver Island på Vestkysten.

Bagerst i Turen går til Canada finder du som i alle andre udgaver af “Turen går til…” en opdateret liste med praktisk rejseinformation, og første kapitel indeholder en generel introduktion til verdens næststørste land.

Du skal dog være opmærksom på, at Turen går til Canada ikke er den eneste rejsebog på dansk om Canada. Politikens Forlag har også udgivet Rejsen rundt i Canada, der er en mere detaljeret og baggrunds orienteret rejsebog og guide til Canada, der dog er udsolgt fra Politikens Forlag i øjeblikket.

Bettina Frank Simonsen:
Turen går til Canada Politikens Forlag 2013, 192 sider, pris 180 kroner

Køb Turen går til Canada hos Nordisk Korthandel

Af Henrik Lange, Highways-USA.com