New England-staterne i det nordøstlige USA har aldrig tidligere haft deres helt egen guidebog på dansk. Men det får de nu, hvor Politikens Forlag har sendt den første udgave af Turen går til det nordøstlige USA på gaden. Samtidig repræsenterer bogen den moderniserede udgave af Turen går til-serien med en ny og mere detaljerede dækning af USA, der blev indledt i 2008 med Turen går til Californien og det vestlige USA.

Køb Turen går til det nordøstlige USA på Saxo.com
cover_turenostligeusa_2012
New England er næsten glemt af danske turister
New England og det østlige USA har ikke hidtil haft den store bevågenhed fra danske turister – med New York City som den store undtagelse. Men New England har masser at byde på med sine lækre kyster med fiskeri, fyrtårne og fiskerbyer og store skove samt snedækkede bjerge inde i landet. Læg dertil den amerikanske koloni-historie og den massive kultur i området med hæderkronede universiteter og sitrende metropoler som Boston, Philadelphia, Washington D.C. og naturligvis New York City.

Det nordøstlige USA er i den nye guidebog netop karakteriseret ved at omfatte Washington D.C. og New York – både byen og staten – samt dele af de midtatlantiske stater New Jersey, Pennsylvania, Delaware og Maryland, som geografisk typisk vil indgå i en rejse til det østlige USA. Men det er dog særligt New England nord for New York City, som forfatter Louise Kastrup Scheibel’s hjerte banker for.

Nyt fokus på de nordøstlige stater
Således får staterne Rhode Island, Massachusetts, Connecticut, Vermont og New Hampshire for første gang spalteplads i en dansk guidebog. Den store perle længst mod nord, Maine, har fået sit eget afsnit.

Turen går til det nordøstlige USA er en grundig introduktion til området med alle sine nuancer, hvad enten det er amish-folket i Pennsylvania, efterårsfarverne på træerne i Vermont eller halvøen Cape Cod i Massachusetts med sine eksklusive resorts eller den farverige Provincetown på spidsen af Cape Cod.

Politik, arkitektur, gastronomi og storbyer
Bogen lægger ud med at slå ned på nogle af de karakteristika, som det nordøstlige USA byder på, bl.a. arkitekturen, den politiske scene, de kulinariske traditioner, de stolte traditioner indenfor fiskeri og sågar mikrobyggerier og hvalsafari. Så følger den store gennemgang af de forskellige geografiske områder inkl. storbyerne Washington D.C., Philadelphia, New York City og Boston, og til sidst rundes der så af med en bunke praktiske informationer.

Øjenåbner til det ukendte hjørne af USA
Det er således lagt op til, at Turen går til det nordøstlige USA nu vil åbne danskernes øjne for denne relativt ukendte del af USA. Men skal du “kun” til New York City, er det ikke Turen går til det nordøstlige USA, du skal have fat i. New York City-kapitlet indeholder kun de vigtigste highlights fra New York – hvilket faktisk er rimeligt nok, da det netop er “alt det andet”, som er i centrum i Turen går til det nordøstlige USA.

Skal du på storbyferie i New York City, er svaret i stedet Turen går til New York, som også snart kommer i en opdateret og endnu mere detaljeret udgave. Læs min anmeldelse af Turen går til New York

Louise Kastrup Scheibel:
Turen går til det nordøstlige USA Politikens Forlag 2016, 180 sider

Køb Turen går til det nordøstlige USA på Saxo.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com