Booking portalen Hotels.com har siden 2015 haft deres eget loyalitetsprogram, der belønner trofaste kunder, som konsekvent vælger at bruge Hotels.com til at booke overnatning. Her får I en kort introduktion til programmet med afsæt i mine egne erfaringer med Hotels.com Rewards.

Hver 10. overnatning er gratis
Hotels.com Rewards program fungerer således, at I optjener rabat for hver booking, I foretager via portalen. Når I har foretaget 10 bookinger – og gennemført de pågældende overnatninger – udløser det en overnatning med rabat. Rabatten på overnatning nr. 11 svarer til et gennemsnit af værdien af de 10 foregående bookinger/ overnatninger.

Med andre ord: Hvis I fx (som undertegnede gør det) overnatter på forholdsvis billige moteller i USA, hvor gennemsnitsprisen pr. overnatning svinger mellem 300 og 500 kr. pr. nat, vil I altså med Hotels.com Rewards kunne fratrække en rabat på cirka 400 kr. på overnatning nr. 11, når I booker den via Hotels.com

Men I kan ikke indløse rabatten på de 400 kr., før I har gennemført de 10 foregående overnatninger booket via Hotels.com. Der plejer i øvrigt at gå cirka to dage fra de enkelte overnatninger er gennemført til overnatningen er registreret som en gennemført booking på jeres Hotels.com Rewards konto.

Det er naturligvis helt op til jer, om I vil benytte denne måde at få rabat med Hotels.com Rewards. Personligt benytter jeg selv optjeningsmetoden. Jeg har siden 2015, hvor Hotels.com Rewards blev indført, indløst syv rabatnætter i USA, som altså har været delvist sponsoreret/ betalt af Hotels.com

Ikke alle nætter registreres korrekt
Med mere end 50 Hotels.com bookinger gennem de sidste 3-4 år kan jeg dog også konstatere, at det ikke er alle reservationer, der registreres korrekt. Jeg har således i enkelte tilfælde været ude for, at helt regulære Hotels.com bookinger, som jeg har gennemført – efter mit ophold alligevel er blevet registreret som en ikke-gennemførte overnatninger – til trods for at jeg rent faktisk har overnattet på det pågældende hotel. Dermed tæller den overnatning så ikke med i mit Hotels.com Rewards regnskab.

Uden at kende den præcise årsag til denne praksis, kan en mulig forklaring være, at det pågældende hotel/ motel måske har valgt at slette min booking i systemet (efter jeg er tjekket ud), så hotellet undgår at skulle betale provision til Hotels.com for min booking. Jeg har således ikke Hotels.com mistænkt for at ”snyde”, men tror forklaringen ligger ude lokalt hos det enkelte hotel, der måske ”snyder lidt på vægtskålen”.

Silver og Gold medlemsniveauer
For nylig har Hotels.com indført forskellige medlemsniveauer, som I også kender det fra andre loyalitetsprogrammer som fx SAS EuroBonus. Hos Hotels.com hedder niveauerne Silver og Gold. I min optik er medlemsfordelene på disse forskellige medlemsniveauer dog relativt uinteressante. Så det ville jeg ikke bruge tid på at gå op i.

Det koster ikke noget at blive medlem af Hotels.com Rewards program. Når I er blevet medlemmer er det vigtigt, at I husker at være logget ind på jeres Rewards profil, når I foretager nye Hotels.com bookinger.

Et andet tip er, at I bør fravælge at modtage e-mails fra Hotels.com. Hotels.com er slemme til at tæppebombe sine brugere/ kunder med diverse e-mail kampagner. Så husk aktivt at fravælge tilbuds e-mail fra Hotels.com, når I reserverer jeres overnatninger.

For god ordens skyld skal jeg også nævne, at jeg er partner med Hotels.com. Jeg optjener derfor provision pr. hotelbooking, som kommer fra Highways-USA.com og ind til Hotels.com. I er naturligvis meget velkomne til at benytte mine links fra Highways-USA.com til Hotels.com, når I booker overnatning i USA.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Informationerne på denne side er senest opdateret den 28. marts 2018.

Bemærk: Jeg optjener provision, når I vælger at booke hoteller, moteller, hostels og anden overnatning via Highways-USA.com. Indtægterne bliver brugt til nye reportagerejser til USA og til investeringer i at udvikle Highways-USA.com med nye spændende produkter som fx nye e-bøger. Mange tak for jeres opbakning.