Rabat i USA: Storbyrabat, discount, kupontilbud

Der er flere forskellige rabatordninger og måder at spare penge på og holde udgifterne nede, når du er på ferie i USA eller Canada. En af dem hedder CityPass, rabatpakker på attraktioner og seværdigheder i nordamerikanske storbyer. Du kan også benytte dig af kupontilbud i gratis kuponhæfter. Er du medlem af FDM, kan du få rabat via Show Your Card-samarbejdet. Her får du et overblik over rabat-mulighederne for turister på ferie i USA og Canada.

CityPass rabat i amerikanske storbyer
CityPass er navnet på nogle rabatpakker til nordamerikanske storbyer, der giver op tll 50% rabat på normalprisen af adgangsbilletten til en stribe af de største seværdigheder i de 10 storbyer, som CityPass pakkerne omfatter.

CityPass New York omfatter bl.a. adgang til Empire State Building, Museum of Modern Art, kunstmuseet Guggenheim plus sejlturen over til Frihedsgudinden og Ellis Island og to andre af New Yorks bedste museer. I San Francisco giver CityPass San Francisco dig adgang til en stribe af byens bedste museer, Monterey Bay Aquarium syd for San Francisco plus en sejltur ud under Golden Gate Bridge – og gratis transport i op til 7 dage med San Francisco’s sporvogne og bybusser.

Ud over New York og San Francisco har CityPass også interessante rabatpakker til byer som Atlanta, Chicago, Houston, Seattle og Toronto i Canada.

Læs mere om, hvordan ordningen fungerer i praksis og hvilke storbyer og områder CityPass dækker i min artikel om CityPass’ rabatpakker i USA og Canada

Go City Cards – rabatpakker til storbyer i USA
Konkurrenten til CityPass hedder Go City Cards, og er et plastickort med en indbygget chip. Chippen registrerer, hvornår du har taget kortet i brug. Kortet er gyldigt i det antal dage, du har købt på forhånd: Enten 1, 2, 3, 4, 5 eller 7 dage og giver gratis adgang til alle seværdigheder i gyldighedsperioden.

I modsætning til CityPass, omfatter Go City Pass’ rabatpakker mellem 30 og 45 attraktioner i hver by, så du har en del flere seværdigheder at vælge mellem. Men også langt flere seværdigheder end du kan nå i gyldighedsperioden, så du skal udvælge dine oplevelser med omhu.

Go City Cards og CityPass dækker nogle af de samme byer, men der er også forskel på de to rabatkort. Go City Cards har rabatpakker til bl.a. San Diego, Los Angeles og Orlando, mens CityPass er alene om at have pakkeløsninger til attraktioner i byer som Atlanta, Houston, Philadelphia og Toronto.

Du kan også selv at sammensætte din egen pakke af “gratis” seværdigheder. Den løsning hedder Go Select. Her er rabatten dog typisk ikke så stor, som i de færdigpakkede Go City Cards. Læs mere i min artikel om Go City Cards rabatpakker til storbyer i USA

The New York Pass – rabat i New York
New York kan med sin gigantiske buket af verdenskendte seværdigheder være et ret dyrt bekendtskab. Men har du et New York Pass i hånden, kan du få en anseelig rabat på de fleste museer og mange af byens andre seværdigheder.

The New York Pass er som Go City Card et plastickort med en indbygget chip, der har en gyldighed på 1, 2, 3 eller 7 dage. De fleste turister vælger 3 dages kortet. I gyldighedsperioden giver The New York Pass adgang til mere end 70 seværdigheder over hele New York – lige fra museer, udsigtsplatforme, guidede ture, sejlture, m.v. Læs mere i min artikel om The New York Pass’ rabatpakke til New York

National Park Annual Pass – rabat i nationalparker
Hvis man planlægger en længere ferie i USA, der inkluderer bøsøg i fire eller flere nationalparker, kan det betale sig at købe et National Park Annual Pass. Prisen for et sådant pas er 80 dollars. Med et Annual Pass har man gratis adgang til samtlige amerikanske nationalparker i 12 måneder. Passet gælder alle personer inklusiv chaufføren, som følges ad i samme personbil. Er man til fods, giver passet gratis adgang for fire voksne. Børn under 15 år har gratis adgang.

Da entreprisen til de store nationalparker i det vestlige USA typisk ligger på 20-25 dollars, skal man altså “blot” besøge fire nationalparker, før kortet har tjent sig hjem. National Park passet er personligt, og indehaveren skal ofte vise ID ved billetlugen, når man kører ind i parkerne. Mere om årspas til nationalparkerne i min artikel om nationalparker i USA

Rabatter i gratis kuponhæfter
Det kan være sjovt at gå på kuponjagt i de gratis kuponhæfter, du kan finde på tankstationer, restauranter, fast food steder og rastepladser, men lad være med at bruge for meget energi på kuponjagten. Sagen er nemlig, at de fleste rabatter også er tilgængelige for almindelige turister, der blot kommer ind fra gaden, og forlanger rabat på fx et motelværelse. Endelig er der i mange tilfælde knyttet forskellige krav til rabatterne, der gør tilbuddene mindre attraktive.

Du risikerer også, at kuponjageriet “snyder” dig til at vælge en række bestemte motelkæder eller kæderestauranter, og at du dermed går glip af nogle andre og måske mere autentiske lokale restauranter og moteller – som i mange tilfælde er lige så billige som dem med kuponerne. Desuden kan du hurtigt bruge meget tid og benzin på at køre efter rabatter.

FDM-medlemmer og Show Your Card!
Er du medlem af FDM, har du adgang til en række rabatter over hele USA via det såkaldte Show Your Card!-samarbejde. Som navnet antyder, udløser FDM-medlemskortet rabat, hvis man viser sit medlemskort med Show Your Card!-logoet.

De mest interessante Show Your Card!-rabatter i USA omfatter mindre nedslag i billetprisen hos forlystelsesparker som Universal Studios, Sea World og Six Flags-forlystelsesparkerne. Desuden kan du få 10 procents rabat på regningen hos visse restaurantkæder samt 10 procent rabat på togbilletter købt online hos Amtrack, det amerikanske DSB.

Du kan få en oversigt over alle Show Your Card!-rabatter i USA og Canada via www.fdm.dk Det er dog lidt bøvlet at finde helt ind til rabatterne i Nordamerika, så hav tålmodighed. Vær også opmærksom på, at mange af rabatterne er lavet specielt til nordamerikanske turister. Du kan således få rabat på fx udlejning af partytelte til større fester eller rabat på trailerudlejning. Men det har de færreste europæiske turister brug for, når de rejser rundt i USA. Desuden er nogle af rabatterne så beskedne, at det ikke er besværet værd, at finde frem til dem.

Lad derfor være med at bruge alt for meget energi på rabatjagten hjemmefra, og vis i stedet dit FDM-medlemskort, hvor du kommer frem – det kan i flere tilfælde udløse rabat på entreer eller overnatning.

FDM og American Automobile Association
Lige så interessant er det, at FDM-medlemmer også har mulighed for at benytte sig af de lokale AAA-kontorer i USA. Triple A, som AAA – American Automobile Association – kaldes i daglig tale, udleverer gratis kort- og brochuremateriale til FDM-medlemmer, der er på ferie i USA.

Hvis du er FDM-medlem, er det derfor en god ide hjemmefra at finde ud af, hvor det nærmeste AAA-kontor ligger, og så lægge vejen forbi kontoret en af de første dage i USA. AAA kan naturligvis også informere om lokale trafikforhold, f.eks. lukkede bjergveje, større vejarbejder eller lignende.

Rabat når du shopper i USA
USA er et shopping paradis for mange danskere, ikke mindst i kraft af den lave dollarkurs. Kombinerer du den lave dollarkurs med et besøg i et af de mange factory outlets, der bl.a. findes langs de amerikanske motorveje, har du fine muligheder for at gøre en god handel. Igen skal du dog være opmærksom på, at ikke alle outlets har lige lave priser.

Rigtigt sjovt bliver det, hvis du samtidig sørger for at gøre dine indkøb i en af de stater, som ikke pålægger sales tax – amerikanske moms – på varerne. Det gælder fx staterne Oregon og New Hampshire. Læs mere om shopping i min artikel om shopping i USA

Informationerne på denne side er senest opdateret den 18. juli 2013.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Rejsetips fra brugerne – rabatter:

• Helle Mortensen: I 2008 rejste vi rundt i USA i 3 måneder. Vi havde ikke booket noget motel/ hotel på hele turen, men dumpede ind, hvor vi syntes, der så hyggeligt ud. Da vi kom til Californien, kunne man få et kupon-hæfte (som jo virkelig er populært i USA!!!) og så kunne man få gode rabatter på motellerne. Det er ikke lige sikkert, de lige har flere værelser med det tilbud, men de er gode til at lave et lige så godt tilbud – vi sparede virkelig mange penge. Og det var lækre moteller, de fleste med morgenmad, fri internet, pool og gode senge. Disse kuponhæfter ligger på bl.a. tankstationer og fast food restauranter.

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

6 svar til “Rabat i USA: Storbyrabat, discount, kupontilbud”

 1. Kan du fortælle, om det danske militær får nogen former for rabatter, som det amerikanske militær gør?

  • Det har jeg desværre ingen anelse om. Der er korrekt, at amerikansk militær personale kan få særlige rabatter, når de fx køber billetter til nationalparker, nationalpark pas og lignende. Men jeg tvivler på, at udenlandske militær personer er omfattet af denne rabat. Det kræver ihvertfald, at man medbringer at militært ID-kort, hvis man vil forsøge at spørge ind til rabatten. Til gengæld er rabat til pensionister normalt noget, som alle er omfattet af – også danskere.

 2. Jeg har lige et spørgsmål angående køb af Go City Cards og CityPass, da jeg er i gang med at planlægge vores ferie til Florida (Cape Coral, Orlando og Miami) og New York til sommer. Vi er seks voksne (2 x 70 år, 46, 45, 44 og 41 år) og 4 børn (7-10-12-14 år) som skal afsted. D.v.s. vi er 3 familier. Køber man et kort (f.eks. Go Orlando Card) pr. person eller pr. familie? Kan kortene også bruges til offentlig transport i f.eks. Miami og New York? Håber du hjælpe med lidt info… 🙂 På forhånd tak for hjælpen

  • Både Go Orlando Card i Florida (som er et produkt for sig), og CityPass til New York (som er et andet produkt fra et andet firma) købes pr. person. Det er altså IKKE tale om et “familiekort”, der dækker en hel familie. Hver person skal have sit eget “Go Orlando Card” og/ eller CityPass til New York. Generelt gælder det om at læse det med småt, hvis man vælger at benytte disse rabatkort. For der er – især på Go Orlando Card – nogle restriktioner, som man skal være opmærksomme på i forhold til brugen af kortet. Og så er udgangspunktet for alle typer af rabatordninger i hele USA – hvad enten der er tale om CityPass, Go City Cards eller helt andre ordninger, at man skal være parat til at se mange seværdigheder i den periode, man har kortet. For ellers kan det være svært at opnå nogen nævneværdig rabat – i forhold til at købe billetter “up front”. Men er man klar til at se en masse museer i fx New York City og opleve en række forlystelser i Florida, så kan kortene være et bidrag til en billigere ferie. Nej, der er ikke (mig bekendt) inkluderet offentlig transport på hverken Go Orlando Card eller i CityPass til New York. Der er muligvis inkluderet mulighed for noget sightseeing med bus i Go Orlando Card, men det vil jeg ikke kalde offentlig transport 😉

 3. Kan du hjælpe os med, hvilke NYC Citypass der er bedst? Der er så mange at vælge imellem, så det er til at blive forvirret over. På forhånd mange tak. Mvh Lissi Lyhne, Vejle

  • Jeg har skrevet to artikler: En om hver af de to forskellige rabatpakker til New York, som jeg anbefaler. CityPass New York er den mest oplagte rabatpakke til dem, som har to-tre dage i byen, og som gerne vil opleve de mest klassiske seværdigheder i byen. Du kan læse mere om CityPass New York i linket nedenfor. Jeg skal dog lige nævne, at jeg endnu ikke har fået opdateret artiklen i forhold til 2015, men det er stort set de samme attraktioner, som er inkluderet her i 2015 – http://www.highways-usa.com/new-york-city-citypass/
   Hvis man har længere tid i byen – fx op til en uge – kan man i stedet overveje New York Pass, som er en langt mere omfattende rabatpakke til mange flere museer og attraktioner, som man typisk ikke har tid til at opleve på 2-3 dage. Denne pakke kan du læse mere om her – http://www.highways-usa.com/new-york-city-newyorkpass/
   Jeg håber, det giver dig lidt overblik over mulighederne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.