Det gule sygesikringsbevis fra den offentlige sygesikring dækker ikke længere ved rejser i Europa – og har aldrig kunne bruges i USA eller Canada. Derfor skal du tegne en rejseforsikring, der dækker dig, hvis du får brug for lægehjælp eller bliver indlagt på hospital. Ellers risikerer du at stå med kæmperegning, hvis du bliver syg, mens du opholder dig i USA eller Canada. Her kan du finde information om bl.a. Europæiske Rejseforsikring, den vigtigste aktør i Danmark på rejseforsikring.

Europæiske Rejseforsikring ERV
Europæiske er den store klassiske spiller på markedet for rejseforsikring i Danmark. Europæiske blev grundlagt i 1921. Europæiske Rejseforsikring tilbyder både rejseforsikringer tegnet specifikt for en enkeltrejse og årsrejseforsikringer.

I forhold til rejser til USA er det disse rejseforsikringer fra Europæiske, der er interessante:
Europæiske’s Enkeltrejseforsikring kan skræddersyes til hver enkelt rejse. Den dækker præcis det antal dage, du er ude at rejse. Der er mulighed for at tilkøbe bagage-, ansvar- og ulykkesdækning.

Europæiske’s Årsrejseforsikring er en rejseforsikring for dem, der flere gange om året rejser ud til oversøiske destinationer inkl. USA og Canada. Hver rejse må dog ikke vare mere end en måned ad gangen. Det er muligt at tilkøbe bagagedækning og ulykkesdækning. Har du planer om at stå på ski eller dyrke ekstremsport, kan du tilkøbe dækningen Skisport.

Du kan også tilkøbe en afbestillings forsikring til din rejseforsikring. Det kræver dog en årsrejseforsikring, at kunne tilkøbe afbestillings forsikringen, som kan give dig pengene for din rejse tilbage ved fx akut sygdom, uventet fyring, re-eksamen eller lignende hændelser.

Europæiske Rejseforsikring beskæftiger sig “kun” med rejseforsikringer, og kan således fokusere på alle aspekter at hjælpe folk på rejse. Europæiske håndterede frem til 2008 den offentlige sygeforsikring for staten – underforstået alle assistancer til danskere i Europa, der kom til skade på deres rejse, og som var dækket af det gule sygesikringsbevis. Europæiske har tradition for at have et meget bredt netværk af partnere over hele verden, der med kort varsel kan rykke ud og yde assistance til nødstedte turister.

Rejseforsikring i USA og Canada med Europæiske Rejseforsikring

Gouda Rejseforsikring
Det hollandske forsikringsselskab Gouda Rejseforsikring kom til Danmark i 1994. Gouda tilbyder både almindelige rejseforsikringer skræddersyet til den enkelte udlandsrejse samt årsrejseforsikringer til dem, som rejser flere gange om året.

De mest interessante rejseforsikringer hos Gouda ved rejser til USA er følgende:
Den klassiske Rejseforsikring er lige som hos Europæiske en enkeltrejseforsikring, hvor man tegner forsikringen til en specifik rejse. Enkeltrejseforsikringen er målrettet de 35-70 årige.

Hos Gouda vælger du mellem dæknings niveauerne Standard og Super, hvor Super klart er at foretrække, når vi taler USA. Fx er der “kun” dækning på op til 1 million kroner ved hospitalsindlæggelse med Standard, mens der er ubegrænset dækning med Super. Og selvom en million kroner lyder af mange penge, kan de hurtigt få ben at gå på, hvis man bliver indlagt på et amerikansk hospital. Forsikringssummerne er også lavere i stort set alle dæknings kategorier.

Hos Gouda vælger du på Enkeltrejseforsikringen mellem fire geografiske områder. Du skal naturligvis vælge “Verden inkl. USA”. Desuden kan du tilvælge en bagageforsikring for personlige ejendele, hvis du ikke allerede er dækket af din almindelige forsikring. Der er også en række andre tilvalgs muligheder.

Gouda’s Ungdomsrejseforsikring kan købes af alle under 35 år. Forsikringen er næsten identisk med de “voksnes” Rejseforsikring, men er lidt billigere, men inkluderer fx heller ikke selvrisiko ved billeje i USA.

Gouda’s Årsrejseforsikring er lige som Europæiske’s målrettet dem, der rejser to eller flere gange om året. Her skal man naturligvis vælge dækningen “Verden”. Årsrejseforsikringen gælder kun rejser, der hver især maks varer en måned. Desuden gælder Årsrejseforsikringen kun rene ferierejser, så hvis man fx kombinerer arbejde og ferie på samme rejse, kan den ikke bruges.

Lige som på Enkeltrejseforsikringen kan man tilkøbe tyveridækning af bagage og en ulykkesdækning. Det er også muligt at tilkøbe en afbestillingsforsikring til ens Årsrejseforsikring. Bemærk i øvrigt, at Gouda’s Årsrejseforsikring IKKE omfatter skader, der er opstået under skiløb. Skal du stå på ski, skal du købe en særlig Skirejseforsikring.

Gouda har også en Seniorrejseforsikring målrettet personer over 70 år. Seniorrejseforsikringen er stort set identisk med Enkeltrejseforsikringen – med den store forskel, at personer over 70 år skal have en godkendt helbredserklæring fra Gouda, inden rejseforsikringen er gyldig.

SOS International
SOS International er til forskel fra fx Europæiske Rejseforsikring ikke et forsikringsselskab, men en assistanceorganisation, som står for den praktiske håndtering af hjælpen, når danskerne kommer til skade i udlandet. Det er SOS International, der har den direkte kontakt mellem forsikrings kunden, læger og hospitaler i udlandet. SOS har således en stor døgnbemandet alarmcentral, der håndterer opkald fra danskere i hele verden 365 dage om året.

Det er SOS International, der i dag har kontrakten med den offentlige sygesikring, og det er medarbejdere hos SOS International, der tager telefonen, når danskere fx er blevet syge på deres ferierejse i Europa og ringer hjem for at få hjælp.

SOS tegner ikke rejseforsikringer, men håndterer det praktiske for forsikringsselskaber, rejsebureauer, kreditkortselskaber, m.v. Hvert år håndterer SOS International cirka 400.000 skader.

Andre aktører med rejseforsikringer
Flere “rigtige” forsikringsselskaber og medlemsorganisationer tilbyder i dag også rejseforsikringer til deres kunder og/ eller medlemmer. Men især når det gælder oversøiske rejser til fx USA, skal du huske at læse det med småt, så du har helt styr på dækningen – og undgår ubehagelige overraskelser, når du først er rejst ud i verden.

Uanset hvilket rejseforsikringsselskab du vælger, så er det fuldstændig afgørende, at du har en gyldig rejseforsikring, inden du rejser til USA eller Canada.

Rejseforsikringer og kreditkort
Flere kreditkortselskaber tilbyder i dag sine kunder rejseforsikringer, der er knyttet til kreditkortet. Det kan både være bagageforsikringer og sygeforsikringer. Men der er ofte knyttet nogle helt specielle restriktioner til disse forsikringer. Flere kreditkortselskaber kræver således, at hele rejsen skal være betalt med kreditkortet, for at forsikringen er gyldig, og i nogle tilfælde skal man “aktivere” sin rejseforsikring inden afrejse, for at forsikringen dækker på rejsen.

Når det gælder rejser til USA og Canada, er det yderst risikabelt at læne sig op ad en rejseforsikring tilknyttet et kreditkort. Her anbefaler jeg, at du har en særskilt rejseforsikring, der dækker i tilfælde af sygdom eller ulykke. I mange tilfælde er kreditkortenes rejseforsikringer kun interessante i forhold til bagagedækning og erstatning ved forsinkelse. Her kan kreditkort forsikringerne være et supplement til de rejseforsikringer, som bl.a. Europæiske Rejseforsikring tilbyder. Men de kan ikke stå alene.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Highways optjener provision fra Europæiske Rejseforsikring, når du køber rejseforsikringer via Highways-USA.com  Indtægterne bliver brugt til nye reportagerejser til USA og Canada, men også til investeringer i at videreudvikle og forbedre Highways-USA.com. Mange tak for din opbakning.