Det lyder måske som en banalitet, men der er faktisk indtil flere ting, du lige bør vide, når du tanker bilen op i USA. Derfor får du lige her et overblik over de ting, du skal være opmærksom på, når du hælder benzin på bilen på amerikanske tankstationer – så er der en ting mindre, du behøver at tænke på i USA.

Billeje i USA med Auto Europe

Regular Unleaded 87, 89 eller 93 – eller diesel?
Du kan næsten med 100 % garanti gå ud fra, at udlejningsbilen kører på Unleaded 87 oktan. Med mindre du har lejet en speciel bil i premium segmentet, så kan du roligt hælde Unleaded 87 på bilen. Ellers vil udlejningsfirmaet forhåbentlig også gøre dig opmærksom på det.

Og du kan med garanti være sikker på, at bilen ikke kører på diesel – heller ikke når det gælder motorhomes. Andelen af dieselbiler i USA er fortsat yderst begrænset, og diesel er i øvrigt betydeligt dyrere pr. gallon i USA end almindelig blyfri benzin, så du skal være glad for, at du kører på benzin.

Til gengæld skal du være ekstra opmærksom, når du tanker: På mange tankstationer i USA er tankpistolen med diesel grøn – mens den blyfrie benzin tankes fra sorte tankpistoler. Så farven er altså lige modsat af, hvordan tingene er i Danmark. Så pas på ikke at tanke diesel på din benzinbil fra den grønne tankpistol ved en fejltagelse.

Betaling direkte ved standeren
På langt de fleste tankstationer i USA kan du betale med dit kreditkort direkte ved standeren, så du slipper for at skulle ind i butikken og forudbetale, for at få pumpen frigivet. Men det er ret forskelligt fra benzinkæde til benzinkæde, hvordan den praktiske betaling foregår ved standeren.

Du skal som udgangspunkt altid indlæse dit kreditkort ved kortlæseren på selve standeren. Du indlæser bare kortet – lad være med at svare på nogle spørgsmål indledningsvis i displayet – bare indlæs kortet og træk det så hurtigt ud igen. Så vil du typisk blive bedt om at indtaste din ZIP kode, dit postnummer. Men her skal du ikke indtaste dit danske postnummer, men i stedet indtaste enten fem nuller eller fem ni taller – og dernæst trykke Enter.

Nu er der så to muligheder: Enten godkendes dit kort, og pumpen frigives – eller dit kort bliver afvist, eller måske bliver du bedt om at indtaste ZIP koden igen. Hvis terminalen bliver ved med at spørge om din ZIP-kode, er det typisk fordi, du ikke kan betale med dit danske kreditkort ved standeren. Du må så i stedet gå ind til tankpasseren, forudbetale et beløb ved kassen og så tanke bagefter.

Her virker dit Visa Dankort og andre danske kreditkort
Jeg har på flere rejser til USA lavet en lille uformel test af, hvor man rent faktisk kan betale direkte ved standeren med et dansk Visa Dankort eller dansk udstedt kreditkort, uden at blive afvist – og hos hvilke benzinkæder, man ikke kan bruge sit danske kreditkort til selvbetaling ved standeren.

Både hos Exxon, Chevron og Conoco kan du som regel uden problemer betale med et dansk Visa Dankort direkte ved standeren. Men hos alle tre benzinkæder skal du indtaste en ZIP kode: Hos Exxon og Chevron er det fem nuller efterfulgt af et tryk på Enter, der er den magiske kode til at få pumpen frigivet, men hos Conoco er det i stedet fem ni taller efterfulgt at et tryk på Enter, der er passwordet. Men der kan naturligvis være lokale forskelle.

Til gengæld kørte jeg forgæves hos Shell, hvor jeg flere gange forsøgte at betale ved standeren med mit Visa/ Dankort, men blev afvist hver gang. Jeg mener, at jeg tidligere har kunnet betale ved standeren hos Shell i bl.a. Californien. Men da jeg på en tur forsøgte i Texas, virkede det ikke. Det samme gælder hos den meget udbredte benzinkæde Valero, der er ret udbredt i det sydlige USA. Men heller ikke hos Valero kunne jeg betale direkte ved standeren.

Det kunne jeg til gengæld hos mange mere lokale benzinkæder. Her blev jeg end ikke spurgt om ZIP kode: Pumpen blev frigivet straks efter, jeg havde kørt kortet gennem kortlæseren. Samme oplevelse har jeg haft i Californien, hvor fx den regionale benzinkæde Circle K uden problemer har godkendt mine kreditkort. Det gælder også hos benzinkæden Maverik i Californien og Arizona, der også uden problemer har godkendt mine danske kreditkort. Men igen kan der være regionale forskelle.

Tænk over i hvilken stat du tanker
Der kan være stor forskel på benzinpriserne fra stat til stat p.g.a. lokale afgifter. Således er Californien kendt for at være et dyrt bekendtskab (efter amerikanske forhold), når bilen eller motorhomet skal fyldes op. Her er der nemlig pålagt en række grønne afgifter, som presser prisen på brændstof op.

Skal I fx til Arizona, Nevada eller Oregon fra Californien, så lad være med at tanke bilen helt op i Californien, men vent til I er kommet over på den anden side af statsgrænsen. Faktisk vil I nogen gange kunne opleve en prisforskel på helt op mod 50 cent pr. gallon fra Californien til fx Arizona – med Californien som den “dyre” stat.

Det samme gælder naturlig den modsatte vej, hvor I med fordel kan tanke bilen op i Oregon, Nevada eller Arizona, inden I kører ind i Californien.

Billeje i USA med Auto Europe

Af Henrik Lange, Highways-USA.com