Det er super vigtigt at huske på sin rejselyst og glæden ved at rejse ud i verden i disse uger. Selv får jeg styret noget af min udlængsel ved at gå på opdagelse hos bl.a. TV2 og DR, der har en stribe rejseprogrammer liggende i arkiverne. Og det behøver vel at mærke ikke være programmer, der har noget med USA eller Nordamerika at gøre.

Her får du et par ideer til nye og tidligere rejseprogrammer hos TV2 og DR, du kan nyde hjemme fra sofaen, nu hvor vi er groundet. Det kræver dog, at du har et abonnement på TV2 Play.

Ny rejseserie i 2020: Først til Verdens ende på TV2
Hvis du ikke allerede er i gang, så er den nye program rejseserie “Først til verdens ende” et fantastisk skud rejsevitamin hjemme fra sofaen. Et koncept der går ud på, at 5 grupper af 2 personer skal komme hurtigst fra Odense til Singapore over landjorden uden brug af fly.

Undervejs er der indlagt en række tjekpoints, som deltagerne skal komme først frem til for at blive i konkurrencen. Det hurtigste par vinder hovedpræmien på 250.000,- kr. Deltagerne har fået udleveret et kontant beløb på cirka 14.000 kr. (prisen på en flybillet til Singapore) og et verdenskort på papir, men har til gengæld måtte aflevere deres kreditkort og mobiltelefoner.

Deltagerne skal altså prøve at rejse analogt uden brug digitale hjælpemidler. Og det koncept kan jeg godt lide. En slags tilbagevenden til, hvordan man rejste rundt i verden for kun 20-30 år siden, inden der var noget der hed smartphones, GPS’er og kreditkort.

Geografisk kommer ruten altså ikke i nærheden af USA eller Nordamerika, men det gør ikke oplevelserne mindre spændende, når deltagerne med tog, bus, taxaer og færger/ skibe bevæger sig gennem ned gennem Europe til Italien og Grækenland og videre østpå gennem Tyrkiet til Georgien og Aserbajdsjan så videre via Kazakhstan til Usbekistan.

En spændende rejse gennem en del af verden, vi ikke ser så meget til normalt. Her midt i april er de første fire afsnit frigivet på TV2 Play, og jeg glæder mig hver uge til, at næste afsnit frigives.

OBS: Det kræver abonnement på TV2 Play at kunne se Først til verdens ende

Rejseguf fra USA i arkivet på TV2
Hvis I gerne vil dyrke USA, kan I dykke ned i arkivet på TV2 under kategorien “Rejser og Eventyr”.

Her kan I bl.a. finde rejseserien Størst, hvor I kan komme rundt i verden med vært Peter Ingemann, som i løbet serien indtil nu har besøgt USA flere gange, hen over de 5 sæsonen, serien har kørt.

I sæson 5 fra 2019 besøgte Peter Ingemann således bl.a. Grand Central Terminal i New York – altså hovedbanegården i New York. Og det blev et ret interessant møde med nogle af de mange mennesker, der har deres daglige gang og arbejde i dette enorme kompleks af en bygning midt på i Manhattan.

I sæson 2 fra 2015 kan I komme med en tur til Las Vegas, hvor Peter Ingemann viser rundt i spillebyen. Og ud over en del velkendte lokaliteter i Las Vegas, bliver vi også inviteret en tur med på bordel i Nevada, hvilket jo godt kan være ret interessant.

Men vi kommer også ned i bunden af Vegas – helt bogstaveligt – når Peter Ingemann møder nogle af de hjemløse på samfundets bund, der ikke fik jackpot i kasinoerne, men som nu i stedet bor i nogle mørke tunneler væk fra det glitrende liv i skyggesiden af Las Vegas – men alligevel med et imponerende humør og en ret flot livs energi, omstændighederne taget i betragtning. Det er ret tankevækkende.

Endelig kan I i den første sæson af Størst fra 2014 komme med til racerløbet Indy 500 i Indianapolis i Indiana. En årligt tilbagevendende sportsbegivenhed, jeg ikke rigtigt har haft noget forhold til – indtil jeg fik set afsnittet om det årlige Indy 500 racerløb i Indianapolis med Peter Ingemann som guide

Der ligger adskillige timers spændende rejseunderholdning gemt i Størst serien fra alle dele af verden. Jeg kan fx også anbefale afsnittene om den Transibiriske Jernbane gennem Rusland.

OBS: Det kræver abonnement på TV2 Play at kunne se Størst

Nul stjerner på DR
Hvad sker der, hvis man bevidst vælger et overnatningssted, der har fået dårlige anmeldelser og i det hele taget opsøger lande og byer, der ikke lige står øverst på turisternes liste over drømmedestinationer.

Det er der kommet en ret morsom serie ud af, der blev sendt på DR2 i 2019, hvor komiker og TV vært Jan Elhøj og eventyrer Morten Kirckhoff besøger Albanien, Georgien, Egypten (Kairo), Moldova og Ukraine.

Med drengerøvs attitude og et åbent sind bliver det til en række ret sjove men også tankevækkende møder med lande og kulturer, som vi ikke kender specielt meget til her i Danmark.

OBS: Søg efter Nul stjerner på dr.dk

Drengerøv og datter fra TV2
Et andet tilbud fra arkivet er serien Drengerøv og Datter fra 2013 på TV2, hvor skuespilleren Thomas Bo Larsen og hans datter Sally rejser rundt i verden til tre forskellige oversøiske destinationer: Rio de Janeiro i Brasilien, Tokyo i Japan og Moskva i Rusland.

Selvom er Nordamerika ikke er repræsenteret, er det 9 ret underholdende programmer, hvor man dels møder en masser ret interessante mennesker – og får set verden med friske øjne. Og så gør det ikke noget, hvis man kan tilgive drengerøven Thomas Bo Larsen for nogle af hans mere specielle påfund og indslag undervejs.

OBS: Drengerøv og datter kræver abonnement på TV2 Play

Mange andre TV rejse serier og roadmovies
Der er masser af andre rejsetilbud i aktiverne hos både DR og TV2 (og naturligvis også mange andre steder).  Men ovenstående forslag har alle en dansk vinkel og en god portion eventyrlyst, som er ekstra vigtig i disse dage og uger.

Hvis I har forslag til andre TV rejseserier, så smid en kommentar i kommentarfeltet herunder.

En anden form for rejseunderholdning på skærm er roadmovies, som jeg skrev en stor artikelserie om tilbage i 2016. Her kan I få et overblik over klassiske amerikanske roadmovies

Af Henrik Lange, Highways-USA.com