Nedstigningen fra San Gabriel bjergene ender i San Bernardino, hvor varmen og den velkendte sydcaliforniske kultur straks slår en i møde. Nu er du rigtigt kommet til Californien. Du bør dog lige dvæle ved den gamle vej lidt endnu, inden du overgiver dig til Los Angeles’ utallige underholdnings tilbud – og byens uendelige net af motorveje.

E-bog på dansk til Route 66 – 4.000 kilometer – 8 stater – 3 tidszoner. KLIK HER!
Hoteller og overnatning i Los Angeles
Hoteller ved Los Angeles International Airport
Hoteller i Santa Monica ude ved Stillehavet

San Bernardino og McDonalds Museum
San Bernardino er byen, hvor McDonalds koncernen blev grundlagt af brødrene Maurice og Richard McDonald, inden de i 1961 solgte deres kæde til rigmanden Ray Kroc, der gjorde McDonalds til det imperium, det er i dag. På stedet i San Bernardino, hvor den første McDonald restaurant blev grundlagt, ligger der naturligvis et McDonalds Museum, selvom det er et “uofficielt” et af slagsen, da McDonalds koncernen ikke driver stedet.

Fra San Bernardino går Route 66 nu stik vest mod Los Angeles. På vej ud af San Bernardino kommer du forbi endnu et Wigwam Motel – det andet står som nævnt i Holbrook i Arizona. Ellers er turen ad den gamle Route 66 mod Los Angeles – gennem byerne Fontana, Upland og Azusa – præget af evige forstæder og sammenvoksede bylandskaber med shoppingcentre, der ikke alle er lige charmerende.

Der er ikke meget tilbage af Route 66 eller de mange appelsinlunde, som i Route 66’s storhedstid i 50’erne bød de rejsende velkommen til det sydlige Californien. Enkelte steder dukker der dog klassiske moteller og drive-in’s op.

Pasadena, Beverly Hills og Santa Monica Boulevard
Pasadena markerer porten til selve Los Angeles, og er en charmerende by med en tiltalende hovedgade med cafeer og små hyggelige butikker. Colorado Street markerer en af Route 66-mulighederne gennem Pasadena. En anden går via den flotte Pasadena Freeway, der blev bygget i 1939 som Los Angeles’ første motorvej.

Route 66 kan også følges gennem selve Los Angeles Downtown, og byen har sørget for at markere ruten med skilte. I skal dog holde tungen lige i munden for at følge Route 66 i Los Angeles, der bl.a. går via Sunset Boulevard gennem Beverly Hills inden I rammer Santa Monica Boulevard, der følger Route 66 ud til Stillehavet.

Route 66 finale ved Stillehavet på Santa Monica Pier
Den 2.448 miles lange tur ad Route 66 slutter på strandpromenaden i Santa Monica, hvor Stillehavets diskrete brusen er lig med vejs ende. Her markerer en mindeplade over komikeren Will Rogers, at du nu har nået Route 66’s vestlige endestation. Vil du fejre en velgennemført tur, kan det passende gøres på Santa Monica Pier med eget tivoli på molen og en meget velassorteret souvenirbutik kun med Route 66 souvenirs helt ude for enden af molen.

Santa Monica Boulevard er i øvrigt også identisk med California Highway 1, der følger Californiens stillehavskyst op til bl.a. San Francisco og Redwood-parkerne i den nordlige Californien.

Læs mere i min store guide til California Highway 1

Hoteller og overnatning i Los Angeles
Hoteller ved Los Angeles International Airport
Hoteller i Santa Monica ude ved Stillehavet

Af Henrik Lange, Highways-USA.com