Med en samlet længde på 1,6 kilometer er Chain of Rocks Bridge den længste bro på Route 66. Broen var fra 1935 frem til 1968 hovedfærdselsåren over Mississippi floden, når trafikken skulle fra Illinois og over til St. Louis i Missouri.

Hoteller i St. Louis på Route 66 ved Missisippi floden
NY e-bog på dansk til Route 66 – 4.000 kilometer – 8 stater – 3 tidszoner. KLIK HER!

Chain of Rocks Bridge: Kend den på knækket
Chain of Rocks Bridge er en karakteristisk gitterbro, bygget dengang, der for alvor var broer til. Broens imponerende gitterkonstruktion leder tankerne hen på Den Gamle Lillebæltsbro, blot i en noget længere udgave. Og med en beskeden bredde på vejbanen på kun cirka seks meter i alt, har der ikke været meget plads at give af, når større køretøjer passerede hinanden på broen.

Som et ekstra scoop, så har Chain of Rocks Bridge et knæk på midten, et 22 graders sving midt ude på broen, der har krævet ekstra opmærksomhed fra bilisterne.

1,6 kilometer cykelsti over Mississippi floden
Oprindeligt var Chain of Rocks Bridge en Toll Bridge: Bilister blev opkrævet 5 cent for at passere broen, og på St. Louis siden lå en bygning, hvorfra afgiften blev opkrævet.

Efter at Chain of Rocks Bridge blev gjort overflødig med færdiggørelsen af en ny motorvejsbro, var det planen at rive broen ned. Det blev heldigvis aldrig til noget, i stedet stod broen øde hen en årrække, helt lukket for passage. Men i slutningen af 90’erne blev broen renoveret, og i 1999 blev broen genåbnet som cykel – og gangbro mellem Missouri og Illinois. Derfor kan fans af Route 66 i dag parkere bilen på Illinois siden og gå over broen til Missouri – og tilbage igen, cirka tre kilometer i alt.

Broturisme for ægte Route 66 fans
Det kræver i øvrigt en lille indsats at finde frem til Chain of Rocks Bridge. I skal nemlig følge Chain of Rocks Road syd for Interstate 270, og kører ud af den vej, der markeres som værende lukket. Først kommer I over en anden stor og flot gammel Route 66 bro, der fører den gamle Route 66 over en sidekanal til Mississippi og over til øen Chouteau Island. Her følger I vejen helt ud til enden – lad jer ikke narre af, at der står Road Closed på et skilt.

Kør helt ud for enden og parker bilen ved parkeringspladsen ved foden af broen. Tag så turen over broen, cirka halvanden kilometer hver vej, hvis I vil gå helt over til Missouri og tilbage igen. Husk varmt tøj – det kan være en kølig affære at gå over broen.

De to flotte bygninger, der står placeret på to kunstige øer ude i Mississippi floden, er to gamle pumpestationer fra 1904, opført i forbindelse med verdensudstillingen i St. Louis. De to pumpestationer skaffede klart og rent vand til udstillingens gæster.

Hoteller i St. Louis på Route 66 ved Missisippi floden

Klik jer videre til Route 66 i Missouri

Af Henrik Lange, Highways-USA.com