Med sin strategiske placering et par timers kørsel syd for Grand Canyon og et særdeles stort udvalg af moteller og hoteller, takket være Route 66, er Flagstaff en by, de fleste turister stifter bekendtskab med på deres tur gennem det vestlige USA. Og selvom både Route 66 og Grand Canyon spiller en hovedrolle i byen, har Flagstaff også andet at byde på – bl.a. en hyggelig downtown og et par spændende seværdigheder.

Moteller og overnatning på Route 66 i Flagstaff – Arizona
E-bog på dansk til Route 66 – 4.000 kilometer – 8 stater – 3 tidszoner. KLIK HER!

Flagstaff, moteller og Route 66
Flagstaff er med sit store udvalg af moteller langs Route 66 et oplagt sted at tage en overnatning, hvis I kører på Route 66 – og fx vil tage en dagstur op til Grand Canyon National Park ved sydkanten af Grand Canyon – inden I fx kører videre ad Route 66 mod Californien. Du skal dog ikke sætte næsen op efter, at motelværelserne bliver foræret væk i Flagstaff – dertil ligger byen for tæt på Grand Canyon.

Forvent et prisniveau på cirka 60 dollars og opefter, hvis du kommer ind fra gaden. Det var i hvert fald den pris, jeg måtte af med, da jeg senest boede i Flagstaff (juni 2013), hvor mit valg faldt på Westerns Hills Motel i den østlige ende af Flagstaff – et klassisk Route 66 motel bygget engang i 50’erne med et smukt lysende neonskilt ude foran. Vær dog forberedt på at blive vækket af godstogene, da jernbanen kun ligger et par hundrede meter væk.

Motellerne ligger som perler på en snor langs Route 66 i Flagstaff, men motel-niveauet er meget forskelligt, så vær forberedt på visse udsving i kvaliteten. Hovedparten af de gamle Route 66 moteller kan i øvrigt ikke bookes via fx Hotels.com, men baserer udelukkende deres forretning på drop-in kunder fra gaden – bl.a. Route 66 turister. Husk også på, at byer som Williams og Seligman vest for Flagstaff også har en stribe hyggelige og klassiske Route 66 moteller.

Charmerende og hyggelig Downtown
Mens Downtown i Flagstaff op gennem 70’erne og 80’erne var præget af butiksdød, forfald og udflytning til byens dengang nye mall, har man de seneste 10 år formået at vende udviklingen. Flagstaffs gamle centrum omkring Aspen Avenue byder derfor nu på en stribe hyggelige restauranter og barer inklusiv microbryggeriet Flagstaff Brewing Company plus det gamle agtværdige Hotel Weatherford fra 1897 på hjørnet af Aspen Avenue og Leroux Street i Downtown.

Hertil kommer en række lokale butikker, cafeer og gallerier med lokalt kunsthåndværk. Lægger du vejen forbi på en varm sommerdag, er der ofte musikalsk underholdning i Downtown.

Seværdigheder og museer i Flagstaff
Flagstaff er den store kulturby i det nordlige Arizona, takket være byens universitet, der også skaber ekstra liv i byen i weekenderne, når de studerende indtager midtbyen. I tilknytning til universitet ligger Flagstaffs astronomiske seværdighed, Lowell Observatoriet, som i 1930 blev verdensberømt, da det var her man opdagede planeten Pluto.

Stjernehimlen over Arizona kan som bekendt være utrolig smuk og klar, da luften over Arizona typisk er tør uden ”forurening” af lys fra nærliggende byer. Det giver optimale betingelser for astronomi – hvilket også er årsagen til, at observatoriet ligger i netop Flagstaff. Der er adgang til Lowell Observatoriet dagligt fra kl. 9.00 i sommermånederne og helt frem til kl. 22 i juni, juli og august.

Museum of Northern Arizona er det store museum i Flagstaff. Her kan du få en fremragende forklaring på geologien på hele Colorado platauet og hvorfor landskabet i det vestlige USA nu engang er sået til med fantastiske røde klipper og gold ørken. Desuden har museet en meget fin introduktion til de mange indianerstammer i området. Er du bare en lille smule kulturelt interesseret, så brug en time eller to på Museum of Northern Arizona, der ligger i den nordlige ende af Flagstaff.

Moteller og overnatning på Route 66 i Flagstaff – Arizona
Klik dig videre ad Route 66 til Williams, Arizona

Af Henrik Lange, Highways-USA.com