Hackberry er ikke engang en by derude midt i Arizona’s ørken. Alligevel har stedet efterhånden opnået kultagtig berømmelse, og er et obligatorisk stop for alle, der kører på Route 66. Hackberry General Store mellem Seligman og Kingman har udviklet sig til at være et af de bedste steder at købe Route 66 souvenirs i Arizona, og stedet har alt hvad du kan drømme om i souvenirs, t-shirts, hatte, krus, kalendere og Route 66 metal skilte fra samtlige otte Route 66 stater. Og så har butikken for resten et af de største udvalg i kort og guidebøger om Route 66 – og sågar Route 66 kogebøger.

Moteller på Route 66 i Seligman – Arizona
Moteller og overnatning i Kingman – Arizona
E-bog på dansk til Route 66 – 4.000 kilometer – 8 stater – 3 tidszoner. KLIK HER!

Mineby, kvægby og Route 66 by
Hackberry General Store var oprindeligt et ægte ”generel store”, der servicerede de lokale farmere i nabolaget. Faktisk er Hackberry oprindeligt en gammel mineby, men kvægdrift blev hurtigt en vigtigere forretning, da jernbanen blev åbnet i 1882. Faktisk var Hackberry en overgang den 3. største station i Arizona, målt på antal kvæg, der blev lastet på toget og sendt videre til slagterierne. Selve byen Hackberry lå syd for jernbanen og Route 66 på den modsatte side af Hackberry General Store.

Da trafikken på Route 66 begyndte at tage til, blev Hackberry General Store også til oplagt stop for turisterne, og det fortsatte helt frem til 1978, da Interstate 40 åbnede som en helt nyanlagt motorvej mellem Kingman og Seligman et godt stykke syd for den gamle landevej. Dermed forsvandt også grundlaget for butikken, der endte med at lukke.

Bob Waldmire og Hackberry General Store
I 1992 kom der så atter liv i Hackberry General Store, da Route 66 entusiasten Bob Waldmire købte stedet og genåbnede Hackberry General Store som en kombineret Route 66 museum og souvenirbutik. Jeg havde fornøjelsen at møde Bob Waldmire i Hackberry, da jeg første gang kørte Route 66 i 1997.

Bob Waldmire var også en fremragende tegner, og han har bl.a. tegnet utallige postkort fra Route 66. Bob var kendt som lidt af en hippi, og han brugte en stor del af sin tid på at køre Route 66 tynd i sit orange 1972 folkevognsrugbrød. Faktisk er figuren Fillmore i Disney’s Cars bygget over Bob Waldmire.

Bob Waldmire solgte Hackberry General Store i 1998 til de nuværende ejere og flytte tilbage til Illinois, hvor han døde af kræft i 2009. Inden da nåede han dog at være en fremragende advokat og forkæmper for Route 66, og i 2004 blev han belønnet med organisationen Historic Route 66 Federation’s pris The John Steinbeck Award. Hans orange folkevognsrugbrød fra 1972 er i dag udstillet på Route 66 Hall of Fame Museet i byen Pontiac, Illinois.

Bedste souvenir og gift shop på Route 66
Hackberry General Store er heldigvis blevet videreført og udviklet af de nye indehavere, John and Kerry Pritchard, og butikken er et fantastisk sted at stoppe og købe souvenirs. Udenfor finder du en stribe gamle biler, og under halvtaget, beskyttet mod solen, holder der en klassisk rød Corvette.

Indenfor kan du købe dig fattig i alle mulige Route 66 souvenirs, du ikke anede fandtes. Og så har Hackberry General Store det største udvalg af bøger om Route 66, jeg har set noget sted. Hvis du skal have lidt nostalgisk læsning med hjem – eller en kalender for det kommende år (næste års kalendere ligger allerede klar om sommeren) – er Hackberry det rette sted at slå til. Du kan sågar også købe vinyl LP’er og pladecoveres – hvis du kan få plads til dem i kufferten. Hertil kommer de nostalgiske museums genstande som gamle metalskilte, tankstandere og andre ting fra Route 66’s storhedstid.

Det er netop denne herlige blanding af souvenirbutik og museum, der gør Hackbarry General Store mellem Seligman og Kingman til et obligatorisk stop på Route 66. Og det er også derfor, at alle motorcykelgrupper gør et holdt ved Hackberry på Route 66 i det vestlige Arizona.

Moteller på Route 66 i Seligman – Arizona
Moteller og overnatning i Kingman – Arizona
Klik dig videre ad Route 66 til Kingman, Arizona

Af Henrik Lange, Highways-USA.com