Kornmarker, majsmarker og store farme med karakteristiske lader og siloer så langt øjet rækker er en del af underholdningen langs Route 66 i det nordlige Illinois – efter at I har forladt Chicago og Chicagoland, som Chicago’s forstæder også kaldes. Men den flade og frodige landbrugsstat i Midtvesten byder også på adskillige og hyggelige Route 66 byer af forskellige størrelse, der hver har deres charme og særpræg.

E-bog på dansk til Route 66 – 4.000 kilometer – 8 stater – 3 tidszoner. KLIK HER!
Hoteller og overnatning i Chicago
Hoteller ved Chicago O’Hare International Airport
Hoteller i Springfield på Route 66 i Illinois

Flere forskellige versioner af Route 66 – alt efter årstal
Når man kører gennem den ene Route 66 by efter den anden i Illinois, er noget af det første, der slår én som Route 66 turist, hvilken ihærdighed og energi de lokale bruger på at formidle Route 66 oplevelsen for deres gæster. Der står Historic Route 66 skilte på bogstaveligt talt hvert gadehjørne, så det nærmest er umuligt at fare vild.

Og man nøjes ikke bare med ét ruteforslag, men kommer med flere anbefalinger til forskellige ruter, afhængig af hvilken strækning af Route 66, man vil følge: Fx Route 66 ruten fra 1926-1930 eller alternativt Route 66 ruten fra 1930-1940 – eller måske Route 66 fra 1940-1977, hvor Route 66 officielt blev nedlagt i Illinois. Route 66 er således nogle steder ikke en bestemt vej, men flere forskellige veje, der alle har samme retning.

Første del af Route 66 gennem Chicago
Route 66 starter som bekendt næsten ved bredden af Lake Michigan i Chicago, men de færreste orker at køre ruten helt inde fra Chicagos centrum, og starter i stedet i udkanten af Chicago, så man undgå den værste bykørsel. Men vil man have det hele med, er arnestedet fra Route 66 i Chicago, hjørnet af Adams Street og Michigan Avenue, lige overfor The Art Institute of Chicago, et af USA’s bedste kunstmuseer. Jackson Boulevard var oprindeligt det officielle startpunkt på Route 66, men gaden er i dag ensrettet fra vest mod øst. Derfor er parallelgaden, Adams Street, der er ensrettet fra øst mod vest, det officielle startpunkt på Route 66.

Første by på Route 66 i Illinois er Joliet, der ikke kun er kendt for Route 66, men i lige så høj grad for Blues Brothers, hvilket man ikke undlader at gøre opmærksom på.

Fra Downtown til forstæder og videre ud på landet
Turen gennem Joliet giver de første smagsprøver på, hvor ihærdige man er med skiltningen af den gamle Route 66. Og så fortsætter man ellers sydpå gennem en stribe hyggelige småbyer. I Wilmington har man den spøjse roadside attraktion Gimini Giant foran den desværre p.t. lukkede Lauching Pad Restaurant, mens man i byen Dwight kan nyde en flot restaureret Texaco tankstation.

Et af de smukke eksempler på klassiske tankstationer langs Route 66 finder man i den lille hyggelige by Odell, hvor lokale har gennemrestaureret en gammel Standard Oil station. På hovedbygningen sidder der et lille skab, og trykker I på den grønne knap, får I afspillet en lydfil med historien om stationen.

Route 66 hovedstaden i Illinois
Pontiac en tredjedel nede i Illinois må nærmest betragtes som Route 66 hovedstaden i Illinois. Ud over en hyggelig downtown med mange referencer til Route 66, huser byen det fantastiske Route 66 Hall of Fame, der byder på masser af historier fra Route 66 i Illinois. Og så har museet en permanent fotoudstilling om Route 66, hvor fotografen Michael Campanelli har gennemfotograferet hele Route 66 gennem alle otte stater. Her kan I få yderligere inspiration til turen, hvis I ikke allerede har det.

Den sammenvoksede tvillingeby Normal og Bloomington byder på en hyggelig Downtown (Bloomington), hvor den gamle Route 66 er lavet om til gågade, men ellers er der ikke så meget Route 66 at komme efter, så her kan I eventuelt godt følge motorvejen uden om byen.

Hoteller og overnatning i Chicago
Hoteller ved Chicago O’Hare International Airport
Hoteller i Springfield på Route 66 i Illinois

Klik jer videre til Route 66 i det sydvestlige Illinois

Af Henrik Lange, Highways-USA.com