Da den nye Interstate 40 blev anlagt op gennem 1960’erne for at aflaste Route 66, blev Kansas helt forbigået. Motorvejen blev ganske enkelt ført direkte fra Missouri til Oklahoma. Men dem som giver sig tid til at følge den gamle Route 66 på sin lidt snørklede vej gennem Kansas, bliver belønnet med en dejlig tur forbi en markant Route 66-lokalitet.

E-bog på dansk til Route 66 – 4.000 kilometer – 8 stater – 3 tidszoner. KLIK HER!
Hoteller og moteller i Joplin, Missouri på Route 66
Hoteller i Tulsa, Oklahoma på Route 66
Hoteller og overnatning i Oklahoma City på Route 66

14 charmerende miles af Route 66
Hvis man kommer fra Missouri, er den første lille by, man møder i Kansas, Galena – en tidligere mineby med et lidt upoleret ydre. Her finder man et minemuseum, der fortæller om byens fortid. Desuden er der i Galena mulighed for at tage et par fotos af de oprindelige Route 66-skilte, som stadig står langs vejen.

Ellers er Route 66 i Kansas et kortvarigt men charmerende bekendtskab. Der findes nemlig kun 14 miles af Route 66 i Kansas, inden man når til Oklahoma. I byen Riverton kan man overveje et stop i The Old Riverton Store, en gammel drugstore, som i dag er hovedkvarter for Kansas Route 66 Association.

Regnbuebroerne på Route 66 i Kansas
Oprindelig var der tre regnbuebroer på Route 66 i Kansas, men i takt med trafikudviklingen blev broerne brudt ned og erstattet af bredere og mere anonyme vejbroer.

Samme skæbne var ved at overgår den sidste af de tre regnbuebroer, men så greb den meget aktive Kansas Route 66 Association ind, og fik reddet broen fra destruktion. Derfor kan man i dag stadig tage turen over den charmerende regnbuebro i bil.

Hoteller og moteller i Joplin, Missouri på Route 66
Hoteller i Tulsa, Oklahoma på Route 66
Hoteller og overnatning i Oklahoma City på Route 66

Klik dig videre til Route 66 i det østlige Oklahoma

Af Henrik Lange, Highways-USA.com