Meramec Caverns er en legendarisk Route 66 attraktion, der siden 1935 har budt turister indenfor i de store drypstenshuler ved bredden af Meramec floden. Meramec Caverns ligger tre miles fra Route 66/ motorvejen, men hører afgjort med på listen over seværdigheder, I skal opleve på Route 66 – ikke mindst p.g.a. de mange store gavlreklamer langs Route 66 i hele Midtvesten.

Hoteller i St. Louis på Route 66 ved Mississippi floden
NY e-bog på dansk til Route 66 – 4.000 kilometer – 8 stater – 3 tidszoner. KLIK HER!

Krudtproduktion under borgerkrigen – gennemsted for Jesse James
Drypstenshule komplekset består af drypstenshuler og gange, som man mener, har en udbredelse på i alt 4,6 miles/ 7,4 kilometer. Der findes flere af disse drypstenshuler over hele Missouri. På den guidede rundtur, der varer fem kvarter, kommer man rundt i de dele af drypstenshulerne, der betragtes som de smukkeste. Der er lavet stier og lagt belysning ind, så alle kan være med – sågar dem i rullestol.

Meramec Caverns indeholder saltpeter. Under den amerikanske borgerkrig blev der produceret krudt til ammunition i hulerne, da saltpeter er velegnet til krudtproduktion.

Senere blev hulerne berømte for at være et af de steder, at cowboylegenden Jesse James holdt til med sin bande – noget man ikke undlader at gøre opmærksom på, på de mange reklameskilte langs motorvejen. Hvor meget Jesse James reelt brugte hulerne som gemmested står hen i det uvisse, men det skulle være sikkert, at han i hvert fald ved et par lejligheder har gemt sig i huler, der var tilpas store og lå tilpas afsides til, at han kunne gemme sig med både mænd og heste.

Meramec Caverns som klassisk roadside attraction
I 1935 åbnede Meramec Caverns så som turistattraktion, og hulerne betragtes som en af de bedste roadside attractions på hele Route 66. Meramec Caverns er ikke det eneste hulekompleks på Route 66. Også Grand Canyon Caverns i Arizona hører med på listen over huleseværdigheder langs Route 66.

Der er rundvisninger hver halve time i hulerne. Det koster p.t. 20 dollars for voksne og 10 dollars (2014) for børn at se Meramec Caverns, der naturligvis også har en særdeles vedudstyret souvenirbutik.

Ud over hulerne kan man også tage turen over Meramec floden i en såkaldt zipline, og om sommeren arrangeres der sejlture på Meramec floden med en hjulfærge. Børn kan forsøge sig som guldvaskere, selvom der aldrig har været guld i undergrunden ved Meramec Caverns. Desuden har stedet sit eget motel og tilhørende campingplads.

Hoteller i St. Louis på Route 66 ved Mississippi floden

Læs mere om Meramec Caverns på www.americascave.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com