Tower Homestead Guest Ranch – Bed & Breakfast i 29 Palms

Vil du have en næsten autendisk wild west oplevelse, når du kører gennem det sydlige Californien – fx på Route 66 eller hvis du vil besøge Joshua Tree National Park? Så overvej en overnatning på Tower Homestead Guest Ranch ved 29 Palms midt i Mojave Ørkenen. Tower Homestead Guest Ranch kan bedst betegnes som en Bed and Breakfast i wild west stil.

100 år gammel bygning fra Pasadena
Det er værtsparret Robin og Manuel Anaya, der har åbnet hendes bedsteforældres hjem for gæster, og opbygget deres helt eget wild west univers, der bedst kan betegnes som en blanding af wild west ranch og en antikvitetsudstilling. Den 100 år gamle bygning stammer oprindeligt fra Pasadena i Los Angeles, men blev i starten af 1930’erne skilt ad, fragtet til 29 Palms del for del og genopbygget som et nyt hus ude i ørkenen lige nord for 29 Palms.

I dag er det så Herb og Lilly Towers datter og mand, Robin og Manuel, der bor på stedet, og driver det som en bed and breakfast indrettet i wild west stil. Huset har to soveværelser og en mindre labyrint af andre rum, som det nærmest kræver et bykort at finde rundt i.

Alle rum er smækfyldt med antikviteter og gamle ting med wild west rødder – men ikke mere, end man sagtens kan have børn med ud på Tower Homestead Ranch. Man behøver altså ikke være nervøs for, at ungerne kommer til at lave ulykker, for husets indretning er meget familievenligt – og der er ikke umiddelbart noget, som kan gå i stykker.

Der er naturligvis også en udendørs pool, som hører til ”ranchen”, så du kan tage en kold dukkert, når varmen i ørkenen bliver lidt for hot. Er du til en tur i spa’en, er det også en mulighed. For at gøre det hele mere livagtigt, sidder der er et par dukkecowboys i fuld størrelse og overvåger, at alt går rigtigt til.

Tag en slapper og nyd stjernehimlen
Tower Homestead Ranch er ikke en ranch i traditionel forstand med kvæg på endeløse arealer eller heste på store marker. Der er dog et par heste ude bagved plus et æsel, man kan få en ridetur på, hvis man har lyst til det. Et ophold på Tower Guest Ranch handler mere om at koble helt af fra hverdagens stress, læne sig tilbage og nyde en kold øl på patioen, mens man kigger op på den imponerende stjernehimmel, der ikke er forurenet af lys fra nærliggende byer.

Jeg besøgte Tower Honestead Guest Ranch lige efter et besøg i Las Vegas, og det var perfekt afstresning at komme helt ud på landet, hvor der var fuldstændig ro – efter infernoet af larm i Las Vegas. Så selvom der faktisk er WIFI på ranchen, så lad nettet være i fred, forbliv offline og nyd stilheden langt væk fra dagligdagens trivialiteter.

Route 66 og Joshua Tree National Park
Tower Homestead Guest Ranch ligger fire miles nord for 29 Palms i det sydøstlige Californien på Amboy Road midt i Mojave Ørkenen. Fortsætter man nordpå ad Amboy Road ender man i netop Amboy, en af de mest berømte lokaliteter på Route 66 i Californien, hvor Roy’s Cafe ligger – og som heldigvis er åben igen efter at have været lukket i en årrække.

Lige syd for 29 Palms ligger Joshua Tree National Park, der er smuk hele året rundt – om end meget varm om sommeren – og hvor Joshua Træerne i parken blomstrer om foråret. Endelig er der selve 29 Palms, hvor der er en god ide at proviantere – inklusiv benzin – for næsten uanset hvilken vej du vælger fra 29 Palms (med undtagelse af vestpå), så er der mindst 75 miles til nærmeste tankstation. Robin Anaya har i øvrigt sin egen butik med bl.a. cowboys souvenirs, Cowboy Attic, inde på Adobe Boulevard, hovedgaden gennem 29 Palms.

Læs mere om Tower Homestead Guest Ranch på www.towerhomestead.net
Besøg souvenirbutikken Cowboy Attic i 29 Palms på www.cowboyattic.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 svar til “Tower Homestead Guest Ranch – Bed & Breakfast i 29 Palms”

  1. Hej Henrik 🙂 Det er så dejligt, at du har denne side på nettet – det er en stor hjælp. Vi har spurgt dig før, og fik et rigtig godt og brugbart svar. SÅ nu spørger vi lige igen, og håber du kan hjælpe denne gang også 🙂 Vi vil gerne til USA i uge 40 2016. Vi har planlagt at New Orleans er vores “base”, da vi har familie der. Men vi kunne godt tænke os at komme på besøg/ få et par overnatninger på en ranch i en nærliggende stat. Det er dog vanskeligt at finde noget, hvor en lufthavn ligger tæt på. Kan du evt. hjælpe os med at finde sådan et sted? Forventningsfulde hilsner Bette & Tina 🙂

    • Velkommen tilbage til Highways-USA 🙂 Godt at I kan bruge informationerne herinde, og at jeg har kunne hjælpe jer tidligere. Jeg skal dog med det samme sige, at ranchophold desværre ikke er et emne, jeg kender ret meget til. Her er vi ovre i et produkt, som nogle rejsebureauer er bedre til – og ved mere om – end jeg gør. Jeg ved dog så meget, at geografien mellem New Orleans og et ranchophold passer ret dårligt sammen. De stater, jeg har hørt om, som vistnok har ranches, der tilbyder forskellige ophold, ligger alle i den nordvestlige del af USA. Det er stater som South Dakota, North Dakota og Montana. Og der er sikkert også andre. Men geografisk er det altså ikke lige nabostater til Louisiana. Så I skal nok forvente, at skal bevæge jer et stykke væk fra sydstaterne, hvis der skal indgå et ranchophold på jeres USA ferie. Jeg vil lige nævne, at der i denne weekend (17.-18. oktober 2015) er rejsemesse i Øksnehallen i København. Her deltager bl.a. USA Rejser, Risskov Travel Partner, Jysk Rejsebureau og flere andre rejsebureauer, som mig bekendt har erfaringer med ranchophold. Så hvis I bor på Sjælland, var det måske en ide at lægge vejen forbi og tage en runde, og høre hvad de forskellige bureauer har at byde på lige i den sammenhæng. Jeg deltager i øvrigt ikke selv på årets rejsemesse i Øksnehallen. Men læs mere om rejsemessen på Vesterbro her – http://vagabond.info/messen/

    • Hej Tina. Fra New Orleans er der faktisk, ikke så langt til Tennessee og den guest ranch, vi har besøgt et par gange nu. Et sted hvor man får rigtig meget “hestetid” for pengene i forhold til andre steder, hvor man typisk får en time formiddag og eftermiddag. Her, får du din “egen” hest udleveret, som du selv sørger for fra morgen til aften. Old fashioned ranch-food, lavet fra bunden (man hjælper selv til, og det er ganske hyggeligt), rider ud ved 10-tiden og er hjemme igen sidst på eftermiddagen (alt efter rytternes evner). Og man rider ikke “mule ved hale” – den enkelte rytters færdigheder afgør, hvilket tempo man får lov at sætte. Og så er der blot 3 timers kørsel til Atlanta Lufthavn, hvor det næsten altid, er muligt at få billetter til, til rimelige priser 🙂 Se mere på http://www.TNHorsevacation.com

  2. Fantastisk side du har. Vi skal næste år køre blandt andet fra Las Vegas til San Diego. Vil Towers Homestead Ranch være på vejen, og vil det være nemt lige at stoppe og se Skull Rock i Joshua Tree på vejen? Vh Liselotte

    • I kan sagtens lægge vejen forbi Towers Homestead Ranch og tage en overnatning der på vejen fra Las Vegas ned mod San Diego. Tower Homestead Ranch er et fantastisk hyggeligt sted, så det har min varmeste anbefalinger. Desuden får I noget Route 66 med oven i hatten: I kan nemlig ikke undgå at skulle gennem Amboy, et gammel truckstop med den meget fotogene Roy’s Cafe i Amboy midt ude i ørkenen. Dagen kan I så fortsætte videre ned mod San Diego via Joshua Tree National Park og se bl.a. Skull Rock plus nogle af de andre naturseværdigheder i parken. Men sørg for at ankomme i god tid til Towers Homestead Ranch, så I har tid til at nyde stedet. Jeg begik desværre den fejl, at vi først var sent fremme på ranchen – til gengæld kunne vi så nyde en fantastisk stjernehimmel over Mojave ørkenen. God rejseplanlægning!