Vil du have en næsten autendisk wild west oplevelse, når du kører gennem det sydlige Californien – fx på Route 66 eller hvis du vil besøge Joshua Tree National Park? Så overvej en overnatning på Tower Homestead Guest Ranch ved 29 Palms midt i Mojave Ørkenen. Tower Homestead Guest Ranch kan bedst betegnes som en Bed and Breakfast i wild west stil.

100 år gammel bygning fra Pasadena
Det er værtsparret Robin og Manuel Anaya, der har åbnet hendes bedsteforældres hjem for gæster, og opbygget deres helt eget wild west univers, der bedst kan betegnes som en blanding af wild west ranch og en antikvitetsudstilling. Den 100 år gamle bygning stammer oprindeligt fra Pasadena i Los Angeles, men blev i starten af 1930’erne skilt ad, fragtet til 29 Palms del for del og genopbygget som et nyt hus ude i ørkenen lige nord for 29 Palms.

I dag er det så Herb og Lilly Towers datter og mand, Robin og Manuel, der bor på stedet, og driver det som en bed and breakfast indrettet i wild west stil. Huset har to soveværelser og en mindre labyrint af andre rum, som det nærmest kræver et bykort at finde rundt i.

Alle rum er smækfyldt med antikviteter og gamle ting med wild west rødder – men ikke mere, end man sagtens kan have børn med ud på Tower Homestead Ranch. Man behøver altså ikke være nervøs for, at ungerne kommer til at lave ulykker, for husets indretning er meget familievenligt – og der er ikke umiddelbart noget, som kan gå i stykker.

Der er naturligvis også en udendørs pool, som hører til ”ranchen”, så du kan tage en kold dukkert, når varmen i ørkenen bliver lidt for hot. Er du til en tur i spa’en, er det også en mulighed. For at gøre det hele mere livagtigt, sidder der er et par dukkecowboys i fuld størrelse og overvåger, at alt går rigtigt til.

Tag en slapper og nyd stjernehimlen
Tower Homestead Ranch er ikke en ranch i traditionel forstand med kvæg på endeløse arealer eller heste på store marker. Der er dog et par heste ude bagved plus et æsel, man kan få en ridetur på, hvis man har lyst til det. Et ophold på Tower Guest Ranch handler mere om at koble helt af fra hverdagens stress, læne sig tilbage og nyde en kold øl på patioen, mens man kigger op på den imponerende stjernehimmel, der ikke er forurenet af lys fra nærliggende byer.

Jeg besøgte Tower Honestead Guest Ranch lige efter et besøg i Las Vegas, og det var perfekt afstresning at komme helt ud på landet, hvor der var fuldstændig ro – efter infernoet af larm i Las Vegas. Så selvom der faktisk er WIFI på ranchen, så lad nettet være i fred, forbliv offline og nyd stilheden langt væk fra dagligdagens trivialiteter.

Route 66 og Joshua Tree National Park
Tower Homestead Guest Ranch ligger fire miles nord for 29 Palms i det sydøstlige Californien på Amboy Road midt i Mojave Ørkenen. Fortsætter man nordpå ad Amboy Road ender man i netop Amboy, en af de mest berømte lokaliteter på Route 66 i Californien, hvor Roy’s Cafe ligger – og som heldigvis er åben igen efter at have været lukket i en årrække.

Lige syd for 29 Palms ligger Joshua Tree National Park, der er smuk hele året rundt – om end meget varm om sommeren – og hvor Joshua Træerne i parken blomstrer om foråret. Endelig er der selve 29 Palms, hvor der er en god ide at proviantere – inklusiv benzin – for næsten uanset hvilken vej du vælger fra 29 Palms (med undtagelse af vestpå), så er der mindst 75 miles til nærmeste tankstation. Robin Anaya har i øvrigt sin egen butik med bl.a. cowboys souvenirs, Cowboy Attic, inde på Adobe Boulevard, hovedgaden gennem 29 Palms.

Læs mere om Tower Homestead Guest Ranch på www.towerhomestead.net
Besøg souvenirbutikken Cowboy Attic i 29 Palms på www.cowboyattic.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com