Winslow på Route 66 i det østlige Arizona kan takke The Eagles for en stor del af byens popularitet – og ikke mindst for at mange turister stadig forlader Interstate 40 for at køre ind gennem Winslow. I 1972 udødelig gjorde The Eagles Winslow med hittet Take It Easy, hvor den berømte sætning ”Standin’ on the Corner in Winslow, Arizona” indgår som en af de mest velkendte linjer fra sangen. Så velkendt, at mange faktisk har glemt, hvad nummeret i virkeligheden hedder.

Hoteller og moteller på Route 66 i Winslow – Arizona
E-bog på dansk til Route 66 – 4.000 kilometer – 8 stater – 3 tidszoner. KLIK HER!

Stil dig op på hjørnet i Winslow, Arizona
”Standin’ on the Corner” er det gennemgående slogan for Winslow, og byen har naturligvis sørget for, at du rent faktisk kan stille dig op på et af byens gadehjørner og få taget dit foto ”på hjørnet”. Der er dog lidt uenighed om, om det rent faktisk er det gadehjørne på hjørnet af 2nd Street og Kinsley Avenue, som The Eagles synger om. Men det er en detalje, og nu er det altså der, at man markerer ”The Corner” – med en statue af en unavngiven guitarist.

På murstens væggen i baggrunden har man malet en forretning, så det ligner en ægte forretningsfacade. Bemærk refleksionen i forretningsvinduet af den røde Ford pick-up truck, som ”kører forbi” – i øvrigt kørt af en blondine – helt som i The Eagles’ sangtekst.

Tilbage i 2007 var det ellers var at gå helt galt for hjørnet, da ejendommen på det berømte hjørne brændte. Men selve muren med maleriet overlevede, og derfor er der i dag ”kun” muren tilbage af den bygning, der tidligere lå på hjørnet. Men statuen står der stadig og markerer ”Standing on the Corner…”

Hele Winslow’s PR strategi – hvis man kan tale om en sådan – er således bygget op omkring sanglinjen, og overalt i byen dukker linjen op i forskellige sammenhænge: ”Sleeping on the Corner” er således er slaglinje, man ser flere steder hos de forskellige moteller i Winslow.

Klassisk Route 66 overnatning og de luxe hotel
Winslow har naturligvis som gammel Route 66-by en stribe moteller langs hovedgaden. Priserne er også ganske rimelige, så du kan overnatte i klassiske Route 66 omgivelser uden at blive ruineret i Winslow. Et bud kunne være Earl’s Motor Court på East 3rd Street (ensrettet mod vest), der er ægte og velholdt Route 66 nostalgi, åbnet i 1952. Priserne starter ved 50 dollars for en overnatning + lokal hotelskat.

Er du til mere eksklusiv overnatning, så overvej en overnatning på La Posada Hotel på 2nd Street, tæt ved den gamle Santa Fe Station i Winslow. La Posada Hotel var et af de sidste store jernbane hoteller, der blev opført i det sydvestlige USA, dengang toget stadig var den vigtigste transportform i USA.

La Posada Hotel blev åbnet i 1929 – bygget i spansk koloni stil – men lukkede i 1957 og forfaldt. Bygningen skulle faktisk have været revet ned, men lokale kræfter fik renoveret hotellet og genåbnede det i 1997, og siden da har hotellet haft ry som et af de bedste hoteller i det sydvestlige USA.

Route 66 gennem Winslow
Den gamle Route 66 gennem Winslow er to-delt og ensrettet i begge retninger: Kører du østpå, kører du på 2nd Street, mens du kører i parallelgaden 3rd Street, når du kører mod vest.

Winslow var den næstsidste by på Route 66, som trafikken på Route 66 blev ledt uden om, da Interstate 40 blev bygget. Det var så sent som i 1977, at Winslow mistede sin titel som aktiv Route 66-by, og lige som en række andre Route 66 byer, led forretningslivet i Winslow også voldsomt under, at Interstate 40 kørte uden om bykernen. Og det var først i slutningen af 90’erne, at Winslow igen for alvor begyndte at få liv i turismen, da interessent for Route 66 voksede.

Ægte drive-in oplevelse i Winslow
Winslow er trods sin beskedne størrelse en hyggelig og velfungerende Route 66 by, hvor bystyret har gjort sit til at forskønne Route 66 gennem byen med træer, belysning og ny belægning.

Ud over en stribe af de sædvanlige fast food kæder langs Interstate 40, kan du i Winslow frekventere drive in restauranten Sonic med undertitlen America’s Drive-In, som ligger i den østlige ende af byen. Her behøver du slet ikke stige ud af bilen, men får din menu serveret direkte ved bilvinduet.

Hoteller og moteller på Route 66 i Winslow – Arizona
Klik dig videre ad Route 66 til Flagstaff, Arizona

Af Henrik Lange, Highways-USA.com