San Diego Zoo er verdensberømt for sin formidling af eksotiske dyr fra hele verden og sin besøgsoplevelse. Men San Diego Zoo driver også en safaripark, der ligger cirka 35 miles nordøst for selve San Diego ved byen Escondido. San Diego Zoo Safari Park er også en fantastisk oplevelse for børnefamilier, hvor der virkelig er god plads.

Køb dagsbilletter til San Diego Zoo Safari Park
Rabatpakken Go San Diego Card inkl. San Diego Zoo Safari Park

Savannedyr midt i det sydlige Californien
Omgivet af det sydlige Californiens bakkede landskab med store klippemassiver hele vejen rundt, ligger San Diego Zoo Safari Park med sin afrikanske slette, skyggende træer, snoede stier og masser eksotiske dyr fra de varme lande (læs Afrika) placeret nede i bunden af en bred kløft – og et stykke op ad kløftens skrå sider. Og det giver faktisk rigtig god mening at have en safaripark her i det sydlige Californien, hvor temperaturen ligger på mellem 20 og 30 grader hele året rundt.
San Diego Zoo Safari Park er en ”gå rundt på egen hånd park”, inddelt i forskellige geografiske og zoologiske afdelinger med den afrikanske slette som den største afdeling i parken. Her kan I komme med ud på safari i parkens busser – de såkaldte Africa Trams – der tager gæsterne med ud på en cirka 30 minutters rundtur på savannen, hvor I får info om de dyr på savannen, man kan se fra bussen. Busserne afgår cirka hver halve time, og en safaritur med parkens Africa Tram er inkluderet i en almindelig standard dagsbillet til parken.

Der er også flere muligheder for individuelle safarier, hvor I i pick-up trucks kommer endnu tættere på dyrene i parken og ud i områder af parken, hvor de almindelige safaribusser ikke kommer. Disse special safarier koster dog fra 55 dollars pr. person og opefter (2016), så det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. Samtidig er der rigeligt med andre dyreoplevelser i parken, når I går rundt på egen hånd, så man kan sagtens fravælge disse ekstra safari-tilkøb.
Eksotiske stier rundt i landskabet
Ud over parkens store savanne er San Diego Zoo Safari Park inddelt i forskellige zoner med masser af forskellige dyreoplevelser. San Diego Zoo Safari Park har Afrika som afsæt i det meste af parken, og I kan fx følge vandrestien African Loop rundt gennem områderne African Woods og African Outpost og få masser af dyreoplevelser undervejs.

Et andet must er parkens Gorilla Trail, hvor I kommer forbi parken store bestand af imponerende gorillaer, hvor den ældste er født i 1972 – i hvert fald de jeg besøgte parken i april 2016. I kan også lægge vejen forbi Elephant Valley, hvor de store afrikanske elefanter trasker rundt. Og uanset hvor I bevæger jer hen, har dyrene masser af plads at boltre sig på – helt som i den ”officielle” San Diego Zoo.
Tiger Trail og Condor Ridge
En af de store oplevelser i San Diego Zoo Safari Park er en tur op langs parkens Tiger Trail. Dette område ligger højere end resten af parken. Her dukker en asiatisk afdeling op med parkens tigre. Her var vi heldige og kunne stå mindre end halvanden meter fra en fuldvoksen tiger, der lå lige inde på den anden side af en stor gitterport i tiger-afdelingen.

Aller øverst oppe i parken – med en smuk udsigt over hele parken – kan I nyde synet af en af Californiens mest sjældne fugle, kondoren. San Diego Zoo Safari Park har i 35 år deltaget i et projekt med at få antallet af kondorer i det sydvestlige USA til at stige igen.

På et tidspunkt tilbage i 1970’erne var der kun 22 registrerede kondorer tilbage i Californien. Men en intensiv redningsaktion fik reddet kondoren fra udryddelse. Og selvom fuglen stadig er stærkt truet, er antallet af fugle nu oppe på 300 eksemplarer igen. San Diego Zoo Safari Park deltager i et avlsprogram med kondorer, og det er bl.a. dette program, der har været med til at få antallet af kondorer i Californien til at stige igen – og i øvrigt bevæge sig ud i nabostater som Arizona, Utah og Nevada.
Familievenlig park med oplevelser til en hel dag
San Diego Zoo Safari Park har oplevelser nok til en hel dag. Jeg brugte således en hel dag i parken sammen med min 11-årige søn, og det var et stort hit.

Ud over de mange gå rundt på egen hånd oplevelser, er der også forskellige informative shows i løbet af dagen, bl.a. showet Frequent Flyers, hvor nogle af parkens fugle flyver hen over hovedet på publikum i det fri, så man oplever de store – og knapt så store fugle – i deres rette element.

Et andet af parkens helt store daglige tilløbsstykker er Cheetah Run opvisningen. Her kan I ved selvsyn opleve, hvorfor leoparden er verdens hurtigste dyr. En af parkens leoparder giver hver eftermiddag en opvisning i, hvordan man tilbagelægger 100 meter på fire sekunder. Men hold øjnene åbne, for det går virkelig stærkt!

Ballonflyvning og Zipline
San Diego Zoo Safari Park er først og fremmest en klassisk safaripark, men parken er også krydret med enkelte attraktioner, som det dog koster ekstra at prøve. Parkens signatur attraktion er en stor luftballon, der kan ”flyve” op til 400 fod/ 122 meter op over parken. Ballonen svæver op i luften ved hjælp af et kabel, der trækker ballonen ned igen ved hjælp af et spil. Og det er ærlig talt lidt spooky at være hævet 400 fod/ 122 meter over jordens overflade, kun forbundet med et kabel. Men udsigten er flot.

Ballon ”flyvningen” koster 12 dollars, hvis I tager en tur inden middag – ellers er prisen 15 dollars (2016). Og det giver rigtig god mening at tage turen inden middag, for ofte bliver ballonen ”grounded” senere på dagen, når det blæser op eller de varme luftstrømme skaber turbulens.

Der er flere andre muligheder for aktiviteter i parken, men det bliver hurtigt en dyr affære: Fx koster det 83 dollars pr. person for både børn som voksne (2016), at tage en såkaldt zipline safari med en ”kabelbane” hen over den afrikanske savanne over en lille kilometer. En anden mulighed er en ”klatretur” på en adventure bane oppe i trætoppene – en såkaldt Jungle Rope Safari. Her er prisen 55 dollars pr. person for både børn og voksne (2016), så disse aktiviteter fravalgte vi p.g.a. prisen.

Selv en tur med en lille dyrekarrusel koster ekstra – 4 dollars pr. tur eller 6 dollars for et dagspas. Her bliver San Diego Safari Park måske lige et nummer for ”grådig”. Der er flere andre muligheder for diverse tilkøb, som fx køb af bedre pladser til udvalgte opvisninger og shows i parken. Det er en meget udansk tilgang til tingene, men sådan er betingelserne i amerikanske oplevelses- og forlystelsesparker.

Til gengæld er der pluspoint til San Diego Zoo Safari Park for gode legepladser – herunder vandlegepladser for børn flere steder, hvor ungerne lige kan blive kølet ned under den varme californiske sol. Noget min 11-årige søn var helt vild med. Desuden skal parken have ros for, at den genbruger 100 % af sit spildevand. En anden fin detalje var de meget flinke og informative frivillige medarbejdere, der går rundt i parken.

Billetter til San Diego Zoo Safari Park
Det koster 54 dollars for voksne og 44 dollars for børn til og med 11 år (2018) at besøge San Diego Zoo Safari Park på en almindelig endags billet. Læg hertil 12 dollars (2018) for parkering ved ankomst.

San Diego Zoo Safari Park indgår også i rabatpakken Go San Diego Card, som også inkluderer selve San Diego Zoo samt SeaWorld i San Diego.

Køb dagsbilletter til San Diego Zoo Safari Park
Rabatpakken Go San Diego Card inkl. San Diego Zoo Safari Park

Bemærk: Jeg optjener provision, hvis I køber billetter til San Diego Zoo Safari Park eller rabatpakker via Highways-USA.com. Pengene bliver brugt til nye reportagerejser til USA, men også til investeringer i at videreudvikle og gøre Highways-USA.com endnu mere relevant for jer som brugere. Mange tak for jeres opbakning.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com