San Diego Zoo er en af verdens bedste zoologiske haver. Ganske enkelt. Berømt for sin høje standard inden for dyrevelfærd, forskning, beskyttelse og formidling af sjældne og truede dyr.

Så selvom en tur i zoo muligvis ikke står øverst på listen over oplevelse, når turen går til det sydvestlige USA, er San Diego Zoo en oplagt familieattraktion i det sydlige Californien, der ikke slår bunden ud ad feriebudgettet, og som samtidig også er en mere afslappet oplevelse i forhold til mere klassiske forlystelsesparker.

Køb dagsbilletter til San Diego Zoo
Rabatpakken Go San Diego Card inkl. San Diego Zoo
Hoteller tæt på San Diego Zoo

Start dagen med en bustur i parken
San Diego Zoo hører hjemme i kategorien ”by zoologiske haver”. Men heldigvis for parken i San Diego, så ligger den placeret i den nordlige del byen som en integreret del af byparken Balboa Park. Omgivelserne er med andre ord naturligt grønne, og der er god plads i den 40 hektar store park, der er hjemsted for over 3.500 sjældne og truede dyr fra hele verden – foruden mere end 300.000 forskellige eksotiske planter.
Som førstegangs besøgende kan I overveje at starte med en guidet bustur rundt i en af parkens dobbeltdækkerbusser. Busturen, som er inkluderet i billetprisen, varer cirka 35 minutter, og giver et fint overblik over parken, inden I begiver jer ud på egen hånd. Der findes også en række andre guidede ture, både i mindre busser og til fods, men de koster ekstra – og der er rigeligt at opleve i parken på egen hånd.

San Diego Zoo er som mange andre zoologiske haver inddelt i forskellige verdensdele, I kan udforske alt efter behov. En af parkens store oplevelser er Lost Forest, der også er parkens største enkeltområde. Her kan I opleve en række truede dyrearter, bl.a. tigere langs parkens Tiger Trail og flodheste på Hippo Trail – og aber i alle afskygninger, bl.a. orangutanger langs Monkey Trail. Det er – undskyld flosklen – abeskønt!
Pandaer, koalabjørne og elefanter fra Afrika og Asien
Pandaer har altid fyldt meget i San Diego Zoo, og parken er en af de zoologiske haver i verden, der har haft størst held med at få pandaerne til at trives. Af samme grund er pandaen parkens maskot.

I Northern Frontier kommer man op på de mere nordlige breddegrader med udsigt til både ulve, elge og isbjørne. Og så har San Diego Zoo en flot afdeling med elefanter, Elephant Odyssey. Her kan I langs det fine Elephant Trail både opleve afrikanske og asiatiske elefanter, der har masser af plads at boltre sig på.

Et af de nyeste skud på stammen i San Diego Zoo er deres nye australske afdeling, Outback, som åbnede i 2013. Her kan I komme tæt på og få nogle fantastiske fotos af parkens nuttede koalabjørne.
Enkelte forlystelser til de legesyge
San Diego Zoo er en mere afdæmpet oplevelsespark med plads til afslapning og eftertanke. Takket være de skyggende træer de fleste steder i parken, bliver I heller ikke solskoldede i det sydlige Californiens solskin.

Der er dog også blevet plads til et par forlystelser: En kabelbane med gondoler går tværs over parken, og fungerer dels som hurtigt transport tværs gennem parken – og muligheden for at se tingene lidt fra oven. San Diego Zoo har også to 4D biografer med dyrefilm på programmet.
Billetter til San Diego Zoo
En endagsbillet til San Diego Zoo koster 54 dollars for voksne og 44 dollars for børn til og med 11 år (2018). San Diego Zoo indgår også i rabatpakken Go San Diego Card, som også bl.a. inkluderer bl.a. SeaWorld i San Diego.

San Diego Zoo kunne i 2016 fejre sin 100 års fødselsdag – noget af en bedrift i USA – og det altså med en bred anerkendelse som en af verdens bedste zoologiske haver. Som et lille ekstra plus er det gratis at parkere bilen ved San Diego Zoo, i modsætning til så mange andre familieattraktioner i Californien.

San Diego Zoo driver også – som nævnt ovenfor – en safaripark i det sydlige Californien, San Diego Zoo Safari Park. Den ligger ved byen Escondido cirka en halv times kørsel nord for San Diego. Jeg har også besøgt San Diego Zoo Safari Park, som I kan læse meget mere om i denne artikel.

Køb dagsbilletter til San Diego Zoo
Rabatpakken Go San Diego Card inkl. San Diego Zoo
Hoteller tæt på San Diego Zoo

Bemærk: Jeg optjener provision, hvis I køber billetter til San Diego Zoo eller rabatpakker via Highways-USA.com. Pengene bliver brugt til nye reportagerejser til USA, men også til investeringer i at videreudvikle og gøre Highways-USA.com endnu mere relevant for jer som brugere. Mange tak for jeres opbakning.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com