San Francisco er danskernes foretrukne startpunkt, når de rejser til Californien. Hovedparten af de danske turister starter deres rundtur i det vestlige USA i San Francisco. Med SAS’ nye direkte rute fra København til San Francisco, vil byen ved Stillehavet bliver udgangpunkt for endnu flere danskeres rejse til USA. SFO – lufthavnens internationale kode – er både en behagelig og overskuelig lufthavn at lande i. De senere år er der investeret store summer i nye terminalbygninger, der gør lufthavnen lys og luftig, hvilket giver en god start på din rejse.

Hoteller ved San Francisco International Airport
Hoteller og overnatning i San Francisco
Billeje og afhentning af lejebil i San Francisco

Hurtig ekspedition ved indrejse i USA
Indrejsekontrollen i San Francisco International Airport, herunder tjek af folks pas og visa samt toldbehandling, plejer at gå nogenlunde smertefrit i San Francisco, da man er vant til at håndtere mange rejsende på en gang. Men på meget travle rejsedage kan der dog være nogen ventetid.

Direkte fly med SAS fra CPH til San Francisco
SAS har siden april 2013 fløjet direkte mellem København og San Francisco, den eneste direkte flyrute fra Danmark til det vestlige USA. Flyvetiden fra København til San Francisco er cirka 11 timer, men du slipper altså for at skifte fly undervejs.

Alle de andre store europæiske flyselskaber som British Airways, Lufthansa og Air France, flyver også på San Francisco, men det foregår via henholdsvis London Heathrow, Frankfurt eller Paris. Læs mere om flyselskaber til USA

Videre med tog, bus eller bil fra SFO
San Francisco International Airport ligger 13 miles eller 21 kilometer syd for downtown. En nybygget metrolinje gør det nemt at komme fra lufthavnen og til San Francisco Downtown. Turen ind til byen tager 30 minutter med San Franciscos BART Metro tog.

I selve lufthavnen fragter det såkaldte Air Train passagerne rundt mellem de forskellige terminaler og Metro/ BART-stationen i lufthavnen. Der er også direkte forbindelse med Air Train ud til biludlejnings firmaernes fælles parkeringshus, hvor alle biludlejere i San Franciscos lufthavn er blevet samlet. Så du slipper for at skulle ud og finde en bus ud til det rigtige udlejningsfirma, hvilket er ret smart.

Overvej i øvrigt, om det er besværet – og ikke mindst prisen værd – at afhente din udlejningsbil allerede ved ankomsten til San Francisco. Hvis du har planer om at opholde et par dage i byen, så vent med at afhente din udlejningsbil, til du skal ud af byen. Det er nemlig hunde dyrt at have bilen holdende i et parkeringshus i San Francisco Downtown. Desuden er den offentlige transport i San Francisco med sporvogne, busser og metro så fintmasket, at du uden problemer kan komme ud i alle hjørner af byen med offentlig transport. Læs også min artikel om sporvogne, busser og Metro i San Francisco

Hoteller ved San Francisco International Airport
Hoteller og overnatning i San Francisco
Billeje og afhentning af lejebil i San Francisco

Læs mere om San Francisco Airport www.flysfo.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com