Seattle er en rimelig stor ankomstlufthavn for flyrejsende, både fra Europa og fra Asien i kraft af dens beliggenhed på den amerikanske vestkyst. Det giver visse udfordringer i forhold til ventetid i immigrationen, hvis I flyver direkte ind til Seattle fra fx Europa.

Hoteller og overnatning i Downtown Seattle
Hoteller ved Seattle-Tacoma International Airport
Rabat på seværdigheder i Seattle – CityPass

Hav god tid til at skifte fly i Seattle
Afhængig af jeres ankomsttidspunkt på dagen i Seattle-Tacoma International Airport, så kan I være uheldige at ramme ind i, at mange oversøiske fly lander på samme tidspunkt – både fra Europa og fra Asien. Det kan skabe udfordringer i forhold til kapaciteten i immigrationen. Jeg måtte således bruge to timer på at komme gennem immigration og toldkontrol i Seattle ved min seneste ankomst til Seattle-Tacoma i september 2018.

Faktisk måtte vi vente en times tid helt oppe i den del af terminalen, hvor jetbroerne fra flyene går ind i terminalen. Og ventetiden var så lang, at der kom en venlig mand rundt med vandflasker til alle os, der ventede i køen.

Derfor gælder det om at have god tid til flyskifte i Seattle – og i alle andre amerikanske lufthavne – hvis I skal skifte fly, og skal videre med et indenrigsfly. For det er som bekendt i den første lufthavn på amerikansk/ canadisk jord, at I skal gennem immigrationen. Så hav mindst to timer til flyskifte. Ellers kan I nemt risikere at miste jeres videre flyforbindelse, hvis I har for kort transfertid.

Afhentning af udlejningsbil i Seattle-Tacoma
Hvis Seattle er jeres slutdestination, går det til gengæld nemt med at komme ud ad terminalen efter immigration og toldkontrol. Seattle-Tacoma International Airport er delt ind i en nordlig og en sydlig afdeling, og under begge disse dele af lufthavnen kører en underjordisk monorail bane rundt mellem ankomstgates og selve hovedterminalen.
I hopper altså på monorail toget, der fragter jer over i ankomstterminalen, hvor I følger skiltene mod Ground Transportation og Rental Cars.

I Seattle har man samlet alle biludlejningsfirmaer ved lufthavnen i en i øvrigt flot biludlejningsterminal, som ligger cirka 10 minutters kørsel fra selve lufthavnsterminalen. Gratis shuttlebusser fragter jer over i biludlejningsterminalen fra lufthavnen. Det er den samme bus I skal benytte, uanset hvilket biludlejningsfirma, der står for håndteringen af jeres billeje i Seattle.

Biludlejningsterminalen er i praksis et stort parkeringshus med udlejningskontorer placeret i toppen. Når I har ordnet papirarbejdet i forbindelse med billejen, tager I rulletrapperne ned i selve parkeringshuset til den etage, hvor jeres udlejningsbil holder parkeret.

Videre fra Seattle-Tacoma Airport i bil
Det er ret nemt at finde ud fra biludlejningsterminalen og parkeringshuset og ud til fx Interstate 5 – den vigtige nord-syd gående motorvej omkring Seattle – da skiltningen er ret fin omkring Seattle-Tacoma International Airport.

Der er heller ingen toll roads/ betalingsveje i lufthavnens nærområde, I behøver at bekymre jer om, i forhold til at skulle betale for at køre på vejene omkring Seattle. Der findes godt nok enkelte betalingsveje og broer i Washington State, men ikke umiddelbart nogen, I kommer i nærkontakt med, hvis I vælger de mest benyttede veje omkring Seattle.

Hoteller og overnatning i Downtown Seattle
Hoteller ved Seattle-Tacoma International Airport
Rabat på seværdigheder i Seattle – CityPass

Af Henrik Lange, Highways-USA.com