Det spektakulære landskab omkring Sedona i det centrale Arizona med knaldrøde og imponerende sandstens klippeformationer skal naturligvis opleves helt tæt på. Men vejene gennem de smukke røde landskaber omkring Sedona i Arizona er stenede, sandede og stejle grusveje, der kræver specialbyggede køretøjer at køre rundt på.

Sådanne køretøjer er Pink Jeep Tours leveringsdygtige i – endda med chauffør, så I ikke skal køre selv. Tag en tur ud i det smukke landskab omkring Sedona på en ægte offroad tur.

Tjek udvalget af guidede ture i Sedona med Pink Jeep Tours

Broken Arrow – klippeklatring i en Jeep Wrangler
Pink Jeep Tours har siden 1960 arrangeret offroad ture ud i det naturskønne landskab omkring Sedona i det centrale Arizona. Og med USA’s svar på Skov & Naturstyrelsen, U.S. Forest Service’s velsignelse har Pink Jeep Tours som den eneste turoperatør tilladelse til at måtte køre offroad kørsel ude på nogle af de røde sandstensklipper ved Sedona. Det er en helt forrygende oplevelse.
Den mest adrenalin krævende køretur af de mange offroad ture, som Pink Jeep Tours tilbyder, er klassikeren Broken Arrow, hvor chaufføren bogstavelig talt kravler rundt på klipperne med den specialbyggede jeep – med jer ombord! Det er en fantastisk offroad oplevelse. Og den eneste tur, som inkluderer offroad kørsel direkte på de røde klipper. I kommer dog også ud af jeep’en undervejs, når jeres guide tager jer med ud på kortere vandreture i landskabet og fortæller om bl.a. dyrelivet, geologien og historien bag de fantastiske klippeformationer omkring Sedona.

Men det er især den fantastiske offroad tur på de støvede og ujævne grusveje ud gennem det spektakulære landskab – inklusiv en del ”klatring” på de røde klipper med selve jeep’en – I vil huske, når I er tilbage i Sedona by efter to timers kørsel og klatring på Broken Arrow Tour.

Jeg testede selv Broken Arrow, da jeg sidst var i Sedona i Arizona, og det var en forrygende oplevelse. Tjek selv nogle af de korte videoer, jeg optog undervejs, da jeg prøvede Broken Arrow Tour i november 2017.

Adskillige guidede ture at vælge mellem
Broken Arrow er således ”kongeetapen” af de mange ture, som Pink Jeep Tours tilbyder fra Sedona. Men skal det være knapt så vildt og lidt billigere pr. person, har Pink Jeep Tours mange andre ture at byde på.

Den to en halv time lange Diamondback Gulch Tour er lidt mere afdæmpet, men byder på en længere køretur ud i landskabet vest for Seadona ad det oprindelige ”wagon trail” mellem Sedona og Prescott. Desuden får I en tur gennem Diamondback Gulch, et normalt udtørret flodleje, som jeres guide tager jer med igennem i jeep’en – og naturligvis fortæller om undervejs.

Hvis I er til en mere spirituel oplevelse og gerne vil have fokus på naturlig skønhed og ro, som mange også kommer til Sedona for at søge, er Touch The Earth Vortex Tour måske mere noget for jer – og især det voksne publikum. Denne to en halv times tur er især populær ved solnedgang, når solen kaster sine stråler på de knaldrøde bjergsider.
Scenic Rim Tours med Pink Jeep
Pink Jeep Tours Scenic Rim Tours fås i tre forskellige udgaver med en varighed på enten halvanden, to eller tre timer. Her kommer I bl.a. ud på Munds Wagon Trail, den oprindelige vej, som forbandt Sedona med Flagstaff. Munds Wagon Trail er en noget rustik grusvej, I ikke har lyst til at prøve kræfter med i jeres almindelige udlejningsbil.

Pink Jeep Tours Scenic Rim Tours er oplagte til jer, som gerne vil opleve Sedona’s smukke røde klipper helt tæt på og samtidig prøve lidt offroad kørsel til en noget lavere pris end fx Broken Arrow Tour. To timers udgaven er den mest populære af de tre Scenic Rim Tours.

Pink Jeep Tours har flere andre guidede ture på programmet, som fx den tre timer lange Ancient Ruins Tour ud til en række historiske indianerruiner. Turen inkluderer en guidet vandretur rundt i ruinområdet på cirka en kilometer. En anden mulighed kunne være den to timer lange Red Rock Range Tour, der hører hjemme i den blide afdeling, som byder på masser af smukke landskaber formidlet af guiden, men uden regulær offroad kørsel, hvis I ikke er til de mere vilde ekspeditioner på ujævne grusveje.

Afgang fra Pink Jeep Plaza i Sedona
Alle ture med Pink Jeep Tours fra Sedona starter ud fra Pink Jeep Plaza midt i Sedona by. Det anbefales kraftigt, at I bestiller billetter på forhånd via PinkAdventureTours.com, hvis I vil være sikker på at få plads på den ønskede tur. Når I ankommer til Sedona, skal I første checke ind på billetkontoret, hvorefter I så bliver tildelt en plads ombord på den rigtige jeep med tilhørende chauffør, som altså også er guiden. Lidt afhængig af turen, bør børn – hvis jeg skal bestemme – helt være 6-8 år for at får noget ud af turen.

Bemærk at de opgivne priser på hos Pink Jeep Tours ikke inkluderer lokal skat, som kommer oven i prisen. Desuden er det god stil, at man giver guiden på turen lidt drikkepenge ved turen afslutning, hvis man synes vedkommende har gjort det ekstra godt. Det var i høj grad tilfældet, da jeg testede Broken Arrow Tour ombord på en af de lyserøde jeeps i Sedona i november 2017.

Tjek udvalget af guidede ture i Sedona med Pink Jeep Tours
Læs også min artikel om Pink Jeeps Tours i Las Vegas

Tekst, foto og video: Henrik Lange, Highways-USA.com