Amerikanerne er altid tidligt på færde, når det gælder overgangen til sommertid. Det gælder også her i 2020, hvor USA går over til sommertid søndag den 8. marts 2020, mens vi andre venter tre uger til søndag den 29. marts 2020.

I de mellemliggende tre uger rykker USA og Canada en time tættere på os her i Europa, og det samme gælder om efteråret, hvor amerikanerne også har en uges længere sommertid end Europa.

Forskel på sommertid i USA og Europa
USA og Europa har valgt forskellige skærings weekender til skiftet mellem vintertid og sommertid. I USA og Canada er det den første weekend i marts (8. marts 2020), hvor der skiftes fra vintertid til sommertid, mens det her i Europa er sidste weekend i marts (29. marts 2020).

I de mellemliggende tre uger her i marts rykker Danmark og Europa og således en time tættere på USA og Canada, således at der kun er 5 timers tidsforskel mellem Danmark og den amerikanske østkyst og kun 8 timers tidsforskel mellem Europa og den amerikanske vestkyst. Og det gælder altså i perioden de tre uger marts – og igen den sidste uge i oktober – hvor USA og Canada også går tilbage til vintertid.

Sommertid i Europa 2020:
29. marts 2020 – 25. oktober 2020

Sommertid i USA og Canada 2020:
8. marts 2020 – 1. november 2020

Ingen sommertid i Arizona og Hawaii
Arizona og Hawaii benytter ikke sommertid. Det betyder fx for Arizonas vedkommende, at der om sommeren ikke er nogen tidsforskel mellem Californien, Nevada og Arizona, selvom Arizona ligger i en anden tidszone end Californien og Nevada. Til gengæld er der en times forskel om vinteren, da Arizona jo ikke stiller urene en time tilbage i modsætning til bl.a. Californien og Nevada.

For at gøre forvirringen total, så benytter Navajo Nation i Arizona, New Mexico og Utah sommertid. Det har betydning i forhold til åbningstiden for de naturparker i Arizona, som Navajo Nation administrerer.

Åbningstiderne i besøgscentre i fx Monument Valley, Antelope Canyon og Canyon de Chelly National Monument i Arizona tager derfor afsæt i sommertid. På disse steder er man i sommerhalvåret en time foran den generelle tid, der benyttes i Arizona! Her gælder det om at holde tungen lige i munden. De enkelte Navajo naturparker gør dog folk opmærksomme på denne vigtige detalje på deres websites!

Flyselskaberne skifter til vinterfartplan
Skiftet fra vintertid til sommertid er også ensbetydende med, at flyselskaberne skifter deres trafikprogram fra vinterfartplanen til sommerfartplanen. Men altså først fra den 29. marts 2020.

Læs mere om tidszoner i USA og Canada

Af Henrik Lange, Highways-USA.com