Udsigten til futuristiske industrilandskaber med store olietanke, tårne, rørledninger og lignende industri arkitektur, byder dig velkommen til Corpus Christi, en af de byer i USA, der ligger i Top 10, når det gælder specielle bynavne: Det er således spanske missionærer, der oprindeligt har navngivet byen ved Den Mexicanske Golf, ”Jesu Legme”.

Hoteller og moteller i Corpus Christi, Texas
Hoteller og overnatning i Port Aransas, Texas

IMG_0339

Set fra en turistmæssig synsvinkel har Corpus Christi i Texas ikke så meget at byde på, men byen har dog to interessante seværdigheder, man skal være opmærksom på.

USS Lexington – oplev et af USA’s store hangarskibe
Corpus Christi er mest af alt en mellemstation på vej mod kysten og Den Mexicanske Golf, hvor strandene og de store naturoplevelser venter. Men laver man et pit stop i Corpus Christi, så ligger to af byens største seværdigheder lige ved siden af hinanden ved havnefronten.

IMG_0264

Hangarskibet USS Lexington er en sjælden mulighed for at komme ombord på et af USA’s helt store hangarskibe. USS Lexington blev bygget under den anden verdenskrig og spillede en meget central rolle under flere af de afgørende slag mod den japanske flåde i Stillehavet. Hun blev flere gange under krigen erklæret sunket af den japanske flåde som en del af den japanske krigs propoganda, men holdt sig altså flydende trods flere angreb fra japansk side – blandt dem, kamikaze angreb med japanske selvmordspiloter.

IMG_0257

USS Lexington indgik i aktiv tjeneste for den amerikanske flåde helt frem til 1991, de sidste mange år som træningsskib for piloter i den amerikanske flåde. I dag er hun så museumsskib i Corpus Christi, hvilket giver meget god mening, da den amerikanske flåde har en af deres store flådestationer i netop Corpus Christi.

Man kan vælge mellem fem forskellige selvguidede ture på USS Lexington, alt efter hvilken del af skibet og dets historie, man vil fokusere på. Billetten inkluderer også adgang til en 3D biograf, i øvrigt indrettet i en af skibets tidligere flyelevatorer, der fragtede fly op på selve hangardækket, hvorfra flyene lettede. Alle de udstillede fly på hangardækket har naturligvis landet og lettet fra USS Lexington, dengang skibet var i aktiv tjeneste.

IMG_0255

Det koster 14 dollars for voksne og 9 dollars for børn (2013) at besøge USS Lexington. Hertil kommer afgiften for at parkere på kajen. Afsæt mindst to-tre timer til et besøg på USS Lexington, for der er masser af ting at opleve ombord på skibet, som også har optrådt i flere film – bl.a. Pearl Harbor, hvor USS Lexington var ”forklædt” som japansk hangarskib.

Skibet ligger ved kaj på North Beach lige nord for Downtown Corpus Christi. Man skal lige over højbroen på U.S. 181, der går over sejlrenden ind til den meget travle industrihavnen i Corpus Christi, og så følger man skiltene mod USS Lexington. Havnen i Corpus Christi er i øvrigt USA’s 7. travleste havn, når man opgør det i fragtmængder. Det er især råolie, der udskibes fra Corpus Christi.

Texas State Aquarium – akvarium med badeland
I gå afstand kun nogle få hundrede meter fra USS Lexington ligger Texas State Aquarium, den anden af de store seværdigheder i Corpus Christi. Her kan man opleve fisk og andet maritimt dyreliv, som lever i eller omkring Den Mexicanske Golf.

IMG_0321

Et af de store trækplastre er naturligvis delfinerne, som man træner og som lavet shows for publikum på udvalgte tidspunkter i løbet af dagen. Men også de store sø skildpadder tiltrækker sig opmærksomhed. For skildpaddernes vedkommende fungerer Texas State Aquarium som en slags skildpadde rekreationshjem for skildpadder, der fx er blevet kvæstet på vejene i det sydlige Texas.

IMG_0313

Texas State Aquarium har også alligatorer, som også findes naturligt i det sydlige Texas. Det største indendørs akvarium silmulerer havoverfladen ved en olieboreplatform, som der findes adskillige af ude i Golfen, og det dyreliv, som lever tæt ved platformene.

IMG_0291

Ud over akvarierne, har Texas State Aquarium som noget ret unikt også en slags udendørs badeland, hvor familier med børn kan tage badetøjet med og hygge sig på en varm sommerdag med diverse vandaktiviteter på den veludstyrede legeplads med vandkanoner, fontæner, interaktive vandlege, m.v. Adgang til badelandet er inkluderet i billetprisen, men badelandet er dog kun åbent i sommerhalvåret fra maj til og med september.

Hoteller og moteller i Corpus Christi, Texas
Hoteller og overnatning i Port Aransas, Texas

Af Henrik Lange, Highways-USA.com