Texas nærmer sig – reportagerejse til Texas 4. – 17. november

Min reportagerejse til Texas i november nærmer sig med hastige skridt, og der er efterhånden ved at komme styr på de sidste detaljer. Her er et overblik over mit foreløbige dagsprogram:

4. november 2013:
Jeg rejser fra København mandag den 4. november kl. 12.20 med SAS via New York og videre med United til San Antonio, som er valgt i stedet for Houston. Dels var flybilletterne i kombinationen SAS og United rimelige i pris, og så vil jeg gerne prøve Newark af som transfer lufthavn, hvilket jeg ikke tidligere har prøvet. Jeg lander i San Antonio kl. 20.30 lokal tid, og har to timer til flyskift i Newark.

5.-6. november 2013:
Kører fra San Antonio til kystbyen Port Aransas helt ude på Golfkysten med overnatning på hotel med havudsigt. Skal bl.a. tjekke golfkysten og en tur til Corpus Christie, hvor jeg skal besøge hangarskibet USS Lexington.

7. november 2013:
Kører fra Port Aransas ned til det sydligste Texas, hvor jeg møder min vært for de næste fire dage. Vi lægger hårdt ud med en tur til Progresso i Mexico. Det er første gang, at jeg skal over grænsen til Mexico, så det bliver lidt sjovt. Overnatning i byen Harlingen.

8. november 2013:
Anledningen til turen til det sydlige Texas er det faktum, at der hvert år i november samles en masse ornitologer og fugle fotografer fra hele verden, da det sydlige Texas vrimler med trækfugle på dette tidspunkt af året. Dagen står i fuglenes tegn, hvor de lokale viser mig rundt i de naturområder, hvor man kan opleve vadefugle og trækfugle. Overnatning i byen Alamo.

9. november 2013:
Tur til byen Brownsville på grænsen til Mexico, der bl.a. huser et historisk fort. De lokale sætter dagsordenen og viser rundt, så jeg følger bare med. Overnatning i Brownsville.

10. november 2013:
I dag skal jeg ud igen ud til Den Mexicanske Golf og opleve den lille sandstrimmel South Padre Island, der dels bydder på lækre strande, men også fugleliv. Igen i dag styrer de lokale ballet og viser rundt. Overnatning i byen Mission.

11. november 2013:
Det er tid til at tage afsked med det sydligste Texas, for nu kører jeg mod nordvest op langs Rio Grande floden, som skiller USA og Mexico. Dagens destination er grænsebyen Laredo lige på grænsen mellem USA og Texas. Overnatning i Laredo.

12.-14. november 2013:
San Antonio venter i horisonton. Den texanske millionby er især kendt for den gamle missionsstation The Alamo, hvor en række texanske frihedskæmpere i 1836 holdt stand i 13 dage mod den mexicanske overmagt – blandt dem den berømte nybygger David Crockett. Desuden skal jeg naturligvis opleve den berømte River Walk i San Antonio, hvor hovedparten af byens restauranter ligger placeret.

15.-17. november 2013:
Austin er dels hovedstaden i Texas, men også en af de mest liberale byer i Texas – og kendt for sin meget spændende musikscene og kulturliv. Jeg slutter derfor min tur rundt i det sydlige Texas af med at bruge de sidste tre dage i Austin, inden jeg flyver hjem fra San Antonio igen den 17. november. Denne gang først med United via Chicago og så videre med SAS til København.

I kan naturligvis følge mig her på Highways-USA, når jeg løbende opdaterer om mine oplevelser fra Texas. Turen munder naturligvis ud i en miniguide til det sydlige og centrale Texas, som kan tjene til inspiration for andre, der har lyst til at følge i mine fodspor – eller som bare skal skal bruge lidt inputs til turen tværs over det sydlige USA.

Hvis nogen af jer har inspiration til oplevelser i Austin eller San Antonio, er I meget velkomne til at bidrage i kommentarfeltet herunder 😉

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 svar til “Texas nærmer sig – reportagerejse til Texas 4. – 17. november”

  1. Kan anbefale Hotel Havana i San Antonio http://havanasanantonio.com/ det ligger 20m fra The Riverwalk. I tilknytning til hotellet ligger Ocho http://havanasanantonio.com/ocho.shtml som er det perfekte sted med udsigt til floden fra terrassen at slutte af med en drink og evt. en cigar efter en tur på The Riverwalk. Er man til øl, er et besøg på The Friendly Spot med 76 forskellige øl på fad i San Antonio også et besøg værd. Hyggeligt sted.

    • Tak for tipsne, Ole, det er noteret 😉 Både øl og cigarer lyder hyggeligt – måske især øllene efter en dag ude langs The Riverwalk og nogle af byens andre seværdigheder.