Så er der for alvor ved at komme luft under vingerne på min tur til det sydlige Texas. Men det er en meget flad udgave af Texas, jeg stifter bekendtskab med i disse dage, for der er ikke meget højde på landskabet her langs Den Mexicanske Golf, og køreturen fra San Antonio til Corpus Christie var en meget flad fornemmelse – helt bogstaveligt.

Hoteller og overnatning i Port Aransas, Texas
Hoteller og moteller i Corpus Christi, Texas

IMG_0087

Heldigvis lå belønningen og ventede ude ved Port Aransas, der ligger ude på den lille sandstrimmel, Mustang Island, der udgør den yderste forpost mellem Den Mexicanske Golf og den texanske fastland. Her vrimler det med dyreliv, utallige fugle, blandt dem masser af forskellige pelikaner, der elegant dykker lodret ned i havet, for at fange deres fisk.

IMG_0061

I vandet er der masser af delfiner, der pladser rundt i “kanalerne” mellem fastlandet og de smalle sandstrimler. I går var jeg ude på en halvanden times lang sejltur på nogle af kanalerne, og det var en fantastisk tur med masser af dyreliv – blandt andet delfiner, der sprang rundt i vandet. Delfinerne holder til i nabolaget hele året rundt, mens en del trækfugle har vinterkvarter her i det sydlige Texas, da temperaturen gør det behageligt at være her.

IMG_0049

Desuden vrimler det med fisk i vandet: En af de lokale smed et net ud og trak adskillige forskelige slags fisk op ad vandet. Men lad være med at spørge mig om de forskellige typer, men der er masser at vælge mellem. Rejer og skalddyr er der også en del af af, og der fiskes livligt langs kysten.

IMG_0134

Byen Port Aransas ligger helt yderst på kysten ud for Corpus Christi, der hvor man i 1907 gravede en kanal for at sikre skibsfarten fri passage ind til Corpus Christi, der bl.a. huser et stort olieraffinaderi. Desuden udskibes en meget stor del af Texas’ råolie fra havnen i Corpus Christi, som så bliver fragter videre til raffinaderier i bl.a. New Orleans og i USA’s sydstater.

IMG_0090

Dagen i dag byder på en rundtur her i Port Aransas, og så skal jeg ind og se hangarskibet USS Lexington i Corpus Christi, inden jeg i aften vender tilbage her til Port Aransas.

Hoteller og overnatning i Port Aransas, Texas
Hoteller og moteller i Corpus Christi, Texas

Af Henrik Lange, Highways-USA