Nu åbner jeg op for mulighed for, at andre også kan bidrage med spændende indlæg og artikler her på Highways-USA.com, hvis du mener, at du har noget på hjerte om USA eller Canada, som du gerne vil dele med andre. Første skribent er Marie Falk Petersen, der bo i London, og som har rejst i USA flere gange.

Hun har lavet en Top 15 over, hvilken musik hun synes, der bør indgå i et roadtrip til USA. Andre ville måske have valgt anderledes, men her er Marie Falk Petersens bud på, hvilke numre du bør lytte til, når du gennem de støvede ørkenlandskaber på de amerikansk highways:

Den ultiamtive musik til det perfekte road trip
Skal du på Road trip denne sommer eller i den nærmeste fremtid, så har du højst sandsynligt planlagt turen ned til hver mindste detalje – undersøgt opholdsmuligheder, fået lagt en ruteplan og fundet gode tips til must-see områder. Men har du også overvejet hvilket musik du skal høre på dit road trip?

Musikken er essentiel, og her får du min personlige liste med 15 uundgåelige numre som mere eller mindre, nærmest er indbegrebet af road trips på de amerikanske highways:

1. Keane – On The Road

2. Stevie Ray Vaughan And Double Trouble – Scuttle Buttin’

3. ZZ Top – La Grange

4. Willie Nelson – On The Road Again

5. Volbeat – Sad Man’s Tongue

6. Men Without Hats – The Safety Dance

7. The Spencer Davis Group – Gimme Some Lovin’

8. The Beach Boys – Surfin’ U.S.A.

9. Eddy Grant – Electric Avenue

10. Chuck Berry – Route 66

11. Johnny Cash – I Walk the Line

12. Rascal Flatts – Life Is A Highway

13. Elvis Presley – (Marie’s The Name Of) His Latest Flame

14. J.J. Cale – Mama Don’t

15. Hans Zimmer – Thunderbird (fra Thelma & Louise)

Tekniske fif til at høre din yndlingsmusik i bilen
Når du afspiller musik i bilen, er der flere forskellige måder at gøre det på. Du kan naturligvis slæbe en samling CD’er med til USA – enten de originale – eller du kan brænde dine favoritsange ned på CD’er.

Alle udlejningsbiler i dag er udstyret med en CD-afspiller. Pak dine CD’er ned i en lille transporttaske, der typisk kan tage op til 40 CD eller nogen i den retning. Så fylder de ikke ret meget, og du har dem beskyttet mod ridser – samme trick gælder naturligvis, hvis du skal have DVD film med på turen.

Hvis du besøger noget familie eller nogle venner i USA, der har en ældre bil fra fx 90’erne eller starten af 2000 med kassettebåndsafspiller, er der ingen grund til panik. Det er faktisk muligt at købe et minijack-kabel med kassetteadaptor, som giver dig mulighed for at tilslutte enheder, ved blot at sætte kassettebåndet i anlægget, og bruge minijack-kablet til din enhed.

Musik på MP3 afspillere, iPhones og iPods
I nyere udlejningsbiler er de indbyggere musikanlæg oftest udstyret med en AUX-udgang, hvor du har mulighed for at tilslutte iPhone, iPod, MP3 eller lignende enheder via et 3,5 mm minijack-kabel, hvor alle enheder med en 3,5 mm minijack udgang kan tilsluttes. Hvis du har mulighed for det, er det en god ide at undersøge, hvilket anlæg bilen er udstyret med på forhånd.

Det er dog langtfra givet, at du får udleveret lige præcis den bilmodel, du fandt på nettet, da du bookede din lejebile, så hav et par forskellige løsninger i baghånden – typisk CD’er – hvis der nu ikke er en AUX udgang i din udlejningsbil.

Hvis du ofte streamer musik, er det en god ide at gøre dine spillelister tilgængelige offline inden du tager afsted, så du kan høre dem på din tur.

Hvis du ikke fået booket din tur til USA endnu, så er der ingen grund til bekymring, der findes nemlig masser af gode tilbud på rejser til USA.

Marie Falk Petersen som skriver, fortæller og deler sine rejseanekdoter med andre rejseglade folk. Marie er til dagligt bosat i London, og har tidligere boet i Montreal og København.