Det multietniske Toronto kommer tydeligst til udtryk i Chinatown langs Dundan Street og Spadina Avenue, hvor de kinesiske skrifttegn overtager gadebilledet, hvor ”lokale” kinesere faldbyder alverdens tingeltangel, og de kinesiske restauranter slås om kundernes gunst. Det er dog ikke kun kinesere, der har bosat sig i kvarteret, men også andre asiater som vietnamesere, koreanere, thaier, m.fl., hvilket afslører sig, når du går ned i sidegaderne.

Hoteller og overnatning i Toronto, Canada

Chinatown i Toronto er den største i Canada, selvom Vancouver på vestkysten også har masser asiatiske invandrere. Chinatown i San Francisco er fortsat den største Chinatown i Nordamerika.

Kensington Market
Lige ”bag” Chinatown, vest for Spadina Avenue, ligger en af Torontos bedst bevarende hemmeligheder: Kensington Market. Kensington er en herlig lokal enklave, som man skal kende, for at finde den. Her finder du sjælen i Toronto, og her er beviset på, at Toronto er den multietniske by, som utallige guidebøger har udråbt den til.

Langs den smalle Kensington Avenue og parallelgaden Augusta Avenue ligger den ene lokale butik efter den anden, der sælger alt lige fra grøntsager, ris og fisk til alt i second-hand tøj, bøger, musik, film med mere. Og så er det tilsyneladende her, at Torontos cykelkultur har sit udspring, for der ligger adskillige cykelsmede i kvarteret.

Græsrødder i Kensington
Indbyggere er hovedsageligt unge mennesker af alle racer, der her har fundet et fristed med huslejer, der stadig er til at betale. Ud over mangfoldigheden af de mange lokale butikker, kan du også finde flere græsrodsorganisationer i kvarteret. Det gælder fx Global Awareness, der har til formål at skabe opmærksomhed omkring problemerne ved forbrugersamfundet. En af foreningens erklærende mål er at få folk til at gå mere ind for genbrug i bred forstand.

Kensington-kvarteret lever især sidst på eftermiddagen, hvor de mange små cafeer og restauranter har åbent, og de lokale hænger ud. Er vejret godt, så sæt dig med på en cafe med en god kop kaffe, og nyd det spraglede folkeliv, der udfolder sig lige for øjnene af dig. Eller tag på alternativ shopping i en af de mange små butikker i området.

Hoteller og overnatning i Toronto, Canada

Af Henrik Lange, Highways-USA.com