St. Lawrence Market i Downtown er en indkøbs oase midt i storbyen. Markedet ligger i en stor overdækket markedshal, som man bl.a kender det fra større byer i bl.a. Sydeuropa – og til dels fra de nye Torvehallerne på Israels Plads i København.

Hoteller og overnatning i Toronto, Canada

På St. Lawrence Market i Toronto kan du gå rundt mellem de mere end 50 forskellige butiksudsalg og finde alle tænkelige delikatesser – lige fra brød, ris og grønt i alle afskygninger til frisk kød og fisk – til meget moderate priser.

De lokale farmere er leverandører
St. Lawrence Market er først og fremmest et udstillingsvindue for de mange farmere i Ontario-provinsen, som på St. Lawrence Market får solgt deres produkter til byboerne i Toronto. Ontario er en stor landbrugsprovins, og langt de fleste produkter, der sælges i markedshallen på St. Lawrence Market, er lokalt produceret.

Den overdækkede markedshal syd for Front Street har ikke bare en, men to etager. Så når du er færdig med at gå rundt på første sal, der reelt ligger i gadeplan, så gå ned i kælderetagen og fortsæt blandt de mange butikker og boder hernede. Sørg for at give dig tid til at smage på de lokale specialiteter som fx ”Peameal Bacon on a Soft Country Bun” – en slags avanceret bacon sandwich, der har opnået verdensberømmelse i Toronto.

South Market og Farmers Market
St. Lawrence Market åbner tidligt om morgenen og er så åben til et stykke hen på eftermiddagen. Mens den store markedshal – South Market – med de mange salgsboder er åben alle ugens dage undtagen søndag og mandag. Farmers Market, der ligger nord for Front Street, er kun åben lørdag og søndag.

Lørdag formiddag er den helt store markedsdag på Farmers Market, hvor farmerne selv kommer ind fra oplandet og sælger deres friske sæsonvarer direkte til Torontonianerne fra kl. fem om morgenen. Søndag er Farmers Market omdannet til et gigantisk antikvitetsmarked, hvor mere end 80 antikvitetshandlende stiller op og sælger alt mellem himmel og jord.

Marked siden 1803
St. Lawrence Market’s historie går helt tilbage til 1803. Den store markedshal, der rummer South Market, er oprindelig opført i 1901, og en lille del af bygningen er faktisk Toronto’s første rådhus, som stod på stedet indtil 1899, hvor bygningen blev ombygget til sit nuværende formål.

Øverst oppe på 2. sal i South Market findes der i øvrigt et galleri, der fortæller lidt om bygningen og områdets historie. Galleriet er åbent på hverdage i dagtimerne.

Hoteller og overnatning i Toronto, Canada

Af Henrik Lange, Highways-USA.com