Canadas største spiritusudsalg i tidligere hovedbanegård

Med mere end 5.000 forskellige vin- og spiritusmærker er vin- og spiritusudsalget i Summerhill kvarteret på adressen 10 Scrivener Square, Toronto det største i hele Canada. Ikke færre end 65 ansatte holder styr på de rigelige mængder af vin, øl og spiritus. Det er det canadiske LCBO – Liquor Control Board of Ontario – Ontarios svar på det svenske systembolaget, der bestyrer salg af vin og stærk spiritus i Ontario-provinsen.

Hoteller og overnatning i Toronto, Canada

Torontos gamle hovedbanegård
Det er imidlertid bygningens fortid, der gør vin- og øl mekkaet særlig interessant. Det imposante ”liquor store” er nemlig indrettet i Toronto’s tidligere banegård North Toronto Station ud til Yonge Street i Summerhill kvarteret. North Toronto Station var således byens banegård, inden Union Station i Downtown stod færdig i 1927. North Toronto Station lukkede som jernbanestation i 1930.

I dag er den imponerende gamle banegårdshal fyldt op med til bristepunktet med vin fra hele verden, og det samme gælder den gamle perrontunnel, hvorfra passagererne gik op til perronerne. Det kører fortsat godstog på sporerne over den gamle banegård. Så af hensyn til de dyre dråber nede i butikken er flere af de store lagerstativer udstyret med fjedre, så flaskerne ikke ryster for voldsomt, når godstogene kører forbi. Den dyreste flaske i butikken, da jeg besøgt spiritus udsalget i Summerhill kvarteret i 2008, var en vellagret ældre whisky prissat til beskedne 30.000 canadiske dollars.

Canadisk icewine fra Ontario
Canada er i øvrigt selv en vinproducerende nation. Langt hovedparten af den canadiske vin produceres i området lige nord for Niagara Falls i Ontario-provinsen – bl.a. den berømte icewine, der laves på frosne druer, som plukkes tidligt om foråret, mens de er indkapslet i en iskappe.

Hoteller og overnatning i Toronto, Canada

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.