Toronto Pearson International Airport (YYZ) er Canada’s største internationale lufthavn, som modtager langt hovedparten af al international flytrafik til Canada. Air Canada har en direkte flyrute mellem København og Toronto og flyver dagligt mellem København og Canada, men der er også flere andre muligheder.

Hoteller og overnatning i Toronto, Canada

Lys og overskuelig lufthavn
Toronto Pearson International Airport er opkaldt efter en tidligere canadisk premierminister, Lester B. Pearson, der bl.a. modtog Nobels Fredspris. Toronto’s internationale lufthavn består af tre terminaler med Terminal 3 som den nyeste og mest luftige og lyse. Lufthavnen ligger cirka 25 kilometer nordvest for Toronto Downtown. Det tager rundt regnet et sted mellem en halv time og tre kvarter at komme ind til centrum – afhængig af tidspunktet på dagen.

Behersket velkomst
Velkomsten fra paskontrollører og sikkerhedsfolk i Toronto International Airport kan på fremmede godt virke noget behersket, når du første gang sætter benene på canadisk jord. Stemningen kan lede tankerne hen på den modtagelse, man ofte får ved ankomsten til amerikanske lufthavne.

Forklaringen kan være den, at canadierne netop samarbejder med amerikanerne om at modtage og tjekke internationale passagerer. Rejser du videre til USA via Toronto, er det således allerede i Toronto, at du bliver modtaget og tjekket af de amerikanske indrejsemyndigheder – og ikke i den amerikanske lufthavn, du flyver videre til. Med andre ord er sikkerhedsniveauet i Toronto helt på højde med det, du finder i en hvilken som helst amerikanske lufthavn syd for grænsen.

IMG_2273

Air Canada flyver direkte København-Toronto
Fra København er der som nævnt direkte flyforbindelse næsten dagligt til Toronto med Air Canada. Air Canada har i 2014 indsat den nye Dreamliner fra Boing på ruten fra København til Toronto, så selve flyrejsen kan også være en oplevelse. Generelt har Air Canada et godt ry og er flere gange blevet kåret til bedste nordamerikanske flyselskab i forskellige kategorier.

Vil man vælge nordisk, flyver Icelandair også til Toronto via Keflavik på Island, hvor man kan klare sit flyskifte i Island på en time. Det fås ikke meget bedre i andre europæiske lufthavne. Også Finnair har en flyrute til Toronto, der dog kun flyves om sommeren fra midt i juni til midt i september. Vælger man Finnair, går turen via Helsinki.

Offentlig transport fra lufthavnen til Toronto
Der er ingen direkte togforbindelser eller metrolinier fra Toronto Airport og ind til selve Toronto. Til gengæld kører der lufthavns busser ind til centrum og de større hoteller i Downtown. En taxatur fra lufthavnen ind til centrum bør ikke koste mere end 50 canadiske dollars. Den tager cirka tre kvarter.

Skal du blot skifte fly og eventuelt terminal i Toronto, kører et lokalt lufthavnstog mellem Terminal 1 og Terminal 3 samt lufthavnens parkeringshus.

Hoteller og overnatning i Toronto, Canada

Læs mere på www.torontopearson.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com