Yosemite er omgivet af en hel stribe servicebyer både vest og øst for parken, som hver især har sin andel af hoteller til de mange turister, der vil opleve Yosemite’s skønhed. De fleste turister vælger at bo vest for Yosemite, da det er her, de fleste hoteller ligger. Men der findes også flere muligheder øst for parken, som er interessante om sommeren, hvis man kommer fra – eller er på vej mod – Death Valley og Las Vegas.

Hoteller i El Portal vest for Yosemite National Park
Hoteller i Mariposa sydvest for Yosemite National Park

Hoteller i Fish Camp syd for Yosemite National Park
Hoteller i Oakhurst syd for Yosemite National Park
Hoteller i Lee Vining øst for Yosemite National Park
Hoteller i Mammoth Lakes sydøst for Yosemite

Hoteller syd for Yosemite
Der ligger en hel stribe af småbyer i området sydvest for Yosemite, som har masser af hotelværelser. Flere af hotellerne kalder sig typisk ”Yosemite et eller andet”, men de ligger altså uden for parken.

Fish Camp er en lille flække på Highway 41, der går syd ud af Yosemite. Her finder du flere forskellige hoteller, bl.a. luksushotellet Tenaya Lodge at Yosemite med 243 værelser. Meget lækkert hotel med fire ud fem stjerner på Hotel.com, men også et ret dyrt hotel, hvor man får lov til at betale for den gode placering lige uden for Yosemite – og de lækre faciliteter.

En anden mulighed kan være Narrow Gauge Inn, der ligger ved smalsporsjernbanen Yosemite Mountain Sugar Pine Railroad – deraf navnet ”Smalspors hotellet”. Der er 26 værelser på Narrow Gauge Inn. Er man til en bed and breakfast, kan man overveje Tin Lizzie Inn med bare tre værelser.

Nærmeste rigtige by syd for Yosemite er Oakhurst, hvor der ligger en række kædemoteller og hoteller til rimelige priser. Der er cirka en halv times kørsel fra Oakhurst til Yosemite’s sydlige indgang – og yderligere en halv times kørsel til Yosemite Valley.

Overnatning sydvest for Yosemite
Highway 140 er hovedvejen sydvest ud af Yosemite mod byen Mariposa. Et par få miles fra parkens indgang ligger den lille by El Portal, der i kraft af sin placering kun en lille halv times kørsel fra Yosemite Valley er et meget populært sted at overnatte lige uden for Yosemite.

Der ligger to oplagte hoteller i El Portal i mellemklasse segmentet: Det ene er Cedar Lodge med 211 værelser og både udendørs og indendørs pool. Til gengæld brokker flere gæster sig over, at der skal betales ekstra for internet. Alternativet er Yosemite View Lodge med 336 værelser, også i El Portal og ikke inde i parken. Også Yosemite View Lodge har pool både ude og inde, men også her skal der betales ekstra for wifi. Værelser ud mod floden skulle efter sigende være de bedste.

Dropper man El Portal og fortsætter vestpå til byen Mariposa, ligger der flere hoteller og moteller her, hvor priserne er lidt mere moderate – men afstanden til Yosemite også det længere. Der er cirka en times kørsel fra Mariposa ind til Yosemite Valley.

Overnatning vest for Yosemite
Highway 120 stik vest fra Yosemite er den mest direkte rute til San Francisco. Det var her at en række store skovbrande hærgede i sensommeren 2013, så skoven er afsvedet flere steder.

Hvis vi starter tættest på Yosemite, er første overnatningsmulighed langs Highway 120 det to stjernede Yosemite Riverside Inn med 21 værelser tæt ved den lille flække Buck Meadows. Skal det være funktionelt og stadig centralt, er Yosemite Westgate Lodge næste mulighed, et tre stjernet hotel med 45 værelser også ved Buck Meadows, et par miles øst for byen Groveland.

Vil man langt ud i skoven, kan man overveje Evergreen Lodge Yosemite, som ligger et par miles nord for Highway 120. Det kræver dog lidt kørsel, men ifølge anmeldelserne på Hotels.com er det et dejligt sted. Overnatning foregår i lækre hytter med eget bad og toilet, og der er i alt 88 værelser.

Skal det være klassiske overnatning, er svaret The Groveland Hotel midt på hovedgaden i den hyggelige by Groveland en god halv times kørsel fra Yosemite. Hoteller er et ældre, men charmerende bekendtskab i den victorianske afdeling, bygget tilbage i starten af 1900-tallet. The Groveland Hotel har kun 17 værelser, så det kræver lidt held at få plads her.

Overnatning øst for Yosemite
Skal man over Tioga Pass og videre ned mod Death Valley og Las Vegas, kan man overveje at tage den sidste overnatning ved Yosemite øst for parken – i stedet for fx at blive vest for parken, for så at køre hele vejen gennem parken til fx Death Valley eller Las Vegas dagen efter.

Byen Lee Vining ligger lige der, hvor Highway 120/ Tioga Road slutter og møder hovedvejen U.S. 395. Lee Vining har par enkelte moteller, der ikke er noget særligt. Alternativt kan man køre ned mod Mammoth Lakes, der om vinteren er en stor skisportsby, hvor det vrimler med hoteller og moteller.

Du kan også overveje June Lake lige nord for Mammoth Lakes, hvor I bl.a. kan finde det lækre Double Eagle Resort & Spa med nogle meget fine faciliteter. Ellers ligger byen Bishop yderligere 40 minutters kørsel syd for Mammoth Lakes med en stribe kædehoteller og moteller.

Hoteller i El Portal vest for Yosemite National Park
Hoteller i Mariposa sydvest for Yosemite National Park

Hoteller i Fish Camp syd for Yosemite National Park
Hoteller i Oakhurst syd for Yosemite National Park
par enkelte moteller øst for Yosemite National Park
Mammoth Lakes sydøst for Yosemite

Læs også om hoteller og overnatning inde i Yosemite National Park

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Jeg optjener provision, når I vælger at booke overnatning ved Yosemite National Park via Highways-USA.com Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til nye investeringer for at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning og jeres bookinger.