Hoteller uden for Yosemite National Park

Yosemite er omgivet af en hel stribe servicebyer både vest og øst for parken, som hver især har sin andel af hoteller til de mange turister, der vil opleve Yosemite’s skønhed. De fleste turister vælger at bo vest for Yosemite, da det er her, de fleste hoteller ligger. Men der findes også flere muligheder øst for parken, som er interessante om sommeren, hvis man kommer fra – eller er på vej mod – Death Valley og Las Vegas.

Hoteller i El Portal vest for Yosemite National Park
Hoteller i Mariposa sydvest for Yosemite National Park

Hoteller i Fish Camp syd for Yosemite National Park
Hoteller i Oakhurst syd for Yosemite National Park
Hoteller i Lee Vining øst for Yosemite National Park
Hoteller i Mammoth Lakes sydøst for Yosemite

Hoteller syd for Yosemite
Der ligger en hel stribe af småbyer i området sydvest for Yosemite, som har masser af hotelværelser. Flere af hotellerne kalder sig typisk ”Yosemite et eller andet”, men de ligger altså uden for parken.

Fish Camp er en lille flække på Highway 41, der går syd ud af Yosemite. Her finder du flere forskellige hoteller, bl.a. luksushotellet Tenaya Lodge at Yosemite med 243 værelser. Meget lækkert hotel med fire ud fem stjerner på Hotel.com, men også et ret dyrt hotel, hvor man får lov til at betale for den gode placering lige uden for Yosemite – og de lækre faciliteter.

En anden mulighed kan være Narrow Gauge Inn, der ligger ved smalsporsjernbanen Yosemite Mountain Sugar Pine Railroad – deraf navnet ”Smalspors hotellet”. Der er 26 værelser på Narrow Gauge Inn. Er man til en bed and breakfast, kan man overveje Tin Lizzie Inn med bare tre værelser.

Nærmeste rigtige by syd for Yosemite er Oakhurst, hvor der ligger en række kædemoteller og hoteller til rimelige priser. Der er cirka en halv times kørsel fra Oakhurst til Yosemite’s sydlige indgang – og yderligere en halv times kørsel til Yosemite Valley.

Overnatning sydvest for Yosemite
Highway 140 er hovedvejen sydvest ud af Yosemite mod byen Mariposa. Et par få miles fra parkens indgang ligger den lille by El Portal, der i kraft af sin placering kun en lille halv times kørsel fra Yosemite Valley er et meget populært sted at overnatte lige uden for Yosemite.

Der ligger to oplagte hoteller i El Portal i mellemklasse segmentet: Det ene er Cedar Lodge med 211 værelser og både udendørs og indendørs pool. Til gengæld brokker flere gæster sig over, at der skal betales ekstra for internet. Alternativet er Yosemite View Lodge med 336 værelser, også i El Portal og ikke inde i parken. Også Yosemite View Lodge har pool både ude og inde, men også her skal der betales ekstra for wifi. Værelser ud mod floden skulle efter sigende være de bedste.

Dropper man El Portal og fortsætter vestpå til byen Mariposa, ligger der flere hoteller og moteller her, hvor priserne er lidt mere moderate – men afstanden til Yosemite også det længere. Der er cirka en times kørsel fra Mariposa ind til Yosemite Valley.

Overnatning vest for Yosemite
Highway 120 stik vest fra Yosemite er den mest direkte rute til San Francisco. Det var her at en række store skovbrande hærgede i sensommeren 2013, så skoven er afsvedet flere steder.

Hvis vi starter tættest på Yosemite, er første overnatningsmulighed langs Highway 120 det to stjernede Yosemite Riverside Inn med 21 værelser tæt ved den lille flække Buck Meadows. Skal det være funktionelt og stadig centralt, er Yosemite Westgate Lodge næste mulighed, et tre stjernet hotel med 45 værelser også ved Buck Meadows, et par miles øst for byen Groveland.

Vil man langt ud i skoven, kan man overveje Evergreen Lodge Yosemite, som ligger et par miles nord for Highway 120. Det kræver dog lidt kørsel, men ifølge anmeldelserne på Hotels.com er det et dejligt sted. Overnatning foregår i lækre hytter med eget bad og toilet, og der er i alt 88 værelser.

Skal det være klassiske overnatning, er svaret The Groveland Hotel midt på hovedgaden i den hyggelige by Groveland en god halv times kørsel fra Yosemite. Hoteller er et ældre, men charmerende bekendtskab i den victorianske afdeling, bygget tilbage i starten af 1900-tallet. The Groveland Hotel har kun 17 værelser, så det kræver lidt held at få plads her.

Overnatning øst for Yosemite
Skal man over Tioga Pass og videre ned mod Death Valley og Las Vegas, kan man overveje at tage den sidste overnatning ved Yosemite øst for parken – i stedet for fx at blive vest for parken, for så at køre hele vejen gennem parken til fx Death Valley eller Las Vegas dagen efter.

Byen Lee Vining ligger lige der, hvor Highway 120/ Tioga Road slutter og møder hovedvejen U.S. 395. Lee Vining har par enkelte moteller, der ikke er noget særligt. Alternativt kan man køre ned mod Mammoth Lakes, der om vinteren er en stor skisportsby, hvor det vrimler med hoteller og moteller.

Du kan også overveje June Lake lige nord for Mammoth Lakes, hvor det nye Double Eagle Resort & Spa ligger med nogle meget fine faciliteter. Ellers ligger byen Bishop yderligere 40 minutters kørsel syd for Mammoth Lakes med en stribe kædehoteller og moteller.

Hoteller i El Portal vest for Yosemite National Park
Hoteller i Mariposa sydvest for Yosemite National Park

Hoteller i Fish Camp syd for Yosemite National Park
Hoteller i Oakhurst syd for Yosemite National Park
Hoteller i Lee Vining øst for Yosemite National Park
Hoteller i Mammoth Lakes sydøst for Yosemite

Læs også om hoteller og overnatning inde i Yosemite National Park

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Jeg optjener provision, når I vælger at booke overnatning ved Yosemite National Park via Highways-USA.com Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til nye investeringer for at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning og jeres bookinger.

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

25 svar til “Hoteller uden for Yosemite National Park”

 1. Hej Henrik, tak for en meget inspirerende hjemmeside ? Jeg vil høre, om du kan anbefale et hotel i Yosemite? Vi kører fra Mammoth Lake, derefter til spøgelsesbyen Bodie og videre til Yosemite, hvor vi vil booke en overnatning. Hvor skal vi bo? Vi har kigget på Yosemite View Lodge. Når vi senere ankommer til San Francisco er det vores datters 12 års fødselsdag. Kan du anbefale et spisested? Evt lidt “anderledes”. Hilsen Karina

  • Beklager den lidt længere svartid, men jeg har tilladt mig at holde lidt fri fra computeren, så derfor har jeg ikke svaret før. Jeg har ikke boet på Yosemite View Lodge, men det er sikkert et udmærket hotel, selvom jeg har læst et sted, at det med udsigten skal tages med en gran salt – ihvertfald fra nogle af værelserne. Jeg plejer selv at tjekke, hvad andre danske rejsende har skrevet om hotellerne på Hotels.com, hvis jeg vil have en ide om niveauet. Men hold jer til de danske anmeldelser, for de automatisk oversatte anmeldelser fra engelsk til dansk er ofte helt i hegnet – og desuden har amerikanere ofte nogle andre referencer end danske/ skandinaviske rejsende. Hvis jeg skulle vælge helt frit, så ville jeg personligt overveje Tenaya Lodge at Yosemite (se beskrivelsen øverst i min artikel), som skulle være et rigtigt lækkert hotel, der også hører hjemme i den dyrere afdeling. Her har jeg heller ikke boet, men det ser ret lækkert ud og har fået flotte anmeldelser på bl.a. Hotels.com. Angående San Francisco og restauranter, så er der så meget at vælge mellem, at det næsten er umuligt at komme med en anbefaling. Blot ville jeg holde mig væk fra Fishermans Wharf, der er lidt for turistet i mine øjne. Pier 39 er også ekstremt turistet, men kunne måske være et fin lokalitet i “børnehøjde”, anledningen taget i betragtning. Personligt ville jeg nok lede efter noget i Little Italy eller måske den mindre turistede del af Chinatown. Jeg håber, I kan bruge min feedback 🙂

 2. Kære Henrik. Tak for en fantastisk hjemmeside med meget god inspiration. Jeg skal sammen med min familie køre rundt i det vestlige USA (vi er fire voksne) i juli. Lige nu er vi dog gået lidt i slå i planlægningen, da vi gerne vil køre tidligt fra Las Vegas mod Yosemite, gerne med et stop i Death Valley (evt. uden stop i selve nationalparken). Vi vil så gerne så tæt på Yosemite Valley, så vi dagen efter er klar til at udforske Yosemite, inden vi sen eftermiddag vil fortsætte til San Francisco. Altså: Dag 1: Køre fra Las Vega til så tæt på Yosemite Valley som muligt. Dag 2: Udforske Yosemite Valley (+ køre til San Francisco). Mon du har nogle ideer til, om det er realistisk? Og I så fald, er der en “interessant” rute, hvor man stadig oplever noget på trods af de mange mange km? På forhånd tak for hjælpen. Mange hilsner Christina

 3. Hej Henrik! Min mand og jeg skal på roadtrip rundt i USA fra 29. september til 16. oktober. 12. oktober kører vi fra Las Vegas til Death valley, og fra 13. til 15. oktober skal vi så til Yosemite. Jeg har læst mig frem til, at den indgang ved Tioga passet er lukket i oktober. Når jeg kigger på Google, ville det ellers være den korteste vej fra Death Valley til Yosemite. Vi har brug for et godt råd til, om hvilken rute vi så skal tage, og hvor vi så skal booke hotel. Meget er udsolgt, så lige nu fandt vi et hotel i Oakhurst. Men den tur fra Death Valley tager omkring syv timer (hvis man skal stole på Google Maps). Håber du kan hjælpe os 🙂 Tak – Mvh Julie

  • Uden at kunne give nogen garantier, så ville det være meget usædvanligt, hvis Tioga Pass allerede er lukket i midten af oktober. De fleste år plejer Tioga Pass først at lukke i slutningen af oktober, starten af november eller endnu senere. Så mit gæt er, at Tioga Pass også er åbent omkring 14. oktober, når I skal igennem. Så jeg ville “tage chancen” og satse på, at Tioga Pass også er åbent, når I skal igennem, så I slipper for den lange tur syd om Sierra Nevada bjergene. På linket herunder kan I tjekke den aktuelle status på alle bjergveje i Yosemite – https://www.nps.gov/yose/planyourvisit/conditions.htm

  • Hej Julie. Enig med Henrik Lange for så vidt angår Tioga Road lukkedatoer. Det ville være et særtilfælde, hvis der allerede er vinterlukket midt i oktober. Fra Death Valley kan I køre ad highway 395 mod Lee Vinning, hvor vejen til Tioga Pass udgår fra. Overvej overnatning i Lone Pine, Bishop eller Lee Vinning. Og så igen i Yosemite Valley (hvis I kan få det). Ellers er Oakhurst et godt bud efter Yosemite på vejen mod San Francisco. I Yosemite Valley kunne I prøve Yosemite Lodge at the Falls. Ikke så dyrt, men heller ikke luksus. Til gengæld midt i “the Valley”. God tur!

 4. Vi sidder netop nu på vores værelse på Lake View Lodge i Lee Vining. Det er også et glimrende motel, rent og pænt og velholdt til rimelige priser med gratis wifi, dog uden morgenmad. Det ligger direkte på Highway 395 til højre, når man kommer ned fra Tioga Pass lige i udkanten af den lille by.

  • Tak for super god feedback, Henrik 🙂 Altid dejligt med førstehåndsindtryk, hvad enten det handler om natur, storbyer eller i dette tilfælde hoteller. Fortsat god tur i Californien!

 5. Kære Henrik, tak for en super informativ hjemmeside 🙂 Jeg skal køre i Californien i tre uger med mine to børn på 14 og 15. Vi skal opleve en masse, og jeg forsøger at booke hoteller hjemmefra, som så kan rettes til, når vi nærmer os. Men jeg kan ikke gennemskue Yosemite. Vi kommer fra Grass Valley nord for Sacramento, og skal videre til Monterey og sydpå. Jeg ser på hotel i Buck Meadows den første nat, så køre i parken en hel dag, og så overnatte i Mariposa eller nær Oakhurts. Lyder det fornuftigt? Er der noget jeg skal være opmærksom på, fx bjergkørsel? Jeg er lidt presset nu, kan jeg mærke, da hoteller bookes hurtigt nu. Ville gerne overnatte i telt, men alle søgninger viser optaget. Jeg glæder mig til at høre fra dig. På forhånd mange tak 🙂 Mvh Birgitte. P.S. Jeg kan stille mange flere spørgsmål, hvis det er muligt 🙂

  • Jeg sidder i Solvang i Californien, og flyver retur mod Danmark senere i dag, så jeg kan ikke lige nå at svare på dit spørgsmål her og nu, men vil kigge på det i løbet af et par dage. I forhold til de (mange) andre spørgsmål, kan du eventuelt overveje at købe min nye VIP ekspert rådgivning, som muligvis kan hjælpe dig med en lang række af dine spørgsmål – og lidt til. Den kan du læse mere om her 🙂 http://highways-usa.com/vip-ekspert-usa

  • Nu kender jeg ikke lokaliteten Grass Valley, men din slagplan om en overnatning i Buck Meadows og dernæst en overnatning syd eller sydvest for parken lyder ganske fornuftigt. Der er ikke noget at være nervøs for i forhold til bjergkørsel på den strækning, du nævner der. Den vestlige del af Yosemite er den “flade” del af parken, selvom intet jo er fladt i Yosemite. Men I kommer ikke ud i regulær bjergkørsel, selvom I naturligvis skal køre på veje med mange stigninger og sving – men jeg vil ikke kalde det direkte bjergkørsel. Jeg håber, det er svar på dit spørgsmål omkring Yosemite. Tak for din ros af Highways-USA 🙂

 6. Min kæreste og jeg skal til Californien her til august/ september. Vi er lidt i tvivl om, hvor mange dage og hvor, vi skal overnatte i Yosemite. Vi kører fra San Francisco om morgenen og skal forbi Napa Valley og smage vin. Der efter kører vi til Yosemite. Vi kan allerede se nu, at alt er stort set booket i Yosemite Valley. Efter Yosemite Valley skal vi til Las Vegas. Har I nogle gode råd? Vh. Tenna

 7. Tak for en super hjemmeside med masser af god information. Jeg har selv rejst en del i USA de sidste 18 år og kunne godt have brugt mange af oplysningerne. Men ofte er det sådan at ligegyldigt hvor godt forberedt man tror man er – så er virkeligheden ofte anderledes end man tror. Jeg har selv masser af gode tips, som jeg dog ikke har systematiseret på samme måde som på denne side. Efter at have læst indlægget omkring Hoteller uden for Yosemite – har jeg lige en enkelt kommentar baseret på en meget ubehagelig oplevelse. Ved et ophold på Cedar Lodge i El Portal, gik jeg en tur langs Merced River og kom i berøring med Poison Ivy – hvilket kostede et par ugers uarbejdsdygtighed med kraftigt udslæt på benene. Da denne “forgiftning” ikke er særlig kendt i Danmark kan behandling være langsommelig, frustrerende og ikke særlig god. Så vær opmærksom på Poison Ivy – og tag lange bukser på.

  • Der er Poison Ivy de fleste steder i USA. Så hvis man skal hike, er det en god ide lige at google, så man ved hvordan bladene ser ud. Det er ikke alle, der får en vild allergisk reaktion som Jim, men hvis man gør, er det en god ide at se en læge. Hvis man få lidt på sig skal man vaske sig med KOLDT vand og sæbe, og bagefter evt. smøre sig med “Calamine Lotion”, det tager kløen. Vær også opmærksom på at vaske tøjet du har haft på.

 8. Vi er en familie på to voksne og to børn på 11 og 14 år, der skal rejse til Californien i september/ oktober. Vi har booket opvarmet telt i Curry Village, men er lidt usikker på, om det bliver koldt. Vi overvejer at overnatte udenfor parken i stedet for inde i Yosemite Village. Vi skal køre fra L.A. til Yosemite. Hvilken vej ind i parken vil du anbefale?

  • Jeg vil klart holde fast i jeres overnatning i Curry Village. Dels har I lejet et telt med opvarmning, så I kommer ikke til at fryse, og dels ligger Curry Village jo inde i selve Yosemite, så I bor midt i parken – og skal altså ikke køre ind i parken hver morgen. Fra Los Angeles er den mest direkte rute op til Yosemite via Interstate 5 og dernæst Californiens Highway 99 op til Fresno, og derfra Californiens Highway 41 via Oakhurst og så ind i parken ad den sydlige indgang. Den sidste del af turen er i øvrigt også ganske smuk. God tur!

  • Hej Kristin! Jeg ville også holde fast ved overnatning i Curry Village. Det er centralt i Yosemite Village. Jeg har ikke selv overnattet der, det har min søn og svigerdatter. Jeg har været i teltområdet, og der er vældig hyggeligt. Der er varme på i teltene efter Labor Day, som i år er den 7. september. Og hvis det alligevel skulle knibe med at holde varmen, kan man leje ekstra soveposer på stedet. Og så må jeg give Henrik ret i, at turen ad Highway 41 er ganske smuk. Rigtig god tur!

 9. Tak for et meget informativt site, som er blevet primær kilde til vores kommende tur til Californien. Vi planlægger at køre fra San Francisco til Mammoth Lake ved at krydse Yosemite via hovedvej 120. Er det en fejl at tro, at denne tur på tværs samt ophold i Mammoth Lake er tilstrækkeligt grundlag for at få set (få indtryk af) Yosemite?

  • Selvfølgelig vil I få et indtryk af Yosemite på den planlagte tur. Men jeg vil nu foreslå, at I kører via byen Mariposa og bruger vej 140 i stedet for ind til Tunnel View og Yosemite Village, og derfra kører til Tioga på vej 120. Tunnel View vil give jer det klassiske billede af Yosemite, og Yosemite Village er “hjertet” i parken. Giv jer en times pause i den lille serviceby, evt. til frokosten. Og snyd så ikke jer selv for en gåtur ud til Yosemite Falls inden den videre tur. Når I har passeret Tioga Pass på den anden side af Yosemite, vil det være oplagt med et besøg på Mono Lake Visitor Center og se udsigten over saltsøen. Mammoth Lake er en typisk vinterby, hvor der om sommeren er mulighed for billigere overnatning på et af de mange skisportshoteller, men ellers er der ikke meget at gøre der. Så med mindre I alligevel skal den vej, vil Lee Vinning og/ eller Bishop også være muligheder til overnatning.

  • Jeg har i første omgang valgt at begrænse mig til overnatning baseret på kør-selv ferie i udlejningsbil, da overnatning i motorhomes er et kapitel for sig selv. Jeg har i øvrigt ikke selv nogen erfaringer med motorhomes i Yosemite, så jeg har ikke lige i første omgang planer om at udvide beskrivelsen til også at omfatte motorhomes. Det vil kræve lidt mere research. Men i de parker, hvor jeg har erfaring med motorhomes, vil jeg naturligvis supplere med den information, når jeg engang når til de parker. Det gælder bl.a. Arches, Bryce Canyon og Zion, m.fl., men disse artikler kommer først på et senere tidspunkt.

 10. Jeg vil også gerne nævne Murpheys Motel i Lee Vining ved Mono Lake. Hyggeligt lille motel med pæne værelser og venlig betjening. Jeg har boet der to gange og været yderst tilfreds begge gange. Og lige i nærheden ligger Bodie Mike’s, hvor man kan få et rigtigt godt måltid mad… Især deres ben er ret gode.

  • Tak for tippet om Murpheys Motel i Lee Vining, det lyder til at være et hyggeligt sted, når både du og Mona Arvesen anbefaler det. Jeg tilføjer det i beskrivelsen, når jeg har læst lidt mere om det på deres website. Og så er det altid godt med lidt tips til lokale spisesteder, tak for det 😉

 11. Vil bare lige nævne Murphey’s Motel i Lee Vinning, som ikke kommer frem på linket til moteller i Lee Vinning. Der har vi overnattet og jeg husker det som et rent sted med venlig betjening. Det ligger direkte på Highway 395 til venstre, når man kommer ned fra Tioga Pass lige i udkanten af den lille by.