Massive snemængder i Sierra Nevada bjergene i Californien her i starten af april 2019 varsler en sen åbning af bl.a. Tioga Pass med Californiens Highway 120 i Yosemite National Park denne sommer. Sneindekset i Yosemite – den såkaldte “snow pack index” – lå her pr. 1. april 2019 på 176 %, hvilket er en hel del over normalen på denne tid af året. Derfor vil der gå tilsvarende længe, inden bjergvejene i bl.a. Yosemite National Park sæsonåbner i 2019.

Masser af sne i Yosemite i Californien i 2019
Det er væltet ned med sne i Sierra Nevada bjergene i Californien denne vinter. Derfor er snemængderne i bjergene langt over normalen på denne tid af året. I Californien arbejder man med et såkaldt “snow pack index”, og det blev i starten af april målt til 176 % i Yosemite – altså langt over gennemsnittet på et normalt år.

Store mængder sne betyder samtidigt, at bjergvejene i bl.a. Yosemite National Park vil åbne noget senere end normalt. Og med så store mængder sne i bjergene, kan man allerede nu forudsige, at den populære bjergvej Tioga Road – identisk med Californiens Highway 120 – der går op gennem Tioga Pass i Yosemite i Sierra Nevada bjergene, sandsynligvis først vil åbne et stykke ind i juni 2019.

Tioga Road åbner først til juni 2019
Da Tioga Road er den eneste øst-vest gående bjergvej gennem Yosemite National Park – og den mest populære rute fra Las Vegas via Yosemite til San Francisco om sommeren – kan kør-selv-turister i maj og juni 2019 altså godt begynde at indstille sig på, at finde en alternativ rute fra Las Vegas til San Francisco end Californiens Highway 120/ Tioga Road gennem Yosemite.

I 2017 havde man en lignende vinter med masser af snefald. I 2017 blev snow pack indekset i starten af april 2017 målt til 177 % over normalen. Dengang åbnede Tioga Road først den 29. juni 2017. I år er indeks tallet 176 % her i starten af april, og så kan man selv regne ud, at Tioga Road næppe åbner før tidligst i midten af juni 2019.

Fotoet nedenfor er taget af National Park Services i starten af marts, og viser snemængderne ved kontrolhuset ved den østlige indgang til Yosemite på Tioga Road.

Den gode nyhed er til gengæld, at Californien ikke umiddelbart kommer til at lide af tørke her i 2019, da smeltevandet fra bjergene til sommer kommer til at fylde vandreserverne godt op i det ellers tørkeramte Californien.

På National Park Service website kan man selv følge status på de forskellige bjergveje i Yosemite, herunder bl.a. finde de historiske datoer på, hvornår de forskellige veje og områder i nationalparken er åbnet efter vinteren.

Tjek status på åbningsdatoer og snerydning af parkens veje

Mere inspiration til Yosemite:
Portræt og guide til Yosemite National Park
Hoteller og overnatning inde i Yosemite
Hoteller og overnatning uden for Yosemite
Mariposa Grove i Yosemite

Af Henrik Lange, Highways-USA.com
Foto: National Park Services