Sen åbning af Tioga Road i Yosemite i 2019

Massive snemængder i Sierra Nevada bjergene i Californien her i starten af april 2019 varsler en sen åbning af bl.a. Tioga Pass med Californiens Highway 120 i Yosemite National Park denne sommer. Sneindekset i Yosemite – den såkaldte “snow pack index” – lå her pr. 1. april 2019 på 176 %, hvilket er en hel del over normalen på denne tid af året. Derfor vil der gå tilsvarende længe, inden bjergvejene i bl.a. Yosemite National Park sæsonåbner i 2019.

Masser af sne i Yosemite i Californien i 2019
Det er væltet ned med sne i Sierra Nevada bjergene i Californien denne vinter. Derfor er snemængderne i bjergene langt over normalen på denne tid af året. I Californien arbejder man med et såkaldt “snow pack index”, og det blev i starten af april målt til 176 % i Yosemite – altså langt over gennemsnittet på et normalt år.

Store mængder sne betyder samtidigt, at bjergvejene i bl.a. Yosemite National Park vil åbne noget senere end normalt. Og med så store mængder sne i bjergene, kan man allerede nu forudsige, at den populære bjergvej Tioga Road – identisk med Californiens Highway 120 – der går op gennem Tioga Pass i Yosemite i Sierra Nevada bjergene, sandsynligvis først vil åbne et stykke ind i juni 2019.

Tioga Road åbner først til juni 2019
Da Tioga Road er den eneste øst-vest gående bjergvej gennem Yosemite National Park – og den mest populære rute fra Las Vegas via Yosemite til San Francisco om sommeren – kan kør-selv-turister i maj og juni 2019 altså godt begynde at indstille sig på, at finde en alternativ rute fra Las Vegas til San Francisco end Californiens Highway 120/ Tioga Road gennem Yosemite.

I 2017 havde man en lignende vinter med masser af snefald. I 2017 blev snow pack indekset i starten af april 2017 målt til 177 % over normalen. Dengang åbnede Tioga Road først den 29. juni 2017. I år er indeks tallet 176 % her i starten af april, og så kan man selv regne ud, at Tioga Road næppe åbner før tidligst i midten af juni 2019.

Fotoet nedenfor er taget af National Park Services i starten af marts, og viser snemængderne ved kontrolhuset ved den østlige indgang til Yosemite på Tioga Road.

Den gode nyhed er til gengæld, at Californien ikke umiddelbart kommer til at lide af tørke her i 2019, da smeltevandet fra bjergene til sommer kommer til at fylde vandreserverne godt op i det ellers tørkeramte Californien.

På National Park Service website kan man selv følge status på de forskellige bjergveje i Yosemite, herunder bl.a. finde de historiske datoer på, hvornår de forskellige veje og områder i nationalparken er åbnet efter vinteren.

Tjek status på åbningsdatoer og snerydning af parkens veje

Mere inspiration til Yosemite:
Portræt og guide til Yosemite National Park
Hoteller og overnatning inde i Yosemite
Hoteller og overnatning uden for Yosemite
Mariposa Grove i Yosemite

Af Henrik Lange, Highways-USA.com
Foto: National Park Services

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 svar til “Sen åbning af Tioga Road i Yosemite i 2019”

  1. Bestemt. Jeg køber guiden. Tak for dit svar. Vi skal på vores tur begynde med Los Angeles og herefter San Diego og så Lake Havasu City op imod Grand Canyon. Vi vil gerne opleve Joshua Tree. Hvad er mest smart? At køre fra Los Angeles til Joshua og til San Diego, Eller tage Joshua fra San Diego imod Lake Havasu? På forhånd tak

    • Tak for købet af min 22 dages guide til Californien, Grand Canyon og Las Vegas. I forhold til Joshua Tree, så skal I klart vælge Joshua Tree efter I har været i San Diego. Det vil være en klar omvej først at køre til Joshua Tree inden San Diego. Så vent med Joshua Tree til I har været i San Diego.

  2. Hej Henrik, rigtig spændende hjemmeside. Hvor lang er din Californien guide 22 dages rundrejse? Som jeg kan se kun 30 sider? Kan man virkelig få en detaljeret 22 dages plan på det 🙂 ?

    • Tak for din ros af Highways-USA.com. Jeg vil anbefale dig, at du går ind og downloader en gratis smagsprøve på min 22 dages guide. Så kan du få en fornemmelse af indholdet – et smugkig på de først 8-10 sider. Her vil du bl.a. kunne se, at der er tale om A4 sider med rigtig meget tekst på hver side – og ikke specielt mange fotos. Så der er faktisk rimelig meget indhold inkluderet i guiden. Min 22 dages dag-for-dag guide er faktisk min bestseller (jeg har i alt udgivet 12 guider til forskellige dele af USA), og 22 dages guiden har p.t. solgt i over 800 eksemplarer. Og jeg har fået rigtig meget positiv feedback fra folk, der selv har testet guiden af i USA. Når det er sagt, så bliver min guider naturligvis udvikle over tid, og her til juni skal jeg faktisk over at gennemkøre netop min 22 dages guide, så jeg kan lave en opdateret udgave, der bliver endnu mere detaljeret. Men den udgave ligge først klar til efteråret 2019 – og til den tid stiger prisen naturligvis, når guiden bliver større. Jeg håber, at det gjorde dig lidt klogere – Californien, Grand Canyon og Las Vegas på 22 dage