Zion National Park i det sydlige Utah er en af de mest populære nationalparker i det sydvestlige USA, hvilket gennem flere år har givet udfordringer med trængsel nogle steder i parken. Her i 2021 har man derfor indført et nyt reservations system til parkens busser. Her i sommeren 2021 skal du derfor have en reservation, for at kunne stige ombord busserne, der kører ind i Zion Canyon.

Opdatering pr. 28. maj 2021:
Zion meddeler i en pressemeddelelse, at systemet med pladsbilletter til busserne i Zion indstilles fra fredag 28. maj 2021. Årsagen er, at corona smittetrykket er så lavt, at det ikke længere giver mening at opretholde systemet. Der er altså ikke længere krav om plads bestilling på forhånd i busserne i Zion. Med andre ord går man altså tilbage til “normalen”, sådan som man kender det tidligere.

Nyheden er endnu så frisk, at informationerne i skrivende stund her 28. maj 2021 endnu ikke er opdateret inde på Zion’s eget website. Men det komme nok snarest. Få flere detaljer i denne pressemeddelelse

Informationer i artiklen nedenfor refererer altså til, hvordan tingene var, da der var krav om pladsreservation i Zion.

Bliv medlem af fordelsklubben Highways Academy: Få 12 måneder for kun 798,- kr.

Nyt krav om plads reservation i Zion National Park
Kravet om afstand til andre mennesker under corona pandemien har gjort, at Zion National Park har implementeret et nyt reservations system til parkens populære busser, som kører ind i Zion Canyon fra parkens besøgscenter.

For at kunne stige ombord på busserne ved besøgscentret, skal du her i 2021 have en plads reservation til bussen. Den kan reserveres online på websitet Recreation.gov, og en plads reservation koster et administrations på 2 dollar pr. person. Du skal som hidtil også have et nationalparkpas, for at komme ind i Zion National Park.


Det kræver en plads reservation at benytte busserne ind i Zion National Park i Zion Canyon her i 2021

Sådan fungerer det nye reservations system i Zion
Det nye reservations system fungerer således, at du skal bestille tid til at stige ombord på bussen ved besøgscentret i “vinduer” med en times varighed på den valgte dato: Fx mellem kl. 09.00 og kl. 10.00 eller mellem kl. 10.00 og kl. 11.00. Hvis du kommer for sent, vil du som udgangspunkt stadig kunne komme med bussen – forudsat, at der er plads ombord i forhold til de aktuelle corona restriktioner.

Der er 3 måder at få en plads reservation til bussen i Zion:

  1. Du kan bestille din plads reservation til bussen i Zion National Park online på Recreation.gov i “god tid” i forvejen: Reservationerne frigives i intervaller af cirka 14 dage forud den 16. i måneden og på den sidste dag i måneden kl. 9.00 lokal Mountain Time. Der betales et administrations gebyr på 2 dollars. Hver passager skal have sin egen reservation.
  2. Du kan bestille din plads reservation til bussen i Zion online på Recreation.gov dagen inden dit besøg i Zion. Disse reservationer frigives dagen før kl. 17.00 lokal Mountain Time. Hvis du fx vil besøge Zion den 18. juli, frigives plads reservationerne dagen inden den 17. juli kl. 17.00 lokal Mountain Time. Der betales et administrations gebyr på 2 dollars. Hver passager skal have sin egen reservation.
  3. Du kan afhente en gratis plads reservation til bussen i besøgscentret fra kl. 15.00 til kl. 17.00, der så gælder til de busser, der kører fra besøgscentret fra kl. 15.00 og resten af dagen, de pågældende dag. Bemærk at der kun er et begrænset antal plads reservationer tilgængelige, der udleveres efter et “først til mølle” princip.
  4. Når du er kørt ind i Zion Canyon med parkbussen, kan du hoppe af og på bussen et ubegrænset antal gange inden i selve parken på samme reservation/ billet.
  5. Hvis du planlægger at opleve Zion over flere dage, skal du have en reservation til bussen alle de dage, du vil besøge parken.
  6. Du kan godt vælge at gå ind i Zion Canyon uden at benytte bussen, og så behøver du i sagens natur ikke nogen pladsreservation til bussen. Men du kan i så fald ikke benytte bussen – heller ikke retur til besøgscentret.


Hvis du vil nyde udsigten inde fra bunden af Zion Canyon, kræver det en plads reservation her i 2021

Systemet med reservationer i Zion er et forsøg i 2021
Det nye reservations system til busserne i Zion er et pilotprojekt, som vil blive evalueret til efteråret, når systemet for alvor har stået sin prøve hen over den travle sommerperiode.

Hvis erfaringerne er positive, kan man sagtens forestille sig, at lignende plads reservationer vil blive implementeret i andre nationalparker. Indtil videre er Zion National Park dog den eneste nationalpark med dette plads reservations system, hvor man som besøgende ikke selv må køre ind i parken.

I Grand Canyon National Park er der således ikke noget krav om plads reservation på forhånd til parkens busser, selvom man også her skal benytte parkens busser, hvis man ud langs den vestlige del af Grand Canyon South Rim.

Til gengæld har man i Yosemite National Park indført et krav om forhånds reservation, hvis man vil køre ind i parken i bil, autocammper eller motorhome i løbet af sommeren 2021. Lignende forhånd reservationer har man indført i Rocky Mountains National Park i Colorado og i Glacier National Park i Montana her i 2021.

Læs mere om reservation i Zion:
www.NPS.gov
www.recreation.gov

Læs mere om Zion National Park:
Portræt af Zion National Park, Utah
Hoteller ved Zion National Park og Springdale, Utah

Tjek også disse nyheder:
Yosemite kræver adgangstilladelse fra 21. maj

Prisen stiger på leje af motorhomes i USA i 2021
Billeje i USA bliver markant dyrere i 2021

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Denne artikel er senest opdateret den 28. maj 2021.