Death Valley National Park i Californien er lige helt nu lukket for besøgende frem til midten af oktober. Parken blev den 20. august 2023 ramt af voldsom storm, der bragte så meget nedbør med sig, at flere veje i parken blev skyllet helt væk flere steder. Det gælder bl.a. hovedvejen gennem Death Valley, Californiens Highway 190, som alle turister benytter, når de besøger parken.


Death Valley er lukket for besøgende indtil midten af oktober

Normalt er det varme, tørke og helt ekstreme temperaturer, som Death Valley i Californien er kendt for. Men 20. august 2023 var scenen en helt anden, da et stort lavtryk – som var resterne af en tidligere orkan ved navn Hillary – bevægede sig ind over parken og dumpede ekstreme mængder nedbør over parken.

De store mængder nedbør skabte kraftige flash floods i parken – voldsomme vandløb – der ødelagde asfaltveje og anden infrastruktur på sin vej gennem parken. Ødelæggelserne har været så voldsomme, at det har været nødvendigt at tømme parken for gæster. Death Valley er derfor lige nu lukket for besøgende, indtil man bl.a. har fået repareret Highway 190 ind gennem parken, som er hovedvejen, alle besøgende i Death Valley benytter, når de kører gennem parken.


Forventet genåbning af Death Valley 15. oktober 2023

I starten af september blev det meldt ud, at man forventer at kunne genåbne Death Valley for turister igen, når man har fået repareret størstedelen af Highway 190. Death Valley bliver dog i første omgang kun åbnet fra vestsiden. Så hvis du har planer om at køre ind gennem Death Valley fra Las Vegas siden her i efterårsferien 2023, bliver du skuffet. Den østlige indgang åbner først på et seneste tidspunkt.

Du kan læse mere om status på genåbningen af Death Valley National Park inde på parkens officielle website på NPS.gov/deva

Herinde kan du også finde en stribe fotogallerier med fotos af de omfattende ødelæggelser efter stormen tilbage i august.


Af Henrik Lange
Journalistrejserådgiver og USA ekspert
Highways-USA.com + Highways-Academy.com

Denne artikel er senest opdateret den 19. september 2023