Amerikanske Delta Air Lines har besluttet at forlænge betjeningen af ruten mellem København og New York JFK helt frem til starten af januar 2023. Oprindeligt var det planen, at ruten skulle være stoppet med udgangen af oktober. Men nu har Delta besluttet at fortsætte med at flyve mellem København og JFK frem til 8. januar 2023, skriver Check-In.dk


Delta nærmer sig helårsbetjening af København

Delta Air Lines rute mellem København og New York JFK er normalvis en sæsonrute, der hidtil er blevet betjent fra maj til slutningen af september. Men allerede tidligt på sommeren meldte Delta ud, at ruten mellem New York JFK og Københavns Lufthavn ville blive forlænget frem til slutningen af oktober 2022.

Nu forlænges betjeningen af ruten så yderligere – helt hen over jul og nytår og ind i januar 2023 frem til den 8. januar 2023. Dermed nærmer Delta’s flyrute sig mellem København Lufthavn og New York JFK at blive opgraderet til en regulær helårsrute.

Delta Air Lines har nemlig også meldt ud, at flyselskabet forventer at vende tilbage til Københavns Lufthavn allerede i slutningen af marts 2023. Dermed vil ruten “kun” være ubetjent i cirka to en halv måned, hvis den tidsplan holder.


Delta Air Lines forlænger betjeningen af ruten mellem New York JFK og København helt frem til 8. januar 2023.


2 års ufrivillig corona pause

Delta Air Lines vendte tilbage til Københavns Lufthavn i slutningen af maj 2022, efter at have holdt 2 års corona pause på ruten mellem København og New York JFK siden efteråret 2019. Det samme gjaldt i øvrigt den canadiske kollega fra Air Canada, som også vendte tilbage til København i foråret 2022 efter 2 års corona pause på ruten mellem Københavns Lufthavn og Toronto i Canada.

Tidligere har Delta Air Lines også fløjet direkte mellem København og Delta’s store netværkslufthavn – og hovedkvarter – i Atlanta i Georgia. Men den flyrute blev lukket tilbage i 2011 efter cirka 5 års drift.


Delta mere og mere kendt blandt danskerne

Jeg har efterhånden adskillige gange fløjet med Delta Air Lines mellem København og USA, senest i juni 2022, hvor valget også faldt på Delta på en tur til Orlando i Florida via New York JFK.

Også i juni 2022 var servicen ombord op Delta upåklagelig. Og på trods af, at ruten først lige var genåbnet et par uger inden, var flyet fyldt helt op med passagerer.

Delta er bl.a. kendt for at flyve mange amerikanske krydstogtsturister til København, hvorfra mange af de store krydstogts skibe stævner ud på krydstogter i bl.a. Østersøen og op langs den norske kyst.


Andre nyheder på Highways-USA.com:

Ny direkte flyrute mellem København og Montréal i 2023
Boganmeldelse: Det Vilde USA
Helikopterture i det nordlige Arizona


Af Henrik Lange
Highways-USA.com + Highways-Academy.com
Journalistrejserådgiver og USA ekspert

Denne artikel er senest opdateret den 22. august 2022