Københavns Lufthavn får i 2023 fordoblet antallet af destinationer i Canada med direkte flyforbindelse, når Air Canada åbner ny flyrute mellem København og Montréal i juni 2023.

Dermed vil både Toronto og Montréal blive betjent med direkte fly fra København af Air Canada. Toronto betjenes endda både af Air Canada og SAS fra Københavns Lufthavn.


Montréal får direkte flyforbindelse til København

Det bliver dobbelt så sjovt at flyve fra København til Canada i 2023, når Air Canada fordobler antallet af direkte destinationer i Canada med en ny flyrute til Montréal i Canada, der er beliggende i den fransktalende Quebec provins.

Air Canada vil ifølge nyhedsmediet Check-In.dk starte direkte flyvninger mellem København og Montréal pr. 2. juni 2023, og den nye rute vil blive betjent med Dreamliner fly, sådan som det også er tilfældet på søsterruten til Toronto.

Det er ikke første gang, at der har været planlagt direkte fly mellem København og Montréal. Tilbage i 2019 havde lavpris flyselskabet Transat planer om at åbne en direkte flyrute mellem København og Montréal, hvilket jeg også skrev om tilbage i 2019. Men de planer satte corona pandemien en stopper.

Nu bliver det Air Canada, der giver de direkte fly mellem København og Montréal luft under vingerne.

Bliv medlem af fordelsklubben Highways Academy: Få 12 måneder for kun 798,- kr.


5 ugentlige afgange fra CPH til Montréal

Den nye flyrute vil ifølge Check-In.dk blive betjent op til 5 gange om ugen med afgang fra Københavns Lufthavn kl. 13.15 og ankomst kl. 15.00 lokal tid i Montréal. I den modsatte retning er der afgang fra Montréal kl. 17.55 med ankomst i København kl. 06.55 næste morgen.

Lufthavnen i Montréal, der bærer navnet Montréal–Pierre Elliott Trudeau International Airport, er en af Air Canada’s store netværks lufthavne i Canada, som størrelsesmæssigt kommer efter lufthavne som Toronto og Vancouver. Der vil derfor være mulighed for at flyve videre ud i Canada, hvis Montréal ikke er ens slutdestination.

Mens Air Canada er alene på ruten til Montréal, så flyver både Air Canada og SAS til Toronto. SAS åbnede på Toronto i juni 2022, efter at Air Canada havde haft ruten for sig selv gennem en længere årrække.


Franktalende destination i Nordamerika

Montréal er den største by i den fransktalende provins Quebec i det østlige Canada, og det er en af Nordamerikas mest spændende kulturbyer, hvilket ikke mindst skyldes det franske kulturelle aftryk på Montréal. Montréal er med andre ord en mere utraditionel og spændende destination i Canada, som der nu gøres endnu mere tilgængelig med den nye direkte flyrute fra København.

Canada har fået større og større bevågenhed fra danske turister de senere år, hvilket bl.a. gav sig udslag i, at Canada i 2018 vandt prisen som Bedste Rejseland uden for Europa ved prisuddelingen Danish Travel Awards 2018.

Hidtil har det dog især været den vestlige del af Canada med provinser som British Columbia og Alberta med nationalparker som Banff og Jasper National Park i de canadiske Rocky Mountains, der har haft turisternes opmærksomhed. Men mon ikke at det østlige Canada nu også får et boost med åbningen af den nye rute til Montréal næste sommer.


Andre nyheder på Highways-USA.com:
Boganmeldelse: Det Vilde USA
Helikopterture i det nordlige Arizona

Relaterede nyheder på Highways-USA.com:
Air Canada vender tilbage til København i maj 2022
Ny direkte flyrute fra CPH til Montréal i 2020


Af Henrik Lange
Highways-USA.com + Highways-Academy.com
Journalistrejserådgiver og USA ekspert

Denne artikel er senest opdateret den 9. august 2022