Elbiler som udlejningsbil i USA kan umiddelbart være et fristende og miljøvenligt valg, når du skal vælge udlejningsbil i USA. Men lad være! Infrastrukturen og afstandene i USA gør, at elbiler stadig ikke her i 2023 er et attraktivt valg, når du skal vælge udlejningsbil i USA.


Hold dig fra elbiler som lejebiler i USA
Der kommer stille og roligt flere og flere elbiler ind som lejebiler i flåden hos de amerikanske biludlejningsfirmaer. Men min klare anbefaling er fortsat, at du skal holde dig fra at leje elbiler på kør-selv-ferien i USA. I særdeleshed i det vestlige USA.

Infrastrukturen uden for de store byer i det vestlige USA i form af bl.a. opladestationer er slet ikke fintmasket nok til, at det giver mening at overveje en elbil som udlejningsbil her i 2023. Desuden af afstandene i USA så store – og opladningsrækkevidden på mange elbiler tilsvarende begrænset – at det hurtigt vil blive en voldsom spændetrøje på din kør-selv-ferie i USA, hvis du hele tiden skal holde øje med, hvor den næste opladerstation befinder sig på din rejserute.

Så med mindre, at du “kun” skal på storbysafari i Los Angeles, San Francisco eller Las Vegas på din kør-selv-ferie i USA, hvor du sagtens kan finde opladestationer – inkl. lynopladere – så hold dig fra elbiler som udlejningsbiler i USA.


For meget planlægning – og for lidt frihed

Der er en stribe udfordringer ved at vælge en elbil som udlejningsbil på kør-selv-ferien i det vestlige USA – ud over den begrænsede infrastruktur med opladestationer

Først og fremmest, så risikerer du, at det bliver placeringen af opladestationer, der kommer til at diktere din rejserute gennem USA – og ikke de seværdigheder, du gerne vil opleve undervejs i form af fx naturoplevelser. Der er ikke meget frihed i, at du hele tiden må holde dig til de store veje, fordi der ikke er opladestationer langt væk fra de store byer.

Desuden er der tidsforbruget: Du kan ikke forvente at finde lynopladere uden for de store byer, der kan oplade din elbil på relativt kort tid, som fx 20-30 minutter. Skal du bruge op til 60 minutter eller mere pr. opladning, så bliver det pludselig en lang ferie. Og på ferien er tid en af de dyrebare ressourcer, som du helst vil bruge på oplevelser – og ikke på opladninger – langs motorvejen.

Der er også langtfra nogen garanti for, at hotellerne – eller seværdighederne – har fået installeret opladningsstationer, så du fx kan oplade udlejningsbilen natten over – eller mens du besøger en seværdighed. Du risikerer derfor at ende med at bruge noget af din dyrebare rejsetid på opladningsophold der, hvor opladerne befinder sig. Og ikke der, hvor du gerne vil opleve noget.


De ubekendte faktorer omkring elbiler i USA

Hvis du ikke er vant til at køre elbil i Danmark, bør du nok holde dig langt væk fra at prøve kræfter med elbiler som lejebiler i USA. Der er en del praktiske detaljer at sætte sig ind i i forhold til betaling for opladninger med diverse apps.

Desuden er der den ubekendte faktor omkring, hvor langt den konkrete elbil rent faktisk kører pr. opladning. For vind, vejr og varme undervejs på din rejserute har også rigtig stor indflydelse på forbruget af strøm på elbilen.

Så for at opsummere: Hold dig fra elbiler som lejebiler i det vestlige USA – og mange andre dele af USA – indtil infrastrukturen omkring opladestationer er blevet meget mere fintmasket uden for de store byer, så du ikke risikerer at undervurdere de store afstande i USA.


Få op til 10 % rabat på billeje i USA

Vidste du, at medlemmer af min fordelsklub Highways Academy får 5 – 10 % rabat på billeje i USA via en særlig rabataftale, jeg har lavet med biludlejningsformidleren AutoEurope? Du kan læse mere om min USA fordelsrejseklub på www.Highways-Academy.com


Læs mere billeje i USA:

Billeje fra Los Angeles, Californien
Billeje fra San Francisco, Californien

Billeje fra Las Vegas, Neveda
Billeje fra Denver, Colorado
Tips og anbefalinger til billeje i Florida


Af Henrik Lange
Journalistrejserådgiver og USA ekspert
Highways-USA.com + Highways-Academy.com

Denne artikel er senest opdateret den 11. juli 2023