Du er ikke i tvivl om, at de lokale værdsætter deres koloni af små hjorte – de såkaldte key deers – når du kommer til Big Pine Key. Store gule skilte gør opmærksom på, at du nu kører ind i et område med en truet dyreart, og at du skal sætte farten ned. Der lever 800 key deers på Big Pine Key og naboøen No Name Key. Men de små hjorte holder sig for sig selv, så du skal forlade U.S. 1 og køre ind midt på Big Pine Key, hvis du vil tæt på de små hjorte.

Hoteller og overnatning i Key West: Læs min guide
Få min e-guide til Florida Keys inklusiv Key West

Big Pine Key og key deer reservatet – Milemarker 30 (Bayside)
Hjortene på Big Pine Key er resultatet af den geologiske udvikling på Florida Keys. Da vandstanden steg og forbindelsen til fastlandet blev afbrudt, blev en lille koloni af hjorte isoleret på Big Pine Key. Hjortene tilpassede sig herefter deres nye omgivelser, og er i dag kendetegnet ved deres spinkle krop. De begrænsede mængder af ferskvand gør også, at hjortene kun føder et kid ad gangen, mens deres kollegaer på fastlandet får flere kid ved hver fødsel.

Natur- og besøgscentret, som ligger i det lokale shoppingcenter i hovedbyen på Big Pine Key (Milemarker 30,5) har yderligere information om de små key deers.

Det kræver tålmodighed at opleve en key deer
Vil du forsøge selv at få et glimt af hjortene, så følg Key Deer Boulevard vestpå fra hovedvejen cirka 3,5 miles, indtil du kommer til vandhullet Blue Hole, der ved især tidligt om morgenen og ved skumringstid tiltrækker hjortene. Lidt længere ude ad Key Deer Boulevard kan du gå en rundtur på den cirka en kilometer lange natursti Jack C. Watson Wildlife Trail. Men forvent ikke at se hjorte midt på dagen – dertil er dyrene for sky.

Hoteller og overnatning i Key West: Læs min guide
Få min e-guide til Florida Keys inklusiv Key West

Klik dig videre sydpå ad Florida Keys til Perky’s Bat Tower på Sugarloaf Key

Læs mere på:
www.fws.gov/nationalkeydeer/

Af Henrik Lange, Highways-USA.com